Šta je novo?

Biostar vs DFI

Na chipovima pise TakeMS-nesto, tako da ne znam sta je :S:

Evo fotke (izvin'te na prasini, slikao sam sa ukljucenim kompom...)
Pre mesec dana, kad sam kupio module, trazio sam po netu, ali bezuspesno...
Znaci, trenutno rade na 1000MHz 5-5-5-11-2T 2.1V rock stable i to im je plafon.

Zna li neko koji su cipovi u pitanju?

Prilozi

• p3253378-1024x768.webp
    p3253378-1024x768.webp
    72.7 KB · Pregleda: 57
  • p3253379-1024x768.webp
    p3253379-1024x768.webp
    77.5 KB · Pregleda: 52
  • p3253380-1024x768.webp
    p3253380-1024x768.webp
    49.4 KB · Pregleda: 53
Zna li neko koji su cipovi u pitanju?

Koji god da su, nisu oni Micronci za koje ti pricaju tako da je to nebitno. Mani se OCZa i kupi sebi lepo Transcend AxeRam 1066 i nauzivaj se. Teraces je do 1200 a mozda i preko. Sve zavisi.
pozz

Poslednja izmena:
Pazario sam danas DARK P35-T2 i dobio sam 2x1GB Reaper 800 CL4 na probu do sutra, pa ce da vidimo...

Powerchip - ništa specijalno...

Pa...ne mora nista da znaci, al' uspeo sam da ih nateram na 1052mhz 5-5-5-15 2.15V
Za sad sam testirao samo Memtest 1.7

Sto se tice Reaper-a, ili ima neku supertajnu caku ili zaista ne moze da se oc-ne preko 1000mhz. Nece pa nece. Razocarao me.

Poslednja izmena:
Pa...ne mora nista da znaci, al' uspeo sam da ih nateram na 1052mhz 5-5-5-15 2.15V
Za sad sam testirao samo Memtest 1.7

Sto se tice Reaper-a, ili ima neku supertajnu caku ili zaista ne moze da se oc-ne preko 1000mhz. Nece pa nece. Razocarao me.

Ne volim da kazem "rek'o sam ti", nije bas najkorisnije...

Ali, rek'o sam ti 🙂

Ok ok, samo sam hteo da probam posto sam dobio priliku...
Nista, znaci da jurim AXE 1066 sa 'N' ...

Ok ok, samo sam hteo da probam posto sam dobio priliku...
Nista, znaci da jurim AXE 1066 sa 'N' ...

To ne moras da juris. Proveri za svaki slucaj, ali 1066-ice su sa "N"...
Ako hoces da prodjes neznatno jeftinije, trazi 800-tku sa "N". Posto je rezlika u ceni mala, mozda je bolje da ides na 1066 varijantu. Imas taze thread o klokovanju AxeRAM 800, pa proceni sta ti je bolje...

Da nebi otvarao novu temu samo jedno pitanje.Hteo sam i ja DFI P35-T2,ali sam nasao i ovog ASUS-a:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1694&modelmenu=1
Da li je on bolje resenje zbog DDR3 memorije za kasnije,cena im je ista.
Poz...

Ja bi pre ishao na dfi ili na asus p5k pro p5kc bi zaobishao poshto ljudi prichaju da se mnogo loshe slaze sa memorijom ova informacije moze da bude i netachna ja samo kazem shta sam chuo/prochitao

Ne razumem zasto bi se cimao da menjash taj biostar, po meni je ploca odlicna za novce koje sam je platio, imao sam i DFI Blood Iron, ali ona moze samo da ti pravi probleme sa memorijom i sa gomilom podesavanja koje ima. U prilogu mozes videti kakav je Biostar 😀, naponi za NB su 1.35V, FSB termination takodje @ 1.35V, dakle minimalni, HS je mlak na dodir, cak ne mogu reci ni da je topao... Ja sam je licno gurao do 545 FSB, ali tu vec proc udara u zid... Tako da, ako nemas dobar proc dzabe ti i DFI, ASUS ili sta vetj 😉

Prilozi

• bb.webp
    bb.webp
    111.7 KB · Pregleda: 91
Sto se tice gomile podesavanja, to me ne brine, vec sam se hvatao u kostac sa DFI-om i to uspesno.
Plocu sam vec promenio i na keca sam dobio jos OC prostora sa istom memorijom, procom i napajanjem.
Zadovoljan sam a na redu je Transcend AXE.

Sto se tice gomile podesavanja, to me ne brine, vec sam se hvatao u kostac sa DFI-om i to uspesno.
Plocu sam vec promenio i na keca sam dobio jos OC prostora sa istom memorijom, procom i napajanjem.

Koliki FSB si izvukao "na prvu"?

Pa dobro de, ajde kaci da vidimo rezultate, jeste DFI oc ploca, nego da vidimo koliko 😉

Ma polako, sutra prepodne idem da pazarim AXE 1066 ako budu imali sa 'N' a popodne mi stize bratanac sa njegovim Black Dragon-ima i 6750 procom.
Mislim da me zeza moj proc, memorija definitivno, mada sam uspeo da izvucem 1033MHz ORTHOS stabilno (1052MHz 5-5-5-14 2.2V joj je plafon) uz 3150MHz za proc. FSB je bio tada ~340-350
Ovih dana sam u velikoj guzvi oko posla, pa ne mogu da stignem da se opusteno poigram...

