Šta je novo?

Napajanje Gigabyte Odin Pro 550W modular?

spaxon

Čuven
Učlanjen(a)
18.04.2003
Poena
680
Gigabyte se "bacio" na proizvodnju svega od kompjuterske opreme, pa me interesuje kakva su njihova napajanja, pre svega da li je to realnih W, da li je tiho napajanje i naravno koliko su kvalitetna? I sta to znaci modular?

Gigabyte ODIN PRO GE-M550A-D1 550W modular

Software controlled PSU, for maximum tweaks
Active PFC, high efficiency power circuit design, 80+ certified
4-rail, 12V+ design, capable of supplying higher power output
Over-voltage, over-current, under-voltage and short - circuit protection
14cm cooling fan, low noise silent design with fan curve control
Reliable Japan-made capacitors
Environment friendly, Complying with RoHS & WEEE regulations
Smart Cable Management for good air convection
Adjustable alarm settings

http://www.gigabyte.com.tw/Products/PowerSupply/Products_Spec.aspx?ProductID=2495

Prilozi

• gigabyte_ge-s550a-d1_v.jpg
    gigabyte_ge-s550a-d1_v.jpg
    38.2 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
Znaci da kablovi nisu fiksirani vec napajanje na sebi ima prikljucke pa ih mozes po potrebi skidati.Fiksiran je samo onaj glavni kabl 24pin i obicno +12 pin (kako na kom napajanju)

DSC01872.JPG

DSC01877.JPG

Poslednja izmena:
Znaci da kablovi nisu fiksirani vec napajanje na sebi ima prikljucke pa ih mozes po potrebi skidati.Fiksiran je samo onaj glavni kabl 24pin i obicno +12 pin (kako na kom napajanju)

Aha, to znaci ovo "Smart Cable Management for good air convection".
Da li je neko kupio ovo napajanje i kakvi su utisci?
Jos jedno pitanje, da li je bolje 14 cm ili 12 cm fan kod napajanja?

Najs,nisam ocekivao od Gigabajta (Channel Well-a) tako dobar PSU.

Fino izgleda iznutra:

Prilozi

• DSC01886.jpg
    DSC01886.jpg
    193 KB · Pregleda: 273
Plavi PCB,zastitna boja GB-a.Iznutra pedantan izgled,ne podseca na ultra jeftine Channel Well PCB-ove sa sicusnim heatsink-ovima,zelenom trakom i viskom lepka svugde.3 velika dobro dizajnirana heatsink-ova,Matsushita caps,samo reci pohvale.Iako je GB daleko od vrhunskog PSU-a,ovo je definitivno veoma ozbiljan pristup izrade kvalitetnog PSU-a.Svidjaju mi se vent holes sa bocne strane,GB logo,Led diodice nisu ugradjene u fanu te daju konstantan intenzitet plavog svetla.Sve u svemu vrlo dopadljiv design.

Ne znam da li se uz ovaj dobije software, ali ako dobijes imas punu kontrolu nad PSU-em.
Od temp, brzine fana i svih mogucih voltaza do samog iskljucivanja i paljenja LED na njemu.
Odin = preporuka.
Ah da, sa slike vidim da i on ima senzore za toplotu i to 4kom, znaci mozes da meris sa njima sta god oces, jako fancy.

Poslednja izmena:
Da li da kupim Odina (87e) ili Corsair hx 520W (99e) ili pak mozda neko trece?
Trenutno imam Chieftec 350w i stvarno se oseti da treba jace napajanje, to se primeti kada "ubodem" vise USB uredjaja odjednom, pa mi modem koji je USB trazi da se uradi neki bandwith da bi se oslobodila energija potrebna za modem.
Pre svega treba da mi je sto tise napajanje.
I da li je bolje 14 cm ili 12 cm fan kod napajanja, niko mi nije odgovorio.
Masina u potpisu.

Poslednja izmena:
Pa kad je veci fan je teoretski bolje, jer ce se vrteti na manjen broju obrtaja a hladiti isto kao neki manji na vecem.
Kod mene se vrti na ~900RPM i tu je jako tih, tj. ne cujan, mislim da ide do 1300RPM pod opterecenjem gde je takodje ne cujan.
Inace fan se vrti na max...sad slagacu, mislim da je 2000-2500RPM ne znam tacno ali se nikada nece vrteti na toliko osim ako ga ne opteretis sa 500W ili tako nesto ( a neces ni pola od toga bukvalno )
Ne znam tacno kakav je sad ovaj Corsair 520W u direktnom poredjenju sa Odinom, ali sam siguran da ce ti svi reci da uzmes Corsair-a a to je jer ga 20% ovog foruma i ima licno a i poznatiji je od Odin-a.
Pogledaj na netu review za oba pa odluci, inace Odin ima bolji izgled, kablove ( svaki je do kraja sleeve ) + senzori jos ako ima software uf..

