Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

@VLADADJ ma treba samo da prekopiras ovo sto sam okacio u brew-mod i radi ko satic. :D

Prilozi

• brewappmgr.zip
    13.6 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Meni se takodje desavalo da mi se fon ugasi posle field testa kad preklopim.
I sad sam flashovao i nisam uradio prosirenje field testa ni ne treba mi ako mi zatreba stavicu al ovako.........VLADADJ takodje sam flashovao fon oko 9,10 puta :D:D:D:d

E sad imam pitanje dal neko ima e-mail na fonu i kako ga koristi dal je hotmail ili aktiviran neki novi nalog preko mts-a ili slicno da moze da se koristi adresu koju inace imam na hotmailu
znam da ima neki messenger i ono prosirenje kod poruku ali posto nemam qpst i qxdm tacnije nece da mi rade onda od toga nista.
I jos nesto da li ima neko neki program sa kojim je zadovoljan za smanjivanje pesama popunio sam karticu jos malo pa bi malo da smanjim neke pesme ......
a ne mogu da brisem :bottle::bottle: :D

poozzzzzzzzzzzzzz
Pa ako imas ImTOO 3GP Video converter ili Xilisoft 3GP Video converter, ubacis pesmu, smanjis bit rate na nekih npr.96(tako ja radim) i tako je konvertujes. Nakon toga konvertovana pesma zauzima poprilicno manje memorije!

@Steky-MAG hvala za temu! Pozz

Poslednja izmena:
Imam Xilisoft Video converter probacu hvala a jel neko moze da mi pomogne oko e-mail-a
video sam u potpisu djwibe kako gmail moze da se koristi u internom e-mailu ili kako vec da kazem
jel moze tako hotmail adresa da podesim i jel skida to neki kredit kako to ide plz za pomoc

pozzzzzzzzz

I sad sam flashovao i nisam uradio prosirenje field testa ni ne treba mi ako mi zatreba stavicu al ovako.........VLADADJ takodje sam flashovao fon oko 9,10 puta :D:D:D:d

E sad imam pitanje dal neko ima e-mail na fonu i kako ga koristi dal je hotmail ili aktiviran neki novi nalog preko mts-a ili slicno da moze da se koristi adresu koju inace imam na hotmailu
znam da ima neki messenger i ono prosirenje kod poruku ali posto nemam qpst i qxdm tacnije nece da mi rade onda od toga nista.
I jos nesto da li ima neko neki program sa kojim je zadovoljan za smanjivanje pesama popunio sam karticu jos malo pa bi malo da smanjim neke pesme ......

poozzzzzzzzzzzzzz

Hahaha... ekstra, pitam se samo jos kolko flesovanja ce da nam izdrzi fon, pre nego sto rikne :D
Sto se tice mejla imam ja podesen. Ali ne HOTMAIL on ne moze preko internog email klijenta, ali moze bilo koj POP3/SMTP mejl. Ja koristim "@hotpop.com" mejl. Takodje mozes da podesis i tvoj mejl nalog internet provajdera lupam. @ptt.yu, ili @beotel.Net ili gde si vec... a mozes i onaj mts ili telenor mejl.... zaboravih kako to ide. Potrebno je samo da znas POP3 i SMTP adresu servera i da uneses u telefon (kao i svoj username i pass, naravno) Mislim da je vec bilo nekih podesavanja po forumu... za @gmail.com valjda... pogledaj...

Poslednja izmena:
Outer Logo Converter

Outer Logo Converter - Program za kreiranje logoa za eksterni ekran.

The program is intended to convert the logo on the external display EF81

1. Create an image. Bmp in a graphics sizes 120x32 pixels.
Images must create mirror display.
2. Converting its Outer Logo Converter program in a format understandable phone.
3. Pour into the phone EFS Explorer program that came with your QPST
brew\mod\cmgr\cs\img\sys\hdn\OperatorLogo16bpp.bmp

http://forum.allsiemens.com/files/outer_logo_converter_107.rar

Poslednja izmena:

poozzzzzzzzzzzzzz

Ja sam kompresovao pesme preko Nero Weave editor-a i extra rade. pozz

Ljudi ubi cu se.Jutros se probudim i hteo da upalim fon da iskljucim alarm da ne zvoni bezveze posto mi nije trebao.I ja se uspavao i sad ustanem kad telefon onako otvoren okrenut ekran ka dole aj lezim na njemu i ja pogledam kao radi ok i zatvorim ga,a on nece ostane jedno sigurno 1,2 mm otvren i
pre mi nije krckao kad se otvori a sad krcka a vise volim da ne krcka sta mogu da uradim dal bi otvaranje moglo da resi ili sto kod preklopa sa strane imaju ovi kao cepovi gde se kace ona ****** za oko vrata i to dal moze to da se odvrne pa da zategnem ne znam ni dal sluzi za to
i video sam neko je vec pisao da hoce da otvori fon al ne mogu da nadjem i okaceno mu je uputstvo.........

