Šta je novo?

Hired Guns: The Jagged Edge - novi Jagged Aliance

killbane

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
649
Hired Guns: The Jagged Edge je najzad igra koja se nalazi na tragu Jagged Aliance. Sam gameplay je skoro identican, ali sam tek na pocetku pa cu videti kako sve to izlgeda kasnije. Grafika je solidna, ali ona ionako nije presudna kod ovakvog tipa igara. Jedini problem je sto ova igra jos uvek nije izasla na engleskom, samo na ruskom i nemackom, a i nema nekih tacnih informacija o datumu izlaska na engleskom. Tako da sam se ja poucen primerom The Fall Last Days Of Gaia (post apokalipticni party based RPG) koji nikada nije izasao na engleskom ali zahvaljujuci modu za engleski jezik sa zadovolstvom sam odigrao poljsku verziju, elem nabavio sam nemacku verziju i uz malo cackanja prebacio sve tekstove u igri na engleski (jer je ocigledno uradjena lokalizacija za engleski jezik) Intro je na nemackom tako da sam razumeo samo "banditen" ali sta je tu je. Inace i sami likovi u igri, pucaju, kukaju, uhcu i ohcu na nemackom ali se to uopste ne primecuje jer ionako ima subtitlova za sve sto kazu. Snimljenih dialoga nema tako da se sav govor svodi na "Ja" i "Nain". Sve u svemu kako dugo nije bilo nicega vrednog nalik na Jagged Aliance ova igra je pravo osvezenje. Evo linka do oficijalnog sajta.
http://www.gfi.su/index1.php?langid=2&idt=675&categ_id=38

ja pomislio novi Hired Guns (igra iz davnih 90-tih), ponadao se novoj dozi ekstremnog horora i adrenalina...kad ono... :(

ovo je trebalo da bude onaj dugonajavljivani JA3D ali je izdavach (strategy first) odustao od igre jer nije bio u duhu originala pa su ih shutnuli u d*pe a ovi se ipak snashli i izdali igru pod drugim nazivom...

cekajuci pravi JA3....

Hired guns, uf uf, igra sa Amige 500, igrali smo u 4toro, ekran podeljen na 4iri dela, timski rad, trcis po mapi skupljas oruzja, cepachis cudovista, milina, ***e bio sam 5ti razred osnovne :D
Cak se i pravio nastavak za PC koji nikada nije ugledao svetlo dana.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hired_Guns

To je bila ekstra igra, nešto potpuno novo u to vreme. Igrao sam je redovno sa sestrom na A500 :)

Poslednja izmena:
Znam za JA3D ali to nece tako skoro. Postoji i neka 7.62 koja se bavi istom tematikom kao i Hired Guns i JA3D ali kao sto je uvek slucaj sa ruskim razvojnim studijima - nikad neznas da li ce nesto izaci i kad ce izaci i na sta ce to da lici uprkos screenshotovima (koji su uvek nasminkani) i najavama. Sto se ovakvih igara tice ne verujem da ce one skupiti mnogo novih fanova, mislim da ce ciljna grupa biti stari fanovi ovakvih igara jer ruku na srce turn based nije bas veoma popularno medju novim generacjama. A sto se duha originalnog JA tice i ove igre, pa igra je prakticno kopija originala samo sto izgleda mnogo lepse, 3D grafika i radnja se odvija u Africi a ne na Karibima ali tek sam na drugoj mapi videcu kako ce biti kasnije. U svakom slucaju vredi probati pa ako ne valja ne valja, nije da ovakave igre izlaze svake godine ili bolje reci decenije.

Poslednja izmena:
kao sto rekoh ovo je trebao da bude JA3D (a koji je trebao da bude rimejk JA2 samo u 3d i par dodatih sitnica) ali je strategy first odustao od toga jer je igra bila mnogo losha i nije bila u duhu ja2... JA3D se nece ni raditi ideja je bila tupava te je fala bogu i otkazana, rad je uveliko u toku na JA3 i bilo je par shotova koji zaista mnogo mnogo obecavaju

igra je inace poznata i kao Jazz: hired guns i izasla je pre godinu dana

Poslednja izmena:
Pa i JA3 ce biti u 3D okruzenju (iskreno ne verujem da ce neko u danasnje vrerme raditi igru koja je 2D). Uz to JA3 koristi stari Silent Storm engine koliko vidim koji i nije bio bogzna sta. Grafika bar po ovim treilerima za sada deluje slabije od Hired Guns. Ja sam veoma odavno igrao JA2 tako da ga se malo maglovito secam,a li kada sam startovao JAZZ delovalo mi je kao da gledam u JA2, sve je tu od laptopa, placenika koje mozete naruciti prekoneta do oruzja. E sad kazu da ima 150 komada naoruzanja ja do sad videh jedva deset. Uz to postoji uticaj osobina lika prilikom razgovora sa NPC-ovima, tako da svaka recenica predstavlja koriscenje neke od osobina karaktera te ako je wizdom veliki i iskoristi tu recenicu u razgovoru onda ce imati vece sanse za uspeh isto kao je neki big gay i moze da iskoristi svoju snagu da zaplasi jadnika. Ovoga se ne secam iz originalnog dela ali mi se dopada. Licno vise bih voleo da ima vise dialoga, mozda ce ih biti kasnije i svidja mi se sto se ne mora svaki konflikt zavrsiti puskaranjem vec postoje i druge opcije. Jedino sto mi se ne svidja je to sto ne ostaje uvek oruzje na poginulim neprijateljima, vec se desi da ostane samo municija ili armor itd. Druga stvar koja mi se ne dopada je sto svo ono sto sam lpokupio ne mogu da prodam preko neta.

