Šta je novo?

LCD i plazma

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
Koja je razlika izmedju LCD-a i plazma tevea? Plazma je duplo skuplji a ima manju rezoluciju (1024 x 768) u odnosu na LCD koji ima 1366 x 768.

Plazma ima bolju dinamiku i generalno je bolja za (SD) TV i filmove, dok je LCD bolji za konzole i PC... Plazme generalno imaju bolju sliku, ali samo zato što su skuplje (ne zbog tehnologije). Jednako skup LCD kao i Plazma ima jednako dobru sliku.

Pročešljaj malo po forumu, pričalo se o ovome.

Plazma ima bolju dinamiku i generalno je bolja za (SD) TV i filmove, dok je LCD bolji za konzole i PC... Plazme generalno imaju bolju sliku, ali samo zato što su skuplje (ne zbog tehnologije). Jednako skup LCD kao i Plazma ima jednako dobru sliku.

Pročešljaj malo po forumu, pričalo se o ovome.

auuuuuuuuu...........:S:

Da li zna neko od vas da kaze nesto argumentovano, ili samo tako volite da spamujete bez veze! :whip:

Video sam nove SONY LCD modele za ovu godinu sa nekim trulife ccfl osvetljenjem i mogu da potvrdim da bolje izgledaju od plazme (mislim na sliku) nalazim se u Argntini u jednom velikom trznom centru gde su svi prikljuceni na demo bluray player....

Video sam nove SONY LCD modele za ovu godinu sa nekim trulife ccfl osvetljenjem i mogu da potvrdim da bolje izgledaju od plazme (mislim na sliku) nalazim se u Argntini u jednom velikom trznom centru gde su svi prikljuceni na demo bluray player....

pa sve je to ljudi relativno.

pa evo moja plazma ima dva moda rada, tj kad je prvi put ukljucis ona pita da li ti treba za po kuci ili ti treba za prodavnicu

tako da i to sto radi po prodavnicama je u specijalnim modovima da bi izgledalo sto bolje :-devil-:

drugo koliko nas ima BR playere, a koliko od njih ima dovoljno BD da moze sa uzitkom da ih gleda.

Kod nas je jos uvek bitniji SD signal, sem za vlasnike PS3 :D

Vrh Dno