ljudi pomogajte poludecu radi,radi,radi i na kraju ga s****m aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pozzzzzzzz

i da li bi pomoglo recimo kad bi stavio par knjiga na njega da napravim kontra efekat :D
dajte ljudi ocajan sam sve radi jedino sto se ne zatvara pomagajte

Poslednja izmena:
@Steky-MAG Posto sam video na 67-oj strani da si ti pravio za sebe onaj SCORPIO LOGO, hteo bih da te pitam da li mozes da okacis neko objasnjenje kako se to pravi i sta sve treba da se odradi?
Hvala unapred, pozz!:wave:

Usput ljudi jel moze mala pomoc? Ne mogu da izbrisem jednu sliku iz telefona, kaze Eror in deleting file! Sta da radim, recite nesto molim vas, strasno me nervira!

Poslednja izmena:
@djole90 probaj preko BMC-a u OBEX rezimu ili preko MPM-a ( za brisanje slika )

Poslednja izmena:
Nece da mi ucita fajlove u EFS EXPLORERU! Jel znas sta da radim mozda? Kako da ga osposobim?
Sto se tice porta to sam nasao i izabrao ga! Ali nesto mnogo dugo ucitava fajlove i nikako da ucita!

Zna EFS da bude lenj i treba mu od 3 do 10 min... pusti ga ti da odradi posao do kraja, ali pre svega restartuj telefon, pa na EFS...

Zna EFS da bude lenj i treba mu od 3 do 10 min... pusti ga ti da odradi posao do kraja, ali pre svega restartuj telefon, pa na EFS...
Evo sacekao sam kao sto si mi reko i EFS EXPLORER je ucitao fajlove ali tu sliku koja nemoze da se izbrise nije nasao! Tako da nista nisam uradio, u svakom slucaju hvala!
Ako znas mozda jos neki fazon ti reci(i bilo ko ako zna jos nesto neka napise pls)! Pozz

@Steky-MAG Posto sam video na 67-oj strani da si ti pravio za sebe onaj SCORPIO LOGO, hteo bih da te pitam da li mozes da okacis neko objasnjenje kako se to pravi i sta sve treba da se odradi?
Hvala unapred, pozz!:wave:

LOGO moze biti bilo koja slika s prozirnom podlogom. Programom za obradu slika (npr. Paint Shop Pro) preuredis neki originalni logo ili sam napravis svoj, velicine 180x60 i u .png formatu zbog prozirnosti! Nakon toga spremis sliku u memoriju telefona i promijenis logo! Evo logo od AUDI-ja i upute mijenjanja...

Prilozi

• Audi_LOGO.rar
    3.3 KB · Pregleda: 64
  • Logo_promjena_1_t.png
    Logo_promjena_1_t.png
    20.9 KB · Pregleda: 56
  • Logo_promjena_2_t.png
    Logo_promjena_2_t.png
    25.7 KB · Pregleda: 60
  • Logo_promjena_3.png
    Logo_promjena_3.png
    45.8 KB · Pregleda: 364
Poslednja izmena:
Evo sacekao sam kao sto si mi reko i EFS EXPLORER je ucitao fajlove ali tu sliku koja nemoze da se izbrise nije nasao! Tako da nista nisam uradio, u svakom slucaju hvala!
Ako znas mozda jos neki fazon ti reci(i bilo ko ako zna jos nesto neka napise pls)! Pozz

A gde ti je u stvari ta slika? u memoriji telefona ili na kartici? potrazi je efs-om u brew/USER ili u brew/SHARED i/ili content... ako je nigde ne nadjes onda ti je pobrljavila baza podataka, .sql fajl, a najblaze resenje je ponovo flesovanje... velika boljka ovog telefona!