Poslednja izmena:
The Good:

Excellent voltage regulation.
Active Power Factor Correction (APFC).
Minimal ripple and noise.
Very quiet.
Cables sleeved to last connector.
Software allows voltage adjustment, fan speed adjustment and blue LED can be turned on and off.
Techs can monitor amperage, voltage, fan speeds and temperatures (although the bugginess of the software prohibits full time use.)
The Bad:

A very expensive 550W.
Software is a resource hog and can be buggy at times.
Software would often report obviously inaccurate readings.
The Mediocre:

Efficiency could be better.
No 8-pin PCI-e connector. This 550W can certainly power at least one R600 card.

Jedino je steta sto nema 8-pin konektor za graficku kartu, e sad da li je bitno to sto nema taj 8-pinski konektor ili ne posto imam onaj adapter koji sam dobio uz 8600gt?

Evo ima i tekst u itsvet-u o ovim napajanjima:
http://www.itsvet.com/tekst/tri-napajanja-kompanije-gigabyte/986/

Poslednja izmena:
Nesto si pobrkao :) Nema 8-pinski, ali ima 6-pinski. U tvoju kartu ide 6 pin konektor, a ne 8 pin ;)

Inace, i ja mislim da je 86e previse za 550W CWT, za malo manje para ima corsair 450W (seasonic), a za malo vise TT TP serija koja je jaca.

Poslednja izmena:
U Hellas-u 7.320, u Imtel-u 7.400 din. Uzeo sam ga u Imtel-u, samo ovo je verzija GE-M550A-D1 koja je bez senzorskih kablova i usb kabla, tako da onaj program za kontrolu psu-a koji sam dobio na cd-u nicem ne sluzi, to je za Gigabyte Odin GT GE-S550A-D1 http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=61 , smrc :( . Inace je stvarno tiho, kvalitetno i mnogo dobro izgleda.

U Hellas-u 7.320, u Imtel-u 7.400 din. Uzeo sam ga u Imtel-u, samo ovo je verzija GE-M550A-D1 koja je bez senzorskih kablova i usb kabla, tako da onaj program za kontrolu psu-a koji sam dobio na cd-u nicem ne sluzi, to je za Gigabyte Odin GT GE-S550A-D1 http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=61 , smrc :( . Inace je stvarno tiho, kvalitetno i mnogo dobro izgleda.

Cekaj pa to uopste nije skupo!!! Mislim da je to i najbolja kupovina u tom rangu s obzirom kako je napravljeno.

Da kucnem u drvo, prezadovoljan sam sa napajanjem, uopste se ne cuje, cuje mi se malo graficka karta, ali nije strasno. Ne mogu da je nateram da radi ispod 40% obrtaja (trip), probao sam i iz riva tuner-a ali nesto nece, kako da je nateram da mi radi sa jos manje obrtaja?
Da se vratim na napajanje, ovo sa kablovima je stvarno super fora, ubacio sam kablove samo one koji su mi potrebni i stvarno se primeti za razliku od ranije sa gomilom bespotrebnih kablova - prenatrpano kuciste sa kablovima od napajanja. Napajanje svetli u plavoj boji, mnogo lepo izgleda, tu je i prekidac da se iskljuci lampica ako ne zelis da svetli. Uostalom ima i tekst koji sam vec naveo na:
http://www.itsvet.com/tekst/tri-napajanja-kompanije-gigabyte/986/

ja i dalje mislim da je preskup pored jednog 450W VX corsair-a (seasonoc 33A na 12V), do duse JESTE modularan stojeveliki + ... Kao sto je uvek bilo = kolko para tolko muzike

Ma nije skupo sta ti je,sasvim normalno formirana cena za nase istocno trziste.Verovatno si se malo zbunio procitajuci jonnygurujev review,ono jeste skupo u Americi sa cenom od 150 USD (~100 EVRA),ali kod nas je ~85 EVRA sto je sasvim OK cena kad se uzme u obzir sta zapravo nudi (modularnost nije sigurno dzabe).Corsair VX450W jeste odlicno napajanje za ~70 EVRA ali je pak Value serija i ne moze direktno da se uporedi sa GB Odin-om,plus 100W razlike nije mala stvar.

otkud ti to da je VX450 "value" serija ? Mislis zato sto nije modularan ? Ako mislis zbog da je zbog toga "value" serija, ne bih se slozio. Meni to sto nema modularnost ne smeta uopste. 450VX jeste najslabije njihovo napajanje ali je i dalje dovoljno jako cak i neki ozbiljniji SLi da potera. (u jednom review-u covek je terao pentium D i 2x7800gtx, napajanje se nije ni oznojilo.)

