Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Verovatno samo 4Gsurf modeli (osim crne boje) nemaju poklopac a to nije navedeno u specifikaciji a veoma je bitno :wall::wall:

@bandzo87 ipak si bio u pravu... :D mada mi je totalno nelogično

pa to je usa cena... pogledaj naziv teme....

Joj, ljudi, koliko je puta potrebno ponoviti da je cena od 199$ bila samo u najavi, a da najjeftiniji model (2G Surf) u prodaji kosta oko 300$?

Barem procitaj pazljivo post na koji pises odgovor...

Napisao sam da inostranstvo NE DOLAZI U OBZIR, a reci mi gde mogu kod nas da kupim bilo sta drugo osim 4G Surf???

turbo

Ha ha, pa znam da ti neces tako, nego nisi jedini koji cita ovo:):). Ma opusteno.

Mislim da neces nista drugo naci sem 4G surf modela, barem za sada!!!

a gde to moze da se uzme za ~120,130e?

E ajmo moderatori da preimenuju temu za bar 100$ viska da ne bi imali vise ovakvih ispada. Vec je postao smor objasnjavati sve ispocetka :trust:

Uzeli običnu karticu, prefarbali je u belo i eto "specijalne edicije". :d

Mada...

"Actually A-DATA 8GB SDHC is one of the few 8GB cards that work flawlessly on the eee PC, go take a look in the forums, lots of troubles finding cards that work. So it's kinda nice to buy a card that is sorta guaranteed to work w/ the eee PC. I bought one of their pre-eee branded 8gb cards for 30 bucks, and it's working great on my eee PC."

ako neko sazna da stize ili da ima negde 4g sa kamerom neka javi pod hitno!
zelena boja pozeljna, ako nema moze i bela...

hvala unapred!!!

turbo

Ljudi, aj mala pomoc, ako moze? Sestra je kupila eee, pre 3 dana, i hocu da umrem al nikako ne uspevam da instaliram winXP na njega! Problematika je sledeca: Imam eee, imam svoj laptop, imam jedan externi hdd preko usb-a, NEMAM externu opriku, iako mi se sad place za njom! E setao je po forumu, skupljao savete, uspeo da ga butujem sa usb hdd, ali ne ide mi da mu pokrenem instalaciju XP-a! Nabacio sam na ovaj externi hard boot fajlove i win instalaciju ali kaze mi da setup.exe ne moze da pokrene iz dosa! Mozda je neko i napisao kako se ovo radi, ali ja listam kao blesav i nisam nasao slican problem! Unared hvala za skracivanje muka!

Ljudi, aj mala pomoc, ako moze? Sestra je kupila eee, pre 3 dana, i hocu da umrem al nikako ne uspevam da instaliram winXP na njega! Problematika je sledeca: Imam eee, imam svoj laptop, imam jedan externi hdd preko usb-a, NEMAM externu opriku, iako mi se sad place za njom! E setao je po forumu, skupljao savete, uspeo da ga butujem sa usb hdd, ali ne ide mi da mu pokrenem instalaciju XP-a! Nabacio sam na ovaj externi hard boot fajlove i win instalaciju ali kaze mi da setup.exe ne moze da pokrene iz dosa! Mozda je neko i napisao kako se ovo radi, ali ja listam kao blesav i nisam nasao slican problem! Unared hvala za skracivanje muka!

Evo uputstva kako instalirati XP sa flash drajva. Jako je lako, samo prati uputstva.

http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html

E samo jedno podpitanje ,
koliko ostane slobodnog prostora kad se instalira xp?? i jos, jel moguc recovery posle xp instalacije na fabricko stanje, tj na linux?

Imam par pitanja u vezi ovog "cuda"

Cale je hteo da uzme sebi kao ispomoc da ne nosi stalno hp 6715b ipak 4kg svaki dan nije malo :) kakav je za svakodnevni rad tipa 2-3h i kakvog je kvaliteta plastika?

Hvala na pomoci

Moguce je sa XP posle na linux sa dobijenog CDa ili formatiranog usb sve je lepo objasnjeno u uputstvu, ceo xp bez recovery sa ofisom i nesto sitno ostalo mi je 700mb, moze da se radi i meni sluzi samo kao ispomoc umesto Qosmio F20 za prezentacije i brz rad van kancelarije jer je bas bas prenosan.

A plastika... cvrsta, lepa, bela (barem moja), ne pucketa.

Poslednja izmena:
odlicno,hvala na odgovoru :) Jos me samo interesuje onako otprilike koliko izadje da se doda jos 512mb rama ?

ja mislim oko 1900din nisam siguran tacno za 512mb rama, mislim da je standardna (za lap top) ddr2.
Nisam siguran ni koliko ima slotova, ali mislim da je max 1gb tako da moras prvo da proveris da ne kupujes bezveze 512mb ako ima samo 1 slot.

Poslednja izmena:
2 GB je 35 EUR :)

@Lucas: citaj temu pazljivije malo :)

evo od danas sam i ja ponosni vlasnik asusa :) jos samo da se naviknem na tastaturu i super :D

4G или 4G Surf

Код нас се дефинитивно продаје само 4G Surf.

Међутим, пронашао сам у Хрватској да се продаје само 4G! Цена је 2.399 куна, а то је ~27.290 динара.

Код мене у Сомбору 4G Surf има цену од 23.294 динара.