Ljudi ubi cu se.Jutros se probudim i hteo da upalim fon da iskljucim alarm da ne zvoni bezveze posto mi nije trebao.I ja se uspavao i sad ustanem kad telefon onako otvoren okrenut ekran ka dole aj lezim na njemu i ja pogledam kao radi ok i zatvorim ga,a on nece ostane jedno sigurno 1,2 mm otvren i
pre mi nije krckao kad se otvori a sad krcka a vise volim da ne krcka sta mogu da uradim dal bi otvaranje moglo da resi ili sto kod preklopa sa strane imaju ovi kao cepovi gde se kace ona ****** za oko vrata i to dal moze to da se odvrne pa da zategnem ne znam ni dal sluzi za to
i video sam neko je vec pisao da hoce da otvori fon al ne mogu da nadjem i okaceno mu je uputstvo.........

ljudi pomogajte poludecu radi,radi,radi i na kraju ga s****m aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pozzzzzzzz

i da li bi pomoglo recimo kad bi stavio par knjiga na njega da napravim kontra efekat :D
dajte ljudi ocajan sam sve radi jedino sto se ne zatvara pomagajte

@GR-44 Posalji poruku @djwibe-u jer mozda zna resenje. Imas u njegovom potpisu opciju "Podaci o mogućem kontaktu" pa pokusaj da ga kontaktiras. Javi sta si uradio. pozz:type:

Poslednja izmena:
@Steky-Mag Hvala, a jel ti je problem da mi malo detaljnije napises kao se pravi logo posto mi bas i ne ide?:wall: Skinuo sam Paint Shop Pro, ali kako dalje?:D

@mladenu Hvala na uputstvu, evo sad sam probao ali nevredi! Nema je pa nema! Stvarno ne znam vise sta da probam! Ali nema veze, ignorisacu je kao da je nema jer ne radi mi se sad bas flesovanje. Taman sam ga skoro sredio i radi ko sat da kucnem u drvo, sem te sitnice koju ne mogu da obrisem! A i ne znam dal bi smeo da se upustam u flesovanje posto to do sada nisam jos radio sam!:d
Ako neko zna mozda jos neki nacin za brisanje neka napise, da probam i to, nemam sta da izgubim!:banana:
Jos jednom HVALA! Pozz:wave:

@VLADADJ Video sam u tvom postu na 85-oj strani nesto o brisanju ovog fajla: sql_content_db.sql! Sta ti mislis da li bi ja kad bi izbrisao taj fajl resio problem sa ovom slikom koju ne mogu da obrisem i koja se inace nalazi na memorijskoj kartici? Ona je prvo bila duplirana i onda sam ja probao da je obrisem ali telefon je obrisao samo jednu a jedna je ostala koju sada ne mogu nikako da obrisem! Veliki pozzzzzz

Poslednja izmena:

@VLADADJ Video sam u tvom postu na 85-oj strani nesto o brisanju ovog fajla: sql_content_db.sql! Sta ti mislis da li bi ja kad bi izbrisao taj fajl resio problem sa ovom slikom koju ne mogu da obrisem i koja se inace nalazi na memorijskoj kartici? Ona je prvo bila duplirana i onda sam ja probao da je obrisem ali telefon je obrisao samo jednu a jedna je ostala koju sada ne mogu nikako da obrisem! Veliki pozzzzzz

PA FORMATIRAJ KARTICU SLATKI BRATE! :-D ILI JE U EFS PROBAJ PRONACI U BREW/MMC1 (VALJDA SE TAKO ZOVE FOLDER)
A MOZDA I REINDEX KARTICE POMOGNE...
POZZ

Poslednja izmena:
@GR-44 probaj ovako...Znaci guras telefon u jednom,i vuces u drugom pravcu(jadan on :D...i tvoji zivci :-devil-: )
SLIKA JE KATASTROFA :D
pozzzz

@djole90 pa proveri da li tu sliku imas i u brew i u obex rezimu...Ako je nemas u BREW-u onda je iskopiraj sa kompa(ako je imas) u brew i reset telefona i to je to brises ko lud.pozzzzz

@STEKY-MAG el mozes da mi napravis windows xp temu?Probao sam sve verzije i seckaju mi presme i telefon ludi(po malo).pozzzz UNAPRED HVALA!!!

Poslednja izmena:
probacu a kako se vadi ovaj sraf na sredini nikako ne mogu da ga izvucem odsrafim :d
iza kod baterije al to ne mogu da izvucem
hteo sam da okacim sliku al nesto nece :type:

pozzzzzzz

i ne vidim sta sa tim pomeranjem dobijam probao al nece :S: aaaaaaaaaa
u onom uputstvu sto mi okacio vladadj to je step 21 i 22

Poslednja izmena:
LOGO moze biti bilo koja slika s prozirnom podlogom. Programom za obradu slika (npr. Paint Shop Pro) preuredis neki originalni logo ili sam napravis svoj, velicine 180x60 i u .png formatu zbog prozirnosti! Nakon toga spremis sliku u memoriju telefona i promijenis logo! Evo logo od AUDI-ja i upute mijenjanja...

