Šta je novo?

Zvucna izolacija prostorije

Heh, da li je dovoljno kartone od jaja, ili mora da bude sunđer u tom obliku? Mislim da bi bolji bio običan sunđer te debljine od praznih kartona. Hajde, ko je stavljao samo debeo sunđer?

Ako se dobro sećam sa HiFi foruma, to služi da prividno poveća zapreminu prostorije
(kao kad se dampiraju zvučnici), valjda se zvučni talasi izlome u tome, ili tako nešto.....

Hm, interesantna tema. :D

Ja imam problema drugog tipa, jer imam mesnicu ispod svoje sobe. Cijeli dan je galama i/ili mljevenje mesa, a osjeti se i miris bijelog luka kad mesar pravi kobasice. Uglavnom gadno. Smeta mi i njegova klima, koja je tik ispod moje sobe.

Sad me zanima, zna li tko, kakvu izolaciju napravit, pod mi je kritican. U sobi je parket i to dobar, ne bih bas sa parketa na laminat...

Najbolja izolacija je da nateras njega da uradi izolaciju :) Ko je jos video da komsije izoluju zidove zbog nekog k`o odvrce muziku? Postoje nadlezni organi...

Hm, interesantna tema. :D

Ja imam problema drugog tipa, jer imam mesnicu ispod svoje sobe. Cijeli dan je galama i/ili mljevenje mesa, a osjeti se i miris bijelog luka kad mesar pravi kobasice. Uglavnom gadno. Smeta mi i njegova klima, koja je tik ispod moje sobe.

Sad me zanima, zna li tko, kakvu izolaciju napravit, pod mi je kritican. U sobi je parket i to dobar, ne bih bas sa parketa na laminat...

Pa tebi treba nešto suprotno od ove teme. Znači ne izolacija, nego neko pojačalo par stotina W, ogroman woofer dobro pričvršćen za pod, i neka odgovarajuća muzika. :-devil-:

Pa tebi treba nešto suprotno od ove teme. Znači ne izolacija, nego neko pojačalo par stotina W, ogroman woofer dobro pričvršćen za pod, i neka odgovarajuća muzika. :-devil-:
Hehehehe, da, tako nekako. :d

Salu na stranu, to mi je veliki problem kad ucim, studij elektrotehnike je nemilosrdan. :S:

Slažem se sa čovekom, neki ogroman sub i elektronska muzika, pa nek seče meso ako može, dok se sve oko njega trese :-devil-:

Slažem se sa čovekom, neki ogroman sub i elektronska muzika, pa nek seče meso ako može, dok se sve oko njega trese :-devil-:
Njemu bi to super došlo: satara bi mu od basa sama sekla meso, milina :D:D:D

Zvucna izolacija plafona i zidova-kako?

Dakle zvucno bih se izolovao od komsija. Uglavnom su fer sto se tice buke al nekad bas i nisu. Taj zid koja delimo je ukupne povrsine oko 15 kvadrata, a plafon 12 kvadrata. (druge komsije u pitanju)
Napisite ako znate neka resenja i koliko bi to kostalo otprilike?
Ja sam negde procitao da je presovana pluta od 6mm dobra za zidove, za plafon nista ne znam

Koje firme se uopste bave time u Beogradu? Uopste ne znam koga da pitam

Poslednja izmena:
Necu ici u detalje, bilo je vec slicnih tema, ali napisacu ti jednu potencijalno korisnu stvar.
Ta pluta od 6mm ti realno nece pomoci.
Treba ti materijal koji je porozan i debljina treba da bude minimalno 8 pa i vise puta veca (od pomenutih 6mm).

Vrh Dno