Šta je novo?

Komp ne prepoznaje iRiver T30 1GB

ikonoklast

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
510
Probao sam 4 različita kabla i ni sa jednim ga ni komp ni Music Manager nisu prepoznali. :(

Skinuo sam najnoviji Music Manager kao i Firmaware Updater u nadi da će oni nekako videti plejer, ali džabe...

Ima li neko ideju šta da radim ?

Probaj na drugom kompu.

Poslednja izmena:
A da li ti plejer javlja da je priključen na komp? (one poruke tipa connected to PC)
Na sestrinom kinezu je konektor bio ******, otpali kontakti :S a isto ga, naravno, komp nije video

onda je verovatno to u pitanju - izlizan konektor. Kad bi našao nekog neispravnog kineza kome to radi (ili odvojen konektor za montažu), možda bi i moglo nešto da se zameni.

Naravno, pretpostavljam da si guglovao i utvrdio da nije neki čest sw problem?

Konektor je u odličnom stanju, prekriven zaštitnom "kapicom".

Na iRiver forumu, niko nije imao ništa slično... :(

Poslednja izmena:
Чини ми се да је то исти проблем који је имала једна моја другарица кад је купила T30 (тј. претпостављам да је то тај проблем)... Из неког разлога, одређени рачунари (не знам зашто) не препознају T30 када је у MTP моду (у овом моду, за повезивање плејера са рачунаром, и за пребацивање музике, користи се Windows Media Player), у ком он предефинисано долази.

Потребно је да нађеш неки рачунар који га регуларно препознаје у MTP моду, и да га затим конвертујеш у UMS уређај (тада га рачунар препознаје као обичан флеш драјв). Упутство за ово постојало је раније на iriver сајту, вероватно га има и даље, само треба мало "заронити" (фора је ваљда да му прво поставиш најновији MTP firmware, а онда га прегазиш UMS fw-ом, ал има неких детаља којих се не сећам; био је чак неки iriver-ов програмчић који је "аутоматски" радио све ово, звао се нешто типа UMS <-> MTP Converter или некако слично)... Можеш потражити упутство и на форуму MisticRiver, чини ми се да сам тамо и нашао решење проблема...

После конверзије, T30 би требало да ради са сваким компом без проблема, а музику можеш пребацивати помоћу апликације iriver plus, или директно, превлачењем фајлова у одговарајући фолдер помоћу Explorer-а или неког другог фајл менаџера.

Поздрав и срећно!!!

Poslednja izmena:
Znam sve ovo što si napisao... ali on je već sa UMS firmware-om.

Tnx anyway. :wave:

Poslednja izmena:
ОК, онда.

Чисто да споменем још једну могућност која ми пада на памет: дешава се и да су неки флеш плејери једноставно некомпатибилни са одређеним типовима матичних плоча и тај проблем, у принципу, најчешће није решив. Тј. понекада је решив уградњом картице са додатним USB портовима, и повезивањем плејера само на ове портове (тако да постоји "посредник" у комуникацији са матичном плочом), а не на оне који су директно везани на плочу.

Описани проблем сам некада давно имао са MSI MegaStick-ом и кућним рачунаром, који никако нису хтели да сарађују. Међутим, у том случају се није дешавало да рачунар не види флеш диск (тј. плејер), већ би га, као, регуларно пријављивао и приказивао (нпр. у Експлореру), али би се дешавало да се, у случају покушаја пребацивања фајлова на њега, цео Windows (не само Експлорер, већ буквално сви процеси) "замрзне" на око 15% обављеног посла, и једини начин да се "одмрзне" био је да се плејер извуче (наравно, необављена посла) из USB порта.

Тај проблем сам решио на поменути начин, ал као што рекох - чини ми се да је у твом случају нешто друго у питању.

Енивеј, срећно!

i da slusam one baladice kao i on :d neka hvala :p

samo da proverim po poslednji put- nekad je radio na tom racunaru i onda odjednom vise ne radi?

onda otpada ona nekompatibilnost sa plocama.
Aj ga ponesi u subotu, da pogledam konektor, mozda i utvrdim nesto :)

iii zaboravio sam da ga pogledam :S

ali smo utvrdili da plejer ipak prepoznaje komp, "samo" komp ne prepoznaje plejera.

Nazad
Vrh Dno