Šta je novo?

problem sa particijama

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
problem je sledeci,
na hardu imam tri particije c- sistem 20 gb, d - filmovi muzika ostalo gb, j - licne stvari 20 gb . hteo sam da napravim jos jednu particiju od 20 gb pomocu partition magic prvo nesto ako nije hteo a onda je zadnje dve particije skratio za oko 7 gb i napravio neke necitljive particije (pertpostavljam da nisu bile kreirane). programe koju su bili instalirani na d particiju emule, dc strong i neke igrice nisam vise mogao da pokrenem, cak nisam mogao ni da bilo sta instaliram pojavi je crni prozorcizc na stotinku. onda sam pokusavo ponovo i d particija je nestala, uspeo sam da ne nadjem ali je umesto da stoji lokal disc D stojala je zvezdica i nije nista pokazivala u
'my computer" mislim na velicinu i prazan prostor, dok u magic-u pokazije velicinu i naziv zvezdicu.
onda sam pokusao sistem restore vratio je particiju D i u njoj napravio bledunjavi folder Found000 i u njemu su svi filmovi i muzika razbacani opet po nekim folderima i od toga nista nemogu da otvorim. sad sam opet vratio per sistem restora i prikazuje samo jednu particiju C. na C u sve radi inace nebi mogao da pisem i da postavim moj problem.

kako da vratim na staro, bar da sacuvam filmove i muziku to je oko 200 gb fajlova.

mnogo si zabrljao ...!!!

najbolje bi bilo povezati taj disk kao sekundarni
na neku mashinu i napr.
Acronis disk....

pobrisati sve particije
a onda uraditi recovery
pa ce program naci sve sto je bilo ranije....

komp je nov skoro kupljen pa nebi da ga otvoram sam, a cim mi je da ga nosim u servis jer nemam kola. ali ci ukrajnem slucaju otici tamo ako budu hteli da ga poprave za djabe.
sta sam toliko *****ao?

komp je nov skoro kupljen pa nebi da ga otvoram sam, a cim mi je da ga nosim u servis jer nemam kola. ali ci ukrajnem slucaju otici tamo ako budu hteli da ga poprave za djabe.
sta sam toliko *****ao?

Stvarno ne vidim razlog zasto bi neko nesto radio za dzabe osim ako ti nije prijatelj, rodjak ili nesto slicno. Ako su ti podaci stvarno bitni mozes da odneses u pravi servis za hard diskove i vracanje podataka i debelo da platis ako uopste i oni uspeju nesto da povrate, druga solucija je da zaboravis na podatke i lepo formatiras ceo hdd i napravis particije po zelji i ubuduce se vise ne igras sa particijama bez totalnog bekapa svih podataka i sistema. Znanje je skupo ali neznanje je jos skuplje.

recimo da je komp pod garancijom, mozda to uzmu u obzir. kupljen je u komtrejdu.

sta se to tako gadno desilo mojim particijama???

recimo da je komp pod garancijom, mozda to uzmu u obzir. kupljen je u komtrejdu.

sta se to tako gadno desilo mojim particijama???

Garancija je jedno a 'sam sam zabrljao sa svojim podacima' je nesto devedeset i sesto :d

znam, zato sas i zato sam i stavio tu mogucnos.
zanima me jel moze da se povrate podaci, hard nije pokvaren. pretpostavljam da nije problem za nekog ko zna. pa i spaljeni hard moze da povrati podatke.

evo slike sta pokazije patrition magic.

Prilozi

• untitled888.JPG
    untitled888.JPG
    271.4 KB · Pregleda: 66
opet sam cackao patition magic, djavo mi nije dao mira. povratio sam samo d particiju tako sto sam je skratio i na njoj su svi podatci u onom folderu found.000 u kojem je jos 750 foldera po kojima su razbacani podatci. sad preostaje da idem od foldera do foldera i da vadim ono sto mi treba. samo da nadjem ext hard ili da kupim dvadesetak dvd i da narezujem.
najbitnije su mi slike koje sam odmah narezao.

a onda format harda i sve ispocetka.

Ja licno ne bi ni koristio Partition Magic da sam na tvom mestu, imas u control panel>administrative tools>computer managment>disk managment i to ce da ti odradi posao sto se tice kreiranja i formatiranja particija.

Vrh Dno