Šta je novo?

Ograničavanje provajdera ...

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Izgleda da je NeoBee počeo žestoko da ograničava torrent protok. Danima mi ne prelazi 11,9 Kb (512/64 ADSL) po torrent-u. Jel ima neka fora da se izbegne ovo, tipa neka enkripcija u mitorrent klijentu (uključena i džaba) ili prelazak na neki drugi ? Hvala ... :wave::wave::wave:

I ja sam primetio slicno, Telekom ADSL

Neobee ograničava već dugo, to je poznata stvar. Ovo za telekom je novo, ako je tačno.

Videli ste u vestima na Benchu šta je Azureus najavio, plugin koji će detektovati provajdere koji ograničavaju protok i onda će se na osnovu toga publikovati lista provajdera koji ograničavaju. Tada ćemo tačno znati.

Za Neobee se zna jos od samog pocetka a meni kod Telekoma radi kako treba...:)

Ja koliko vidim nekako su ogranicavali na neobee i youtube, jer mi tek od nedavno (pre 2-3 nedelje) radi kako treba, bez seckanja, a znam da bi na 512 u principu trebalo da radi tecno.

Izgleda da je NeoBee počeo žestoko da ograničava torrent protok. Danima mi ne prelazi 11,9 Kb (512/64 ADSL) po torrent-u. Jel ima neka fora da se izbegne ovo, tipa neka enkripcija u mitorrent klijentu (uključena i džaba) ili prelazak na neki drugi ? Hvala ... :wave::wave::wave:

Sa kog tracker-a skidas?

Ja koliko vidim nekako su ogranicavali na neobee i youtube, jer mi tek od nedavno (pre 2-3 nedelje) radi kako treba, bez seckanja, a znam da bi na 512 u principu trebalo da radi tecno.
Meni već tri i po meseca seku preko dana brzine na Verat-u, pogotovo YouTube. Moram da čekam kasnu, kasnu noć da bih nešto ljudski odgledao. Od maja prelazim na Lelekom.

(Blam, šta je tracker ?) Ono što znam je da sam ubacio u FireFox neki "Torrent Finder" kao pretraživač i kad ukucam šta mi je volja izbaci reziltate u tab-ovima raznih torrent portala. Šta god sam probao da skidam, max 11.8 kB/s.
Nego još jedno pitanjce, rekao bih vrlo bitna za NET populaciju u nas. Ukucam "nadlanu" telekom ADSL pristupnicu kad odgovor istrči da moram prvo da raskinem sa trenutnim provajderom pa tek onda da se prijavim. Moj prijatelj je na istoj centrali kao ja (digitalna) i mora da čeka "nekakav" slot da bi dobio ADSL npr. kod Beotel net-a. Mene muči da kad raskinem sa NeoBee, moj slot odleprša kod prvog na redu pa se ja načekam ponovo za ADSL. Neki savet ... :hair::shock::rupa:

Pazi ovako ocigledno je da skidas sa javnih tracker-a i normalno je da je brzina mizerna. Uradi search malo za torrente i pre svega reguj se na neki privatni tracker, tamo ces imati full speed.

Probaj da skineš npr. OpenOffice preko torrenta - ako ide brzina do max (51-54 za 512/64) nije problem do provajdera.

(Blam, šta je tracker ?) Ono što znam je da sam ubacio u FireFox neki "Torrent Finder" kao pretraživač i kad ukucam šta mi je volja izbaci reziltate u tab-ovima raznih torrent portala. Šta god sam probao da skidam, max 11.8 kB/s.
Nego još jedno pitanjce, rekao bih vrlo bitna za NET populaciju u nas. Ukucam "nadlanu" telekom ADSL pristupnicu kad odgovor istrči da moram prvo da raskinem sa trenutnim provajderom pa tek onda da se prijavim. Moj prijatelj je na istoj centrali kao ja (digitalna) i mora da čeka "nekakav" slot da bi dobio ADSL npr. kod Beotel net-a. Mene muči da kad raskinem sa NeoBee, moj slot odleprša kod prvog na redu pa se ja načekam ponovo za ADSL. Neki savet ... :hair::shock::rupa:

To vise ne postoji, sada mozes da "setas" od ISP-a do ISP-a ;)
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=159441&highlight=promena+provajdera

Jel probao neko migraciju? Da li je zaista tako lako kao sto kazu?

Jeste, ortak je prosle nedelje promenio provajdera bez frke (presao na Telekom) ;)

Sto onda bilo ko ostaje na Neobeeju? :D
Nisu bas bili poznati po pouzdanosti, cesto su se ljudi zalili, a i cene su nedavno podigli.

Sto se tice provere, prvo neka skine neki fajl sa dosta seedera, jer tu mora da dobije max brzinu ako je sve OK. Nema jos potrebe za privatnim trackerom, dovoljna je i neka epizoda popularne serije. South Park, na primer.

Da potvrdim ograničavanje. Turio Open Office sa 632 seeder-a i X leachera = 11.8 kB/s. Za mene je to dovoljno za prelazak na Telekom. Zašto baš oni ? Drugar skoro uveo njihov ADSL, za vikend bio do njega i imam šta da vidim - Četvoroportni router za dž, a ja jbeni ActionTec usb modem koji se ko-zna-kako instalira na Vistu i Linux i ako hoćeš router u najam isprsi se 2000,00 dingera. Hvala za savete ... :wave::wave::wave:

da ne otvaram drugu temu...da li je neko primetio da je sezam u poslednje vreme znacajno pokvario svoju uslugu...na youtubu klipovi seckaju na svakih 5 sec,torenti u proseku oko 20kb-a,u igrama je ping oko 100,dok je ranije ovo bilo sve bolje naravno,inace paket je 512kb-a...interesuju me vasa iskustva,a najvise onih koji su kod sezama i telekoma,jer tamo planiram da predjem ako ostane ovako

Ja sam kod sezama i sto se tice brzine sve je ok. RS ide max, torenti sa privatnih trackera max za 512/64 paket. Za ping u igrama ne znam. Ako nisi zadovoljan, idi na telekom, sad kad postoji migracioni kod nije problem prebacivanje. Jedino ne znam da li ima modema, nacuo sam da je nestasica.

Sezam nikada nije pravio problema po tom pitanju, barem u mom slucaju. Doduse, danas mi linija za brzinu u uT ne prelazi 94. Ravna je (priv. tracker), ali ni makac preko. Obicno ide do 103-104.

da ne otvaram drugu temu...da li je neko primetio da je sezam u poslednje vreme znacajno pokvario svoju uslugu...na youtubu klipovi seckaju na svakih 5 sec,torenti u proseku oko 20kb-a,u igrama je ping oko 100,dok je ranije ovo bilo sve bolje naravno,inace paket je 512kb-a...interesuju me vasa iskustva,a najvise onih koji su kod sezama i telekoma,jer tamo planiram da predjem ako ostane ovako

Ja sam na Sezamu 1536/192 i ne primecujem bilo kakve probleme. Torrenti rade ok, DL je sasvim u granicama ocekivanog. Do duse, preko torrenta sam izbunario neke stare filmove za koje nema mnogo seed-era, pa ide malo sporije, ali to nije do Sezama.

hmmm, mislim da sezam ograničava p2p, neki fajlovi sa 300 "izvora" neće nikako da krenu, a kod sestre na 256 wirelessu idu 30kb/s. i iste sekunde krenu da se skidaju. kod neobeeja je bilo još gore, iako ni oni neće da priznaju da ograničavaju.

Ne znam sta da ti kazem... ja se ne bih slozio, posto kod mene nije tako. I torrenti i p2p rade odlicno, samo sto ih "ne vozim" paralelno.

Nazad
Vrh Dno