Šta je novo?

Problem sa Geil DDR3 PC8500 i Asus MB P5KC

pedjulino

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2002
Poena
604
Naime kupio sam memoriju
--------------------------------------
Geil DDR3 2x1GB DDR3-1066 CL=6-6-6
G32GB1066C6DC
Voltage 1.5V
--------------------
Maticna ploca Asus P5KC, 4 slota za DDR2 i 2 Slota za DDR3.
---------
stavio je u slotove za DDR3 na maticnoj ploci Asus P5KC upalio pc
i ni makac, pc se upali ali ne pokrene se nista , ne cuje se ni BEEP-anje na maticnoj
niti mi se pojavi BIOS settings kako bih eventualno nesto pokusao podesiti.
Znaci crnilo...
Sta raditi ? ima li neko ideju?

Jel si siguran da je do memorije (jel si probao ranije sa nekom drugom)!?

Nikada nisam voleo ta resenja sa ddr1 i 2, agp i pciexp na istoj ploci. Sve je to budzenje. Sad, licno nemam tu plocu, ali da nema mozda neki dzamper da se prebaci kada se koristi ddr3, da li imas zadnji bios, da nekoristis istovremeno nedaj boze i ddr2 i ddr3 itd?

INace geil je sam po sebi poznat kao problematicna memorija na mnogim plocama!

koristim zadnji bios..naravno da nemam ddr2 unutra dok mi je unutra ddr3

Sad si me bas skenjo. Uzeo sam istu plocu s' namerom da u neko dogledno vreme predjem na ddr3.

Naime kupio sam memoriju
--------------------------------------
Geil DDR3 2x1GB DDR3-1066 CL=6-6-6
G32GB1066C6DC
Voltage 1.5V
--------------------
Maticna ploca Asus P5KC, 4 slota za DDR2 i 2 Slota za DDR3.
---------
stavio je u slotove za DDR3 na maticnoj ploci Asus P5KC upalio pc
i ni makac, pc se upali ali ne pokrene se nista , ne cuje se ni BEEP-anje na maticnoj
niti mi se pojavi BIOS settings kako bih eventualno nesto pokusao podesiti.
Znaci crnilo...
Sta raditi ? ima li neko ideju?

Da li si gledao na sajtu pod memory compatibility list da li je taj Geil podrzan?
Za Gigabyte ploce sve uredno pise, za Asusa bi rebalo da bude isto tako .

There's no mention of any silly 'dummy DIMMs' to force the board to use one memory type or another. With the P5KC, you slot in either memory type (it doesn't support DDR2 and DDR3 at the same time), and the board works. However, the BIOS doesn't reset itself;

dakle, resetuj bios

There's no mention of any silly 'dummy DIMMs' to force the board to use one memory type or another. With the P5KC, you slot in either memory type (it doesn't support DDR2 and DDR3 at the same time), and the board works. However, the BIOS doesn't reset itself;

dakle, resetuj bios

resetovao sam bios i sad sam nekako usao u podesavanja, ali ne znam jesam li sve dobro podesio :( snimio sam postavke . komp se resetovao i sad opet nece da se upali. :mad:

Ocigledno nisi podesio dobro cim o5 nece da upali ;)

Jedino da opet uradis clear cmos i kad onda udjes u podesavanje bios-a najpre proveri napon na koliko ti radi memorija, posto DDR3 radi na 1.5V a DDR2 ti je verovatno radila na 1.8V.

Jedino da opet uradis clear cmos i kad onda udjes u podesavanje bios-a najpre proveri napon na koliko ti radi memorija, posto DDR3 radi na 1.5V a DDR2 ti je verovatno radila na 1.8V.

ma to sam uradio.kada sam usao stavio sam 1.5V i snimio ali opet nista.
mora da se podesi jos nesto sigurno. :smash:

podesi latencije.

Definitvno me nesto zeza u postavkama biosa.
1 . uradio sam clrcmos , zatim stavio memoriju 1 slot
upalio pc, namerno nisam otisao u postavke BIOS-a vec sam sa F2 uzeo default vrednosti.
i za divno cudo digao se WIN. sa everestom proverim i unutra 1g geil ddr memorija.
restartujem PC i ne radi blackscreen :(

2. opet ugasim, clrcmos
udjem ovaj put u bios
stavim latency 6-6-6-20
voltaza 1.5V
save-ujem postavke
black screen

3. sve isto samo stavim latency 6-6-6-15
voltaza 1.5V
save
black screen

Opet uradim clrsmos i F2 digne win i kad restartujem pc opet blackscreen , ne dize windows.

sad zaista nemam vise ideja sta dalje?

Vrlo je moguce da ti je memara ne ispravna. Meni od prve dve Geil DDR3 1333 memorije koje sam ugradjivao jedna je bila ne ispravna. Isti simptomi kao kod tebe.

Pa kako ti radi?

resetujem bios clrcmos
zatim stavim memoriju upalim komp i ne idem u bios podesavanja , vec stisnem F2
da uradi default vrednosti.
upali se komp digne win i sve normalno radi kao da nista ne smeta.
ali kada restartujem pc , ne dize se vise win :(

valjda bi to trebalo nesto da znaci? da probam tako da testiram memoriju ili sta mi predlazete?

a da flesujes poslednji bios, ako to nisi vec uradio?

Bez namere da hejtujem :) meni samo nije jasno zashto si kupio DDR3 memoriju na 1066 MHz sa CL6 laterancijama? Za te pare si mogao da kupish neku DDR2 na 1066 MHz koja ima CL5 laterancije... Em bi ti ostalo vishe para em nebi imao problema... Da si kupio DDR3 na 1333 MHz onda OK ali ovako....

Poslednja izmena:
aaaa LOL aaaa "LATERANCIJAMA" aaaa ROFL aaaa:)

Vrh Dno