E ja imam problem, ne mogu uopste da postavim logo. Znaci, ne mogu ni ovaj tvoj AUDI logo, ni onaj koji ja napravim. Stvar je u tome sto idem u MENI-SETTINGS-DISPLAY SETTINGS-LOGO i sad nadjem zeljeni logo, selektujem i nista. Kad izadjem i dalje mi stoji ono VIP (ili TELENOR na 63)??? U cemu je tu problem? Isti problem mi je bio i na firmware-u v48 a i sada na Vodafone-u 58. :type:

Za sve one koji zele da odu na visi stepen (hardverski) modovanja EF81 evo uputstva za rasklapanje telefona Link :wave:

Aham... pazi, ako ne mozes da resis problem brisanjem tog fajla (ukoliko efs explorer, bmc i ostali programi ne mogu da obrisu fajl - kao sto je kod mene bio slucaj), onda je to jedino resenje, ili flashovanje fona!
U stvari, brisanjem tog fajla napravices zbrku, nece ti na telefonu biti ni jedan program ili igrica koju si ubacio (vec samo oni koji su vec postojali na telefonu). Zato je potrebno da ubacis backup tog fajla. Ukoliko si skoro radio potpuni brew backup preko BitPim-a, sad samo restore-uj taj fajl i sve ce biti super (barem kod mene jeste). Ukoliko nemas taj fajl, stvar je vec *******ija... bice ti potreban neki SQL Editor (npr. sqlite3Explorer) i preko njega ces morati da otvoris taj sql_content_db.sql fajl i uklonis red gde se spominje fajl koji ne mozes da obrises (o tome sam pricao vec). Ali to je *******o do ***** i mucenje je. Lakse ti je da flesujes 'leba mi :D

Poslednja izmena:
@djole90 ako ti je na memorijskoj kartici onda sve sa kartice prekopiraj u comp(osim te slike koju hoces da brises) i formatiraj kartcu : MENI-SETTINGS-PHONE SETTINGS-FILE SYSTEM-FORMAT CARD- PA YES I ONDA TI SE SVE BRISE SA MEM KARTICE

to ti jedno od resenja a drugo kao sto reko VALDADJ je fleshovanje !!!!

:banana:

edit : el ima neko kd player na engleskom sto radi ?

Poslednja izmena:
@djole90 ako ti je na memorijskoj kartici onda sve sa kartice prekopiraj u comp(osim te slike koju hoces da brises) i formatiraj kartcu : MENI-SETTINGS-PHONE SETTINGS-FILE SYSTEM-FORMAT CARD- PA YES I ONDA TI SE SVE BRISE SA MEM KARTICE

to ti jedno od resenja a drugo kao sto reko VALDADJ je fleshovanje !!!!

:banana:

edit : el ima neko kd player na engleskom sto radi ?
A FORMATIRANJE NISAM JA POMENUO
A?! :-D
MA NIJE BITNO... BITNO JE DA TI JE VLADADJ, DAO POTPUN I PRAVILAN ODGOVOR, I DA SE SLAZEMO DA JE TU REFLES NAJBOLJE RESENJE, MADA POSTO JE KARTICA U PITANJU, STO BI SE PETLJAO SA TABELAMA I KOLONAMA U BAZI PODATAKA, KADA JE JEDNOSTAVNIJE FORMATIRATI I REINDEKSIRATI KARTICU ILI OBRISATI SYS FAJL SA KARTICE...

A FORMATIRANJE NISAM JA POMENUO
A?! :-D
MA NIJE BITNO... BITNO JE DA TI JE VLADADJ, DAO POTPUN I PRAVILAN ODGOVOR, I DA SE SLAZEMO DA JE TU REFLES NAJBOLJE RESENJE, MADA POSTO JE KARTICA U PITANJU, STO BI SE PETLJAO SA TABELAMA I KOLONAMA U BAZI PODATAKA, KADA JE JEDNOSTAVNIJE FORMATIRATI I REINDEKSIRATI KARTICU ILI OBRISATI SYS FAJL SA KARTICE...

e tek sam sad video :D napisao sam poruku u zurbi :d :p

Nazad
Vrh Dno