Питање
Видим да Surf модел нема камеру и да има слабију батерију - 2,8 сати наспрам 3,5 сата.

Да ли разлика од 4.000 динара вреди између 4G и 4G Surf модела за наведене разлике? :type:

Гаранција је свуда у свету иста - 2 године. Није ми проблем купити у Хрватској. Осијек је релативно близу.

Хвала унапред на одговору.

Нови Еее

ASUS Eee PC 900 Captured by FCC With Bluetooth, Multi-touch Trackpad
Brandon Hill (Blog) - March 26, 2008 1:24 PM

ASUS' Eee PC 900 is gets laid out on the autopsy table.

ASUS turned more than a few heads with its original Eee PC 401. The $399 device came out of nowhere and stole the hearts of many computer enthusiasts (and non-enthusiasts). Over time, ASUS released models that slotted under and above the original 4G model and added more colorful options.

Earlier this month, details began to leak on the Eee PC 900. The Eee PC 900 features an 8.9", 1024x600 display (up from a 7", 800x480 display) along with more SSD storage space (8GB for Windows XP, 12GB for Xandros Linux).

It was later revealed that the slightly larger Eee PC 900 will support HDDs in the future along with Intel's Diamondville-based Intel Atom processor for increased battery life and performance in comparison to the existing Celeron-M. "In the near future, we also are trying to support one-day computing which would provide more than 8 hours. I think in May we might be closer to providing that," said ASUS CEO Jerry Shen.

Other options that will come to the Eee PC lineup in the future include WiMAX and HSDPA.

Today, however, we were all greeted with a wealth of new information (and pictures) on the new Eee PC 900. The Federal Communications Commission (FCC) website is abuzz with a new entry detailing ASUS' latest and greatest. The FCC entry provides numerous pictures of the Eee PC 900 from the inside and the outside along with the device's user manual.

Perusing through the pictures and manuals, we learn that despite what ASUS' CEO previously mentioned, the power adapter used for the new Eee PC 900 is much larger than the original Eee PC 401. While not a deal-breaker for many people, it's something to take note of for travel purposes.

The internal photos also show that the Eee PC now has Bluetooth. This is a welcome addition for mobile warriors that use Bluetooth mice and don't want to carry around an addition Bluetooth dongle or RF dongle for traditional wireless mice.

Also new to the Eee PC 900 is what it calls "Multi-finger gesture input". This allows users to perform iPhone/iPod touch-esque gestures such as "pinching" to zoom in and out in applications.

If pricing holds firm at the previously reported $500 for the Eee PC 900, this could make quite a popular entry with consumers. Throw in the rumored touch screen and GPS and things could get really interesting.

Now if only ASUS could deliver on the original $199 promise...
--------------

Имате и фотке на Дејлитековом сајту.

Једино ово забрињава по мени (за цену ћемо још видети како ће испасти на крају): ...the power adapter used for the new Eee PC 900 is much larger than the original Eee PC 401.

Ко жели детаљно истраживати нови Еее, правац на Савезну комисију за комуникације :D:
https://fjallfoss.fcc.gov/oetcf/eas...N&application_id=940941&fcc_id='MSQEPC9GE780'

Poslednja izmena:
dal ima neko neki savet za neki voip(sip) program,ubih se trazeci al nista :( Dal postoji mogucnost da drzim xp na usb flashu pa potrebi u bootu da biram?

Hvala

dal ima neko neki savet za neki voip(sip) program,ubih se trazeci al nista :( Dal postoji mogucnost da drzim xp na usb flashu pa potrebi u bootu da biram?

Hvala

Pa skype je pre-instaliran na eeepc-u... Eto VOIP-a...

Ima li nekih novosti o dilu MTS-CT?

Spam-ujmo njihove korisnicke centre dok ne polude :)

evo posle dva dana koriscenja,mogu reci da sam zadovoljan jedino sto me nervira jeste sto imam utisak da malo kvrcka plastika.Baterija izdrzi nekih 1-2h rada.

Imam jedno pitanje u vezi X-Lite,dal je neko uspeo da ga upali?Meni se pojavi i automatski izadje,video sam na forumima da ima jos ljudi sa ovim problemom.Dal neko ima ideju kako da resim problem?
Eh da koju torbu savetujete da uzmem?

kUdtiHaEX video sam da imas problem a automatski kacenjem na wifi,ako nisi resio problem potrebno je da ides u connections,nadjes tu svoju konekciju i u properties odaberes start mod "on boot"

Eh da koju torbu savetujete da uzmem?

kao sto sam vec napisao ali da ponovim posto se torbica pokazala kao odlicna i par korisnika bencha ju je kupilo na moju preporuku i rekao bih da su zadovoljni :banana:

"E kad smo vec kod torbica i ranceva za EEE imam da predlozim jedan po meni izuzetam model koji se moze naci i kod nas za 2000din

http://www.caselogic.com/7_10_in_car_dvd_player_case/product_detail/index.cfm?modelid=90332

Pazario sam model sa linka i mogu reci da savrseno odgovara asusu tako da se prakticno u torbicu moze smestiti sve od pratece opreme pa cak i recimo eksterni hard (wd passport) a mozda i nesto veci modeli. Ono sto je za mene jako bitno je da torbica ima zaista ozbiljan izgled tako da je dobra i za poslovne varijante.

Stvarno svaka preporuka"

U IPS-u ili Mamutu moze se naci ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno