Šta je novo?

zonealarm pro problem

Duke Nukem

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
649
Pozdrav,

Koristim Zopne alarm pro, najnoviju verziju, ali mi pri pokretanju bilo koje aplikacije ovaj fw koci komp na ~5 sec.

Da li se ovo moze izbeci osim gasenjem pomenutog fw-a? Komp mi je non stop povezan na net, pa ne verujem da je to bas pametno raditi...

Meni zona radi takve stvari samo kada palim neke vece programe ili igrice. I ja sam se pomirio sa tim.
Sta da radim? Nekako mi je bolje bezbednije nego brze.

Probaj da iskljucis onu kontrolu antivirusnog programa,meni je ona pravila probleme (npr "welcome screan" pri boot-u koji stoji po 15-tak sekundi).

Ne mora da znaci da je to ali cisto da probas...:)

Probaj u Program Control > Programs rucno da podesish SmartDesense/TrustLevel/Access/... Dakle da ne bude na Auto.
Iskljuci ZA anti-virus i antispyware pa nam reci da li pomaze.

Koristio sam ZA nekoliko godina. Od skoro sam prešao na KIS i mogu ti reći da ZA koči sistem, razbija! Pređi na drugi firewall! A da ne pominjem da ZA može da ti zezne drajvere.

predji na comodo ili online armor

Koristio sam ZA nekoliko godina. Od skoro sam prešao na KIS i mogu ti reći da ZA koči sistem, razbija! Pređi na drugi firewall! A da ne pominjem da ZA može da ti zezne drajvere.

Upravo tako pređi na Kaspersky Internet Security, njegov firewall je u istom rangu, a ZA je jako bagovit i jede resurse.

Covek nije otvorio temu "koji mi firewall preporucujete" !:trust:...Ili sam ja nesto propustio!?
ZA mozda malo utice na odziv racunara zbog svoje anti-spyware komponente(zbog koje najvise i koristim ovaj FW),ali reci da "zakiva" masinu je cisto sirenje dezimformacija.Pre nego sto tako nesto izjavite ,pokusajte malo da se pozabavite podesavanjima unutar samog frewall-a.

Potrebno je i obratiti paznju na kombinaciju AV i ZA,mozda su tu problemi...

I da,kako to ZA moze da zezne drajvere???

Poslednja izmena:
Nema razloga za svađu, za anti-spyware neka koristi Spybot i Ad-aware. A ako nisi znao Kaspersky i ZA su partneri, tako da je u KIS integrisan firewall od ZA, a u ZA Internet Security je integrisan KAV.

Samo što je ZA kao programski paket jako bagovit i jede resurse, po drugi put. A njegov vetrozid je u KIS je savršeno implementiran.

Poslednja izmena:
<snip>
A ako nisi znao Kaspersky i ZA su partneri, tako da je u KIS integrisan firewall od ZA, a u ZA Internet Security je integrisan KAV.
<snip>
Pola tacno :)
ZA koristi Kaspersky engine, ali Kaspersky koristi sopstveni FW, ne ZA-ov.

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima, problem sa valjda resio... Instalirao sam najnoviji ZA Security suite ver 70. 470. i to mi radi ok, nema kocenja od 20-ak sekundi, samo mi se komp mnogo duze gasi... Verovatno zbog integrisanih AV i Anti Spyware...

Opet problem...

Znaci ovo mi se desilo i sa predhodnom verzijom,pa sam zbog toga i stavio novu.
kada se digne windows iskoci true vector service shutdown i posle toga internet vise ne radi ni kada iskljucim ZA.

Shta ti se startuje od aplikacija prilikom boot-a?

evo... sve ok deluje

Prilozi

• gbyvp.jpg
    gbyvp.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 59
Probaj... da podesish da se ZA ne dize sa windows-om, pa restart, pa kad se zavrshi boot, startuj ZA rucno. da li radi tada? A da, iskljuci, za sada, ZA antivirus i antispy.

Btw, ova gore startup lista deluje ok, jedino imash 2 kljuca za MSN... probaj sa oba iskljucena.

da ne otvaram novu temu,

jel se jos nekom desava da sa ZA Pro 7 , sa ukljucenim privacy, cookie control, ad blocking i mobile code control firefox ne moze da otvara stranice, skroz poludi ? u mom slucaj FF 3.

znaci kada link otvorim, samo se otvori tab untitled, neki sajtovi se ucitaju do pola, nece da zavrsi ucitavanje samo se vrti status krug itd..

Opet problem...

Znaci ovo mi se desilo i sa predhodnom verzijom,pa sam zbog toga i stavio novu.
kada se digne windows iskoci true vector service shutdown i posle toga internet vise ne radi ni kada iskljucim ZA.

Koliko ljudi je imalo problema sa true vector service, koji je engine Zone Alarma, mozesh videti ako samo malo proguglash. Probaj da posle reinstalacije Zone Alarma ochistish tragove iz regista i ponovo instalirash Zone Alarm. Koji antivirus koristish?

Comodo Firewall Pro 3 je zakon, a uz to i besplatan
Potpuno se slazem, ali nije kompatibilan sa svim antivirusima, npr. Kaspersky7.

Nazad
Vrh Dno