Tacnije demo se pojavio u avgustu, ruska verzija igre je izasla na jesen.

Poslednja izmena:
pa naravno, samo sto ce ja3 koristiti unapredjen SS engine koji je sto se mene tiche sjajan (a da deluje malo klimavo deluje, pre svega animacije likova), jer mozesh da unishtsh sve a to je veoma bitna stavka u igri ovog tipa,a po shotovima ovaj JAZZ daleko od toga da izgleda nesto napredno sto se tiche eyecandy detalja ako se o tome uopste moze pricati... ja2 je takodje imao, doduse minimalne, opcije sto se tice dijaloga ali realno toje squad based strategija ako nesto ima super ako nema, opet super :)

Мени Jagged Aliance 2 једна од најбољих игара које сам играо икада, надам се да је ово достојан наставак.

pfff ... moracu da googlam i wikipedishem, izgleda sam ja jedini ovde koji nema pojma sta je taj jagged alainace...

nisi normalan :d

pa cim nije igra u kojoj mora da se meri FPS, nije ni zanimljiva nasem drugu gx-x

Pa bice i ova igra na engleskom ... valjda mada kao sto rekoh moze i ovo da se igra na engleskom, uz malo cackanje po instaliranoj igri. Elem igra ima bug-ove, tj puca i izlazi na desktop, e sad pitanje je da li je igra takva ili je to prouzrokovano mojim cackanjem. I mnogo je bre teska i na najlaksem nivou.

Pa bice i ova igra na engleskom ... valjda mada kao sto rekoh moze i ovo da se igra na engleskom, uz malo cackanje po instaliranoj igri. Elem igra ima bug-ove, tj puca i izlazi na desktop, e sad pitanje je da li je igra takva ili je to prouzrokovano mojim cackanjem. I mnogo je bre teska i na najlaksem nivou.

МА да ми је наћи на руском, не би био проблем да се снађем, а ионако планирам да га научим. А што се тиче тежине, 2 је била такође компликована али је у томе и била драж пошто се све морало играти полако и натенане што ја и волим. Знам да је у 2 био фазон узети праве војнике који увијек имају предност првог потеза. Е када се сјетим Thora и Игора, те чувених коментара... Једва чекам да је набавим.

МА да ми је наћи на руском, не би био проблем да се снађем, а ионако планирам да га научим. А што се тиче тежине, 2 је била такође компликована али је у томе и била драж пошто се све морало играти полако и натенане што ја и волим. Знам да је у 2 био фазон узети праве војнике који увијек имају предност првог потеза. Е када се сјетим Thora и Игора, те чувених коментара... Једва чекам да је набавим.

E pa ima i na ruskom bar ja imam i tu verziju ali ona nikako nije mogla da se prebaci na engleski pa sam je batalio a bas nista nisam razumeo. Ako malo bolje potrazis naci ces je.

A sto se komentara tice nesto ih nisam primetio bar ne u ovoj igri, mislim ima ih ali ih kazu na nemackom a ja bas ne gledam na subtitlove, mada postoji netrpeljivost medju nekim placenicima pa ako vam se jedan pridruzi drugi nece jer mrzi onog prvog

... isto kao je neki big gay i moze da iskoristi svoju snagu da zaplasi jadnika.

:d sorry al ovo je smešno ispalo nhf

Inače JA2 je baš bila super zbog nepredviđenih reakcija i dijaloga članova tima jednih na druge. Meni jedna od naj igara.

Sviđaju mi se ovi screenshotovi za JAZZ

:d sorry al ovo je smešno ispalo nhf

Inače JA2 je baš bila super zbog nepredviđenih reakcija i dijaloga članova tima jednih na druge. Meni jedna od naj igara.

Sviđaju mi se ovi screenshotovi za JAZZ
:D jeste ispalo, progutao sam par reci, ali valjda ste skapirali sta sam hteo da kazem, elem nema nikakvih big gejeva, mada sam znao da ce neko odmah da ima aluzije na to.. ali ima ogromnih crnaca i skota koji su jaki ko mazge i mogu da plase npc-ove

Hahahahahaha.

Meni je vrh bio Fidel. U prvom delu sa komentarima tipa "Me sweet like a dog" ili "Leave me alone, I busy", pa do bisera u drugom delu, kad protivniku raznese glavu i kaze "No need to wear hat now"
super_smilies007.gif

Nazad
Vrh Dno