http://www.pcgameshardware.de/screenshots/original/2008/02/Mass_Effect_PC_versus_Xbox_360_1.jpg
mnogo bolji kvalitet, zar ne?
pa naravno da se radi o optimizaciji, uštini malo tamo, a malo ovamo. naravno da ću sa svojom mašinom u kojoj je kartica skuplja od samog xboxa igrati sa većim AA i većim AF-om, ali na tome se uglavnom i u 99% slučajeva priča završava. Ja nikad nisam rekao da Xbox ili PS3 nude isti nivo detalja kao najnadrkaniji PC, to bi bilo suludo. A ti opet ponavljaš priču, jer si picajzla i insistiraš da je na PC-ju ne znam koliko bolje, a to jednostavno nije istina. Naravno da jeste malo bolje, mora da bude, ali mašina od 700-800 evra ne može to da izvuče bolje - mogu moja ili tvoja i još par mašina na forumu. Pogledaj situaciju sa svim igrama koje su razvijane za Xbox360 - Vegas, Condemned, NBA-ovi, Lost Planet, GoW... Sve to je dokaz koliko su igre optimizovane za određen hardver, a onda puštene za Win platformu na kojoj su ultrazahtevne, čak i u 1280 rezoluciji. E sad koliko je to
malo bolje, stvar je ukusa, a ne moći zapažanja. Nemaš pravo tako da pričaš jer ne znaš o čemu ja pričam. Ja dobro vidim razliku čak i u kvalitetu AF8x između GeForce-a i ATI-ja. Uvek bi mogao da ti kažem koja je karta unutra samo na osnovu toga što gledam igru (osim ako igra ne forsira neki svoj AF, kao Doom 3 igre ili Crysis), oko mi je izoštreno za te stvari i angle independant AF je u tom smislu (kod NVIDIE) mnogo bolji od ATI-jevog rešenja. I šta sad, ti bi, da si neki novinar, rekao u zaključku "brate, onaj ATI-jev AF je bulja, ne valja ništa, bolje ga ne uključujte uopšte, dajte 100 evra više za geforce". 99.9% ljudi koji bi to proverili u praksi bi rekli - o čemu ovaj priča, kakva razlika? O tome se ovde radi. Ja vidim razlike, ali nisam u fazonu bitchinga zbog njih, jer, nije da se radi o razlici kakva je recimo između High i Very High nivoa u Crysis-u. Nivo detalja je isti, samo je u pitanju razlika u rezoluciji (brzini učitavanja tekstura u nekim igrama) i nivou AA i AF-a. Na TV-u to izgleda skroz OK i razlika je još manja nego kad gledaš na monitoru. I još jedna razlika je u tome što sam ja posle dugo vremena zapravo počeo da
igram igre, a ne samo da ih gledam...
@gx-x
Original source, a? Pa što te veće teksture nisu bile primenjene u prethodnim portovima? To je bar lako, jedan dan posla, zar ne? Ali pre je PC dobijao PS2 portove (ej, PS2 portove!!!) nego igre sa većim brojem detalja. Jedina igra (i vaši totalno lame skrinovi ništa neće promeniti jer sam sve lično video i poredio) koja je stvarno urađena maltene ponovo je GRAW2... Stvarno ima za dva koplja nadrndaniju grafiku.