Šta je novo?

Sajber kultura

S-man

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC CC 120 RGB
Matična ploča
MSI B450 TOMAHAWK MAX
RAM
32 GB DDR4 G.Skill
GPU
Sapphire 7800 XT Nitro +
Storage
512 GB KINGSTON A2000 M.2, 1 TB Samsung Evo 870, 1 TB Samsung Evo 870, 2 TB Samsung Evo 870
Zvuk
Mercury 2.1, HyperX Cloud II
PSU
FSP HydroG Pro 1000W
Kućište
MS Black Widow
Monitor
Dell G2724D, AOC 24G2
Miš & tastatura
Lamzu Thorn, Dark Project Novus, Redragon Kumara, Aqirys Mira
Ostale periferije
xbox gamepad
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dobio sam na fakultetu za seminarski rad iz sociologije temu "Sajber kultura". To ja kako kazu dosta opsirna tema, i dosta moze da se pise u vezi toga. Naravno, sve treba sagledati sa nekog socioliskog aspekta. Interesuje me, imate li neke savete, predloge o cemu sve tu da pisem, sta sve moze da obuhvata sajber kultura itd? Gde bih mogao naci podatke, iz kojih literatura, sajtova? Na wikipedia-i nema nesto previse, a treba napisati od 8-16 stranica do 15 maja.

Hvala unapred!!!

Mozes da pises i o nacinu pisanja mailova, sms-ova (skracenice, smajliji), komunikaciji na forumima. Paraleli o komuniciranju uzivo i preko chat-a/icq-a/bilo kog drugom i.m.-a. Sta sve ljudi treba da znaju da bi mogli da koriste sajber komunikaciju. O kulturi i nekulturi izrazavanja na netu. Koliko se covek razlikuje kada se predstavlja oci u oci ili preko neta...
Sve u svemu tema jeste uzasno opsirna i moze se pisati o bilo cemu. Ti treba da odlucis za sta ces tacno ti odabrati.

Na poslednjem sajmu knjiga, jedna od knjiga koju sam kupio je "Tiranija trenutka" Tomasa Hilana Eriksena. Fantastična materija. Govori o uticaju razvoja informatike i informacionih sistema na kompletno društvo, život individue... Dotični gospodin, Tomas Eriksen, je sociolog antropologije.

Veoma inspirativno.

Profesorica mi je rekla da obavezno obuhvatim u seminarskom sledece oblasti: sajber etika, kontrola sajber prostora, umrezeno drustvo, informaticke magistrale, komunikativne mreze.

Ajd kad vec ima tema imam i ja seminarski rad ... Jezik na Internetu!

"Koji su dominantni jezici na Internetu? Zbog čega? Da li to Internet utakmicu čini pravednom ili ne? Na koji način je Internet uticao na manje jezike?"

E o tome treba da pishem. Ima li neko nekih izvora o ovome?

pre svega obradi psiholoshki aspekt pojedinca pri izboru da uchestvuje u saber varijanti socijalizovanja, i kako se individua motivishe da provodi odredjeni deo vremena u sajber okruzenju (ne/sigurnost, nedostatak odredjenih chula kao vece shanse za socijalno uchestvovanje, mogucnost ispljavanja alter ega)

i obavezno spomeni -

chocolate rainguy, TROD, Star wars kid, Numa numa guy , cute sneazing panda, Dramatic Prairie Dog, Leave britney alone guy, Laughing baby, afro ninja!

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi totalno sam zaboravio da vam javim, da sam jos pre neka 2 meseca predao seminarski rad. Prihvacen je kao odlican i dobio sam maksimalan broj bodova.

Puno vam hvala na pomoci i savetima!!!

Nazad
Vrh Dno