Šta je novo?

program za Image (Cloning) Particije

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi
treba mi program za pravljenje Image-a particije (ili Cloning) - nesto poput Norton Ghost-a.

trebaju mi vase preporuke ali ono sto bi meni najvise odgovaralo jeste program koji:

- koji se startuje sa USB-a, CD...
- podrzava pisanje na NTFS particiju (da destination bude NTFS particija i ako je moguce USB Flash disk)
- eventualno da podrzava mrezu (u stvari ovo bi bilo idealno, da svih 10 racunara mogu da kloniram kroz mrezu!)

ili mi jednostavno samo preporucite/recite koji vi software koristite za pravljenje Image-a particije.

koristim Acronis True Image.

Samo ne znam da li ispunjava bas sve tvoje zahteve.

Da, Acronis, samo je pitanje da li zadovoljava pod 3. ( prva dva sigurno, ja tako radim, dižem ATIS sa USB diska, snimam image particije na neku slobodnu NTFS particiju, a kroz mrežu nikad nisam radio )

Ako zelis da je kopiras mozes da se posluzis i Acronis Disk Suite-om koji ima opciju Copy Partition. Probao sam da kopiram instalaciju Windowsa na novi hard i zavrsio je sve za manje od 4 minuta. Windows je, naravno, radio.

Sve preporuke.

ok, hvala ljudi!

skidam ga... :)

Da, Acronis, samo je pitanje da li zadovoljava pod 3. ( prva dva sigurno, ja tako radim, dižem ATIS sa USB diska, snimam image particije na neku slobodnu NTFS particiju, a kroz mrežu nikad nisam radio )

Radi i kroz mrezu 100% provereno ;)

ima jacih edicija koje podrzavaju kroz mrezu, ja radio...

postoji i ghost, ali "corporate edition", koji radi kroz mrezu, vidi usb itd.

jel moze butabilni acronis da se podesi da radi u mrezi ?

Da se za pomoc javio neko ko ima 2 posta i ko se forumu prikljucio juce i ko bi znaci bio totalni pocetnik u svetu racunara neki od starijih clanova foruma ili admin verovatno bi ga sa dozom ljutnje uputili na famozni SEARCH,a ovako clanu koji ima 2256 postova svi sa odusevljenjem odgovaraju i jos ga upucuju na Acronis za koji je cuo svako ko ima i imalo nekog znanja o racunarima.Nemojte me shvatiti pogresno,nisam hteo nikog da uvredim,ali praksa je na forumu obicno takva.

Pozdrav

Skini neku kompilaciju bootabilnog cd-a koji na sebi ima WinPE (preinstalation environment ima mrežnu podršku) sa acronisom i sličnim programima, pa možeš da biraš.
nešto tipa "david's ultimate cd", "super winpe" itd

Da se za pomoc javio neko ko ima 2 posta i ko se forumu prikljucio juce i ko bi znaci bio totalni pocetnik u svetu racunara neki od starijih clanova foruma ili admin verovatno bi ga sa dozom ljutnje uputili na famozni SEARCH,a ovako clanu koji ima 2256 postova svi sa odusevljenjem odgovaraju i jos ga upucuju na Acronis za koji je cuo svako ko ima i imalo nekog znanja o racunarima.Nemojte me shvatiti pogresno,nisam hteo nikog da uvredim,ali praksa je na forumu obicno takva.

Pozdrav

tako ce i tebi biti angus kad nakupish 2256 postova ;)
da je neko sa dva posta postavio ovo pitanje to bi najverovatnije znacilo da je na forum dosao sad i ko zna kad (kad mu ponovo nesto bude trebalo).

sa druge strane dag i kompanija zna da windowse bash ne mirishem; interesovalo me je sta je trenutno aktuelno od programa odnosno sta ljudi koriste.

a glavni problem je sto preko searcha nisam nasao odgovor je jer neko ko ima dva posta otvori temu pod nazivom "Problem sa Windowsom" :D (karikiram) i kad se uradi search brzim pregledom naziva tema ne moze da se zakljuci o cemu se radi u temi sa takvim nazivom.

sa druge strane kad sam postavljao ovu temu otisao sam na wikipediju i pogledao sta ima od programa i video da se koriste dva terminara za snimanje kompletne particije (bajt po bajt) a to su: IMAGE i CLONING partice pa sam oba stavio u naziv teme kako bi nekome bilo lakse i brze da nadje temu kada bude radio search.

i btw hvala dag, pogledacu kakvi su ti "david's ultimate cd" i "super winpe"...

@kovacm

Ja sam na forumu od aprila 2003 i da ne radim nista drugo u zivotu sem sedenja za racunarom verovatno bih do sada imao 10000 postova,ali posto radim za svetsku kompaniju u kojoj vladaju surova pravila i radim od 07-19h dosta postova i imam iako se trudim da ne postujem svakakve gluposti vec samo ono sto zaista ne mogu sam da resim,i racunari mi nisu opsesija vec cista potreba u danasnjem drustvu.
Rekao sam da mi nije namera da bilo koga uvredim.

Pozdrav

Poslednja izmena:
@angus

iz tvog odgovora imam utisak da sam te uvredio. sta da ti kazem osim: izvini!

Nazad
Vrh Dno