Šta je novo?

Imate mogucnosti za ADSL ali u stvari nemate

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Da li je ovo moguce? Ortaku su rekli da ima mogucnosti ali da trenutno ne moze da ima ADSL "zato sto Telekom trenutno prosiruje nesto na njegovom broju a ka' ce zavrsiti ne znamo". Da li su nekome isto ovo rekli? Sumnjamo u ovu pricu zato sto ortak ima indirektne veze sa politikom pa verujemo da je ovo jos jedan u nizu pritisaka koje su vrsili na njega....

Pa normalno da je moguce,ako nema slobodnih portova na centrali dzbe mu sto ima uslove (nije na pcm-u,dvojnik i slicno,na toj centrali vec ima korisnika koji koriste adsl) ali nema vise slobodnih portova. (kod mene je bas taj slucaj,s tim sto ja imam adsl ali mnogi moraju da cekaju da telekom prosiri kapacitet)

Poslednja izmena:
Ok ako tako kazes. Mada mislim da njemu nisu direktno rekli da prosiruju kapacitete centrale vec da prosiruju nesto na njegovom broju!? Ali ok, znaci moguce je.

Uglavnom je to problem kada nema dovoljno kapaciteta na centrali,moji ortaci su dobijali takve odgovore od svih provajdera,na njegovom broju nema sta da rade osim ako mu nisu rekli da na centrali postoj mogucnosti za adsl ali da ih on nema zato sto je na PCM-u (nema direktnu paricu do centrale)

Mislio sam da je to nemoguce da jedan broj ima PCM na digitalnoj centrali na kojoj ostali imaju mogucnosti.

Ne znam...
Ja nisam mogao da imam adsl zato sto sam imao dvojnika,a svi oko mene su imali,ali to je bilo davno.

i mom drugu su poslali poruku kao moze ali u stvari nemoze,pa sta onda i salju obavestenje da postoje uslovi ako jos uvek nisu ostvareni

Na mnogim mestima se rade uvođenja i/ili proširenja broja ADSL portova instalacijom novih DSLAM uređaja. Strpi se malo, jedno nedelju dve...

E sad zašto prvo šalju obaveštenje da ima a posle ipak nema, to ti je zbog unutrašnje birokratije, gde prodaja ne komunicira baš idealno sa tehničkom službom - čitaj posebne su direkcije... Nije opravdanje, nego objašnjenje...

Poslednja izmena:
ma u istom mailu su napisali da postoje tehnicki uslovi za ADSL ali da nema uslova :)

ma u istom mailu su napisali da postoje tehnicki uslovi za ADSL ali da nema uslova :)
Misliš, poslali su mu da tehnički uslovi postoje, ali da nema slobodnih portova te zato nije moguće realizovati uslugu dok ne dođe do proširenja kapaciteta u centrali? Tako su meni barem poslali iz Verata pre godinu i 2 meseca. Dva i po meseca kasnije, proširena je centrala i ja sam dobio ADSL. Tako to funkcioniše, ako postoje tehničke mogućnosti.

Mislio sam da je to nemoguce da jedan broj ima PCM na digitalnoj centrali na kojoj ostali imaju mogucnosti.

Moguce je, Kaludjerica ti je tipican primer za to, digitalna centrala, gomila pcm-ova i gomila ljudi koja nema pcm ima ADSL.

da da i kod mene je isto tako samo sto kod nas nece nikada da prosiruju centralu

Ma to nije tacno. Ja sam u menjanju provajdera izvisio za port. Kazu nema slobodnih. Onda se prijavim kog telekoma na sajt nesto posle podneva, oko 14,00. Oko 19 me zovu da potpisem ugovor i uzmem modem. Naravno da necu kod njih na adsl. Onda ponovo prijavim se kog drugog provajdera, medjutim, kazu da mi je telekom zauzeo liniju i ne daju je nikom. :mad: Kada sam iz pozvao rekose da moram da odem i da raskinem ugovor. Kakav bre ugovor, popunio sam pristupnicu i nama sta da raskidam , da se odjavljujem...
DakleM, ima uvek slobodnih portova , samo sto telekom nece da drugom provajderu na koriscenje.

Da ne otvaram novu temu, pre nedelju dana sam poslao zahtev PTT-u. I dobio sam odgovor da nemam tehnickih preduslova. Pa me zanima kako mogu da saznam zbog cega. Proverio sam na telekomovom sajtu i video da sam na "digitalnoj centrali tipa Alcatel 1000 E10". Nemam dvojnika... Jel to znaci da nema slobodnih portova na mojoj centrali? I kako mogu da saznam na kojoj sam centrali (broj pocinje sa 3620, lokacija Slavija)?

:smash:

Verovatno si na PCM-u, zovi 9813 pa pitaj ;)

Verovatno si na PCM-u, zovi 9813 pa pitaj ;)

Koji su "simptomi" PCM-a? Negde sam citao da je dial-up veoma los (15Kb/s-30Kb/s), a meni ide 46-48Kb/s... :mad: A ako budem zvao 9813 osecam da cu da im se naj... :smoke: Sve vise mi idu na :banana:

E onda nisi na PCM-u, verovatno nema slobodnih portova u centrali... za PCM je karakteristicno da preko dial upa ne mozes da se povezes na vise od 31.2k odnosno 14.4k, zavisno od tipa uredjaja na kom ti je linija :)

Fala na odgovoru. Znaci sada idem da im "oslobadjam" portove :)

Vrh Dno