Ali ok, kao sto rekoh, dobar je Odin, samo mislim da je skup sobzirom da je CWT 550W i da CWT inace nije skup kad se gledaju ova jaca napajanja. Steta sto nema LC Hyperion-a kod nas, ono je modularno i jako (i CWT takodje), 700W. Poslednja cena koju sam ja imao je bila 95e, ali ih nema :(

VX=V stoji za Value,ovo ne kazem ja nego Corsair : Rock Solid Performance, Incredible Value

Extending Corsair’s legendary reputation in performance and quality, the new Corsair VX family of power supplies features the industry’s most efficient power management and ultra-quiet design for mainstream users. Unlike most power supplies in the market, the Corsair VX incorporates a single +12V power rail that delivers continuous power under heavy loads. This conservative design ensures reliable operation in today’s most demanding system configurations and adds compatibility for future platforms. The unique combination of rock solid performance and incredible value puts the Corsair VX family of power supplies in a class of its own. Ideal for home theater PCs and ENERGY STAR PCs, the VX line maximizes energy savings and minimum noise generation thanks to double-forward switching circuitry design. Each Corsair VX power supply is backed with an industry-leading 5-year warranty and 24/7 on-demand customer service.

CWT od CWT-a koliko i da su slicni,pojedini se dosta razlikuju,npr. Corsair TX750W,Hiper Type R MK II-880W i taj Odin Pro naravno.

Poslednja izmena:
VX=V stoji za Value,ovo ne kazem ja nego Corsair : Rock Solid Performance, Incredible Value

Extending Corsair’s legendary reputation in performance and quality, the new Corsair VX family of power supplies features the industry’s most efficient power management and ultra-quiet design for mainstream users. Unlike most power supplies in the market, the Corsair VX incorporates a single +12V power rail that delivers continuous power under heavy loads. This conservative design ensures reliable operation in today’s most demanding system configurations and adds compatibility for future platforms. The unique combination of rock solid performance and incredible value puts the Corsair VX family of power supplies in a class of its own. Ideal for home theater PCs and ENERGY STAR PCs, the VX line maximizes energy savings and minimum noise generation thanks to double-forward switching circuitry design. Each Corsair VX power supply is backed with an industry-leading 5-year warranty and 24/7 on-demand customer service.

CWT od CWT-a koliko i da su slicni,pojedini se dosta razlikuju,npr. Corsair TX750W,Hiper Type R MK II-880W i taj Odin Pro naravno.
V kod Corsaira jeste Value ali samo zbog povoljne cene, ne treba to meshati sa kvalitetom.I za TX seriju corsair kaze da je Value u odnosu na HX shto opet ima veze sa povoljnijom cenom.
Shto se poredjena kvaliteta VX450 i Odina tice, ako se zanemari fenseraj kod Odina nema tu neke razlike.;)

V kod Corsaira jeste Value ali samo zbog povoljne cene, ne treba to meshati sa kvalitetom.I za TX seriju corsair kaze da je Value u odnosu na HX shto opet ima veze sa povoljnijom cenom.
Shto se poredjena kvaliteta VX450 i Odina tice, ako se zanemari fenseraj kod Odina nema tu neke razlike.;)

Ne mesam ja nista matori:smash:,vrlo dobro znam sta znaci VALUE.

Hvala za paste, nisam znao da je V=value :)

A sto se CWT-a tice, ne znam, meni su oni svi ko jaje jajetu kad ih gledas otvorene.

I na kraju, jel vredi ovo uzimati ili ne? Koja je direktna konkurencija, a da je moguće nabaviti kod nas?

I na kraju, jel vredi ovo uzimati ili ne? Koja je direktna konkurencija, a da je moguće nabaviti kod nas?
Konkurencija je Corsair HX520W, slicne su cene koliko vidim. Ja bih pre uzeo Corsa, mada je i Odin odlican izbor, svakako vredi te pare.

Pa eto, šta npr. od ta dva? Cene jesu slične, par stotina dinara razlike... Cors znam da je bruka, jedino mi se malo ne sviđaju oni buđavi kablovi ali to je totalno nebitno, bitno je kako radi i možda i najbitnije - da je tiho... E sad, kakav je GA u poređenju sa ovim...

Pa eto, šta npr. od ta dva? Cene jesu slične, par stotina dinara razlike... Cors znam da je bruka, jedino mi se malo ne sviđaju oni buđavi kablovi ali to je totalno nebitno, bitno je kako radi i možda i najbitnije - da je tiho... E sad, kakav je GA u poređenju sa ovim...
Ja bih uzeo Corsa kao shto sam rekao, smatram da je malo kvalitetniji, shto se kablova tice meni se bash svidjaju ovi na Corsairu.Takodje, Corsair (kao i Seasonic) napajanja su poznata kao izuzetno tiha, medju najtishim na trshishtu.
E da, Cors ima garanciju 5 god.:)

Budjavi kablovi? Nadam se da si se salio..

Nazad
Vrh Dno