Šta je novo?

Upropastio sam dva USB praveci live linux

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Pokusao sam da napravim bootabilni Nimblex linux na USB. Na Kingston USB sa 256MB i 5 godina garancije ne uspevam da napravim Live boot verziju. Masina mi sve to podrzava jer sam pravio na tom USB mini bot live XP. Probao sam drugi glanc nov USB od 1GB i kroz istu proceduru uspeo da napravim boot live Nimblex. Sve bi to bilo lepo kao uspeo sam ali ja krenem da pravim boot live Nimblex 2008 koji ima vise opcija, e pa ne moze, kod pravljenja tj formatizovanja koliko uspevam da vidim prijavi nekih 256 bajtova koje drzi inod, sve posle toga kao uspesno zavrsi ali ja ne dobijem boot verziju. U cemu je sad problem, zasto na Kingstonu ne moze da se napravi live verzija kad je USB ispravan i zadovoljava hardverske zahteve od 256MB. Zasto na ovom novom USB ne uspevam da napravim 2008 verziju. Da li treba uraditi neki rucni specijalni format tih USB. Ja ne vidim nikava logicna objasnjenja osim da je sve to da li ce da radi ili ne cista sreca.:wall:

A kako si ih to upropastio?

A kako si ih to upropastio?
Tako sto sam potrosio 3 dana na te gluposti, tako sto mi javlja onaj error kod pokusaja pravljenja live boot USB, to znaci da je nesto ostalo sto ne moze da se skine formatizovanjem na normalan nacin ni iz windowsa sa HP alatkom ili iz admin dela a ni iz linuxa, tako sto ne mogu na Kingstona da napravim boot live linux. Za cist copy USB radi, sad nemam vise snage da jurim gde mi je taj mini XP pa da vidim da li moze da se ponovo namesti na Kingstona.
:wall:😡

Sta znaci da ga nisi upropastio, znaci naslov ti je pogresan, a to sto si tri dana potrosio nema veze, tako se uci.

A fleseve flesuj i gotovo.

Sta znaci da ga nisi upropastio, znaci naslov ti je pogresan, a to sto si tri dana potrosio nema veze, tako se uci.

A fleseve flesuj i gotovo.

E sad kad bi mi objasnio kako da flesujem fleseve, radio sam format sa alatkama koje sam naveo, iz XP :HP utiliti ili admin deo, iz linuxa programima za particionisanje i formatizovanje. Sad ti meni napisi kako se flasuju USB ja to ne znam sta znaci i kako se radi. Tri dana je za mene izgubljeno vreme, nista ja nisam naucio, naucio sam samo da to nece da radi kako treba. Rucne procedure koje sam probao ispale su katastrofa, to sto pise ne moze tako kako su pisci napisali, posle dve ili tri otkucane komande proces zaglavi, nesto ne valja ne moze ta komanda. Probao sam tri nacina, odstampao uputsva i pazljivo radio sta pise u uputsvu, proveravao svaki step. :type::d

Ne mogu da verujem, skinuo sam jos i testdisk, Kingston USB i nema teorije da instalises bootabilni live NimbleX. Da nisam to radio sa istim USB sa mini XP rekao bih da USB ne valja. :wall:

A ti stavi drugi Linux...

..npr. Puppy Linux.. odlican..
Hvala 🙂 Nimblex mi je upropastio i win i Ubuntu, nesto ne valja u tom linuxu, radio sam sa live CD i uspeo sam verziju 2007 da namestim na USB od 1GB . Svaki puta kad sam radio sa tm live verzija nesto se pokarabasi ili u Ubunte ili u winXP. Probao i zakljucio da je tako, probano vise puta, svaki puta posle rada neki problem, uvek posle toga uradjen restore celog diska. Na osnovu toga moja preporuka NimbleX treba zaobici u sirokom luku.🙂

Nazad
Vrh Dno