Šta je novo?

Samsung vs Western Digital

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
doslo vreme da se kupi krmacha, dvoumim se izmedju ova dva posto im je cena priblizna.

Samsung SpinPoint T Series HD501LJ 500GB 16MB SATA2 - 7221din. / 87€

ili

Western Digital 500 GB WD5000AAKS 7304din. / 88€

koji od ova dva?

ok, moze li neko meni da kaze zashto se uglavnom iz varijante izbacuju Seagate varijante ?

ok, moze li neko meni da kaze zashto se uglavnom iz varijante izbacuju Seagate varijante ?

Ja lično Seagate više u životu ne bih kupio. Imao sam baš taj 250GB koji tebi stoji u profilu i tada sam rekao, nikada više... Najbučniji i najdrndaviji disk koji sam u životu video/čuo, a pritom poprilično spor, po testu je išao možda 54-55MB/s average... Na kraju je i riknuo, ko zna zbog čega. Ne znam kakvi su ovi veći (500+), ali ne verujem da su išta specijalno, pogotovo kada se uporede sa AAKS serijom WD-a, a tek F1 serijom Samsunga... Plus što ne podržavaju AAM...

Jedino je tu ta garancija od 5 godina, ali ako ću ja 5 godina da slušam drljanje glupog hard diska, bolje odmah da ga bacim sa terase sa sve garancijom...

Poslednja izmena:
Uzmi WD 5000AAKS, malo se greje oko 40 C, a sa ukljucenim AAM je ekstra tih. A Samsung nisam koristio ali znam da imaju malo problema sa pouzdanoscu (ili ti rade dobro ili crknu za par meseci), varira im kvalitet.

Nije pitao za 500GB WD vec za model od 640GB. I zasto da uzima stariji, sporiji za 30%? Covek kupuje 2 HHD-a da bi namestio RAID, sta mislis koliko njega zanima temperatura, a koliko mu je stalo do brzine? Veruj 99% ljudi na forumu zabole za temp. HDD-a.

doslo vreme da se kupi krmacha, dvoumim se izmedju ova dva posto im je cena priblizna.

Samsung SpinPoint T Series HD501LJ 500GB 16MB SATA2 - 7221din. / 87€

ili

Western Digital 500 GB WD5000AAKS 7304din. / 88€

koji od ova dva?

GoranM, ja sam odgovorio coveku na pitanje na pocetku posta. Nije mi do rasprave i nemoj da se lozis. Ja sam napisao svoja iskustva sa hardom jer smatram da nekom mogu da pomognu da se odluci. A brzina, temperatura, buka koju proizvodi u radu i pouzdanost su 4 glavne odlike kvaliteta HDD-a. I da, neke ljude na ovom forumu zanima temp. HDD-a. :rtfm:

Stigla mi je krmacha danas, uzeo sam Samsunga na osnovu tema na forumu i drugih reviewa. Na poslu sam pa ne mogu da ga zabodem dok ne dodjem kuci a ovako na oko je dosta manji i od raptora 36gb i maxtora 80gb koje imam i dosta laksi, videcemo kako ce da radi mada koristicu ga samo za storage, stvari koje svucem sa neta tako da mi brzina i nije presudna, samo da radi.

evo par utisaka posle par sata koriscenja.

hard je necujan, posle 4 sata formatiranja je bio mlak, podjednako mlak kao raptor 36gb u idle (ko ga ima zna o cemu govorim), brzina je solidna, oko 80mb kod prebacivanja vecih fajlova sa drugih hardova na njega. sve u svemu odlican storage hard za male pare

i da kad ga prvi put formatirate izaberite quick format 😀

Nazad
Vrh Dno