Poslednja izmena:
Ma polako, sutra prepodne idem da pazarim AXE 1066 ako budu imali sa 'N' a popodne mi stize bratanac sa njegovim Black Dragon-ima i 6750 procom.
Mislim da me zeza moj proc, memorija definitivno, mada sam uspeo da izvucem 1033MHz ORTHOS stabilno (1052MHz 5-5-5-14 2.2V joj je plafon) uz 3150MHz za proc. FSB je bio tada ~340-350

Pa to je to sto ti ja pricam, ne sumnjam da ce E6750 otici na DFI preko 500, naravno ako je dobar primerak, a i dragoni su ok... Odradice DFI posao, ali to isto bi odradio i Biostar, u tome je poenta.... Sve sto si ti dobio je malo bolja podloga za naredni proc, tvoj proc je posustao zajedno sa memorijom na istom mestu 😉

tvoj proc je posustao zajedno sa memorijom na istom mestu
I meni se cini sve vise da je tako, medjutim bratanac dolazi tek iza ponedeljka a ja ovog momenta gasim komp i ubadam AXE 1066.

Pa da vidimo i to...

Pa da, DFI moze 600+, dodushe samo za slikanje, OC garda sa foruma je to odavno radila 😀, samo dobar proc i to je to. Jos jedan po meni nedostatak je HS na north bridge-u preko koga je zalepljen sticker koji je ujedno i neka vrsta garancije, ukoliko se skine ***, a prilicno je vreo za razliku od biostara.... Za svaki dan sa dobrim hladjenjem proca moze do 550 da se gura bez problema, moguce i bez dizanja napona za chipset, sve u svemu vrh ploca. :wave:

Stiker npreko NBa? Ja nemam nista. Jes' da nisam gled'o nesto posebno, al' ni na duzi pogled se ne vidi nista. Mozda je kod tebe "dodatno" nalepljen...?

I ja imam stiker.
AXE 1066 ide za sad 1113mhz 5-4-4-11 2.25V 334x9mhz, pustio sam ortos samo pola sata, nemam vise vremena...
Definitivno me zadrzava proc.
Nesto me buni...ubacio sam module i resetovao bios. Kad sam usao da podesim sve, pisalo je da mem radi na 800 5-5-5-18. Zasto je tako?
Flesovao sam i poslednji oficijelni bios i opet isto.

I ja imam stiker.
AXE 1066 ide za sad 1113mhz 5-4-4-11 2.25V 334x9mhz, pustio sam ortos samo pola sata, nemam vise vremena...
Definitivno me zadrzava proc.
Nesto me buni...ubacio sam module i resetovao bios. Kad sam usao da podesim sve, pisalo je da mem radi na 800 5-5-5-18. Zasto je tako?
Flesovao sam i poslednji oficijelni bios i opet isto.

To je jednostavno tako, u SPD ima zapisanu frekvenciju @ 800 bez obzira sto radi na 1066, tako da kad je ubodesh ona ce raditi kao 800, sa tim da ces ti morati da je podesish na 1066... Ista stvar i kod mene sa Kingmax Mars-om @ 1066, CPU-Z ih vidi kao 800.... Pogledaj cpu-z i videces o cemu ti pricam 🙂

Moj glas tahkodje ide DFI-u.
Ja imam Blood Iron plocu i najvise sto sam ja izvukao na njoj ovaj moj 6550 je 3500 mhz.Vise ne moze.E sad,da li je to maksimum koji ovaj procesor moze,da li je to fsb wall (500 x 7) ili je do ove moje jadne memorije(4 gb kingston vr 667) koja nece preko 1000 mhz sa 2.2 v,neznam.
Uskoro mi stize 2 gb Corsair Dominator-a 8500 pa cu proveriti.
Mene interesuje koliko smem da dodam navise voltaze procesoru.Sad ga drzim na +37 mv za 3350 mhz (478 x 7).

Mene interesuje koliko smem da dodam navise voltaze procesoru.Sad ga drzim na +37 mv za 3350 mhz (478 x 7).

Neko nepisano pravilo je da je +10 - 15 % od default napona ( trebalo bi da je 1.325 V ) za 24/7 sasvim OK - zavisno od hladjenja... Sad za slikanje mozesh da mu dash i malo vishe 🙂 Ja sam na vazduhu ishao do 1.7 V - u BIOS-u tj to je bilo 1.648 V u Win-u

A mogao bi i da probas da oboris mnozilac na 8x pa da dizes FSB na preko 400... Imas i dobru memaru i mogao bi da isteras sigurno nesto do 450Mhz sto je super...
Meni nije hteo da ide na preko 330 al zato radi skroz ok na 410-420Mhz

Jok. Brzinski sam probao mnozioce od 6 do 10 i fsb od 200 do 515 uz razne napone i netje.
Kraj mu je na ~385.
Medjutim, sve je to bilo na brzinu. kad nadjem dovoljno vremena, zakucacu se za komp, pa udri...

Nazad
Vrh Dno