ОК, онда.
Чисто да споменем још једну могућност која ми пада на памет: дешава се и да су неки флеш плејери једноставно некомпатибилни са одређеним типовима матичних плоча и тај проблем, у принципу, најчешће није решив. Тј. понекада је решив уградњом картице са додатним USB портовима, и повезивањем плејера само на ове портове (тако да постоји "посредник" у комуникацији са матичном плочом), а не на оне који су директно везани на плочу.
Описани проблем сам некада давно имао са MSI MegaStick-ом и кућним рачунаром, који никако нису хтели да сарађују. Међутим, у том случају се није дешавало да рачунар не види флеш диск (тј. плејер), већ би га, као, регуларно пријављивао и приказивао (нпр. у Експлореру), али би се дешавало да се, у случају покушаја пребацивања фајлова на њега, цео Windows (не само Експлорер, већ буквално сви процеси) "замрзне" на око 15% обављеног посла, и једини начин да се "одмрзне" био је да се плејер извуче (наравно, необављена посла) из USB порта.
Тај проблем сам решио на поменути начин, ал као што рекох - чини ми се да је у твом случају нешто друго у питању.
Енивеј, срећно!