Šta je novo?

Koji procesor i matična?

Mona Sax

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2007
Poena
304
Pa ovako, pazariću:
Leadtek GeForce 9600 GT i
OCZ memaru DDR2 PC2-8800 / 1100MHz / Gold Edition / Dual Channel po povoljnoj ceni, a trebaju mi još procesor i matična da sklopim konfu.
Budžet za te dve stvari mi je ograničen na 220e

Kakvi su vaši predlozi, koji proc. i matična bi bili best buy za te pare?

Pa ovako, pazariću:
Leadtek GeForce 9600 GT i
OCZ memaru DDR2 PC2-8800 / 1100MHz / Gold Edition / Dual Channel po povoljnoj ceni, a trebaju mi još procesor i matična da sklopim konfu.
Budžet za te dve stvari mi je ograničen na 220e

Kakvi su vaši predlozi, koji proc. i matična bi bili best buy za te pare?

Asus P5K 86e
C2Duo E6550 134e

Okruglo 220e.

Samo, gledaj i napajanje neko kvalitetno da uzmes ;).

Poslednja izmena:
zasto ne e 8200 za te pare? a i plocu bi ja uzeo dfi blood iron

Pa malo teze ce e8200 i dfi blood iron da upadnu u 220e.

Blood Iron kosta 90e, a E8200 150e, sto ce reci, ukupno 240e, mada sigurno vredi dodati tih 20e, za tih dodatnih 2mb cashe-a, i veceg oc potencijala (mada oko ovog niko ne moze biti siguran).

Hvala na preporukama!
Asus P5K 86e
C2Duo E6550 134e

Okruglo 220e.

Samo, gledaj i napajanje neko kvalitetno da uzmes ;).

Hm, ali ovaj Asus P5K kaže
this motherboard natively supports up to DDR2 1066MHz
a moja memorija je na 1100MHz
Što se tiče napajanja, imam LC Power 550W, nije neki brand, al kontam da će raditi posao; a nemam ni love sad još i za taj trošak.

Pa malo teze ce e8200 i dfi blood iron da upadnu u 220e.

Blood Iron kosta 90e, a E8200 150e, sto ce reci, ukupno 240e, mada sigurno vredi dodati tih 20e, za tih dodatnih 2mb cashe-a, i veceg oc potencijala (mada oko ovog niko ne moze biti siguran).

Ovo zvuči zanimljivo :) mogao bi se budžet rasteći dotle. E sad gde ima da se pazari DFI... ali, da li podržava tu memoriju? :trust:

Pa mislim da su sve ploce, ako ne sve onda 90% njih je do 1066MHz max.
To i nije neki problem, prakticno ces samo clockovati memaru na njen default..ili vise/manje zavisi kako uskladis sa procesorom.
Inace ako se moze dati tih 20e idi na E8200 i Irona ( inace ona zvanicno podrzava 800MHz, ali ko sto sam vec rekao...)
Eurolink bi trebao da ima DFI vidi tu prvo, pa posle furaj na pcberzu pa trazi ako ne..

Poslednja izmena:
Pa mislim da su sve ploce, ako ne sve onda 90% njih je do 1066MHz max.
To i nije neki problem, prakticno ces samo clockovati memaru na njen default..ili vise/manje zavisi kako uskladis sa procesorom.

U pravu si, sve ploče imaju max 1066MHz, i na njima memorija radi na defaultu, tek sa clockom se postiže više od 1066.

Inace ako se moze dati tih 20e idi na E8200 i Irona ( inace ona zvanicno podrzava 800MHz, ali ko sto sam vec rekao...)
Eurolink bi trebao da ima DFI vidi tu prvo, pa posle furaj na pcberzu pa trazi ako ne..

Ima Iron u Eurolinku, al opet, sa tih podržanih 800MHz bih morala da spuštam clock memorije ispod defaulta, zar ne? A recimo neka alternativa Iron-u, sa tih 1066MHz, a u istom cenovnom rangu?

Nazad
Vrh Dno