Šta je novo?

jos uvek dobar 8800GTS 320mb

Ja sam dosao do sledeceg zakljucka: po meni best buy 2x3850 ~ 260€.Kartice na default prelaze 18k u 3d06 a posto markovi nisu pouzdan pokazatelj probao sam na WiC rez. 1680x1050 i apsolutno sva setovanja koja postoje u igrici da dignem na very high iz cega proizilazi:

Max. 79fps
Min. 29fps
Average 51fps

Postavio sam i sledece:Takodje rez. 1680x1050 i sve na medium...bukvalno sve leti!

Max. 231fps
Min. 64fps
Average 107

Ne znam kakvi su rezultati kod vas pa da uporedimo,ali mislim da nema konkurenta za te pare i sve na default,mozda i gresim?Sta mislite?

Pozz svima :wave:

8800 gts je bila i ostala extra kartica, jeste da je prilicno dobro placena kad se pojavljivala i dugo posle toga, ali je i onda i sad za ulozen novac davala i ono sta se ocekivalo od nje, naime, ne vreujem da je neko kupio tu kartu i rekao sta je ovo, ovo nema veze sa zivotom, dao sam 300 eura i ne radi mi Max Paine, bla bla bla :p
Nema razloga da ista i sad ne bude dobra, a to sto je kriza shebala sve vlasnike svojom nemoci u doticnoj igri, tako je bilo i ranije, i tako ce uvek biti....
8800 gt best buy, ali samo za one koji prelaze sa 9200 se :d

Ja sam dosao do sledeceg zakljucka: po meni best buy 2x3850 ~ 260€.Kartice na default prelaze 18k u 3d06 a posto markovi nisu pouzdan pokazatelj probao sam na WiC rez. 1680x1050 i apsolutno sva setovanja koja postoje u igrici da dignem na very high iz cega proizilazi:

Max. 79fps
Min. 29fps
Average 51fps

Postavio sam i sledece:Takodje rez. 1680x1050 i sve na medium...bukvalno sve leti!

Max. 231fps
Min. 64fps
Average 107

Ne znam kakvi su rezultati kod vas pa da uporedimo,ali mislim da nema konkurenta za te pare i sve na default,mozda i gresim?Sta mislite?

Hm, to je za mene malo neocekivan rezultat za dve 3850 sa 256MB memorije, jer one i u crossfire rezimu isto imaju toliko memorije, a to je malo za igranje na max podesavanjima na 1680x1050.
Jel si u podesavanjima za WiC ukljucivao AA i forsirao AF iz drajvera ?
Ja bih rekao da nisi.

Ipak tu fali memorije toj Atijevoj, pretpostavljam da imas dve 3850 256MB cim si naglasio da kosta 2x130e.
Mislim da takve rezultate moze postici jedna 8800GT, neka je Palit Sonic, znaci koja kosta 220e.

8800 gts je bila i ostala extra kartica, jeste da je prilicno dobro placena kad se pojavljivala i dugo posle toga, ali je i onda i sad za ulozen novac davala i ono sta se ocekivalo od nje, naime, ne vreujem da je neko kupio tu kartu i rekao sta je ovo, ovo nema veze sa zivotom, dao sam 300 eura i ne radi mi Max Paine, bla bla bla :p
Nema razloga da ista i sad ne bude dobra, a to sto je kriza shebala sve vlasnike svojom nemoci u doticnoj igri, tako je bilo i ranije, i tako ce uvek biti....
8800 gt best buy, ali samo za one koji prelaze sa 9200 se :d

Apsolutno se slazem, ali vlasnici GT-a su se primili, kao da je njihova GT klasu (generaciju) ispred nase GTS 320MB, sto naravno ne moze biti dalje od istine.
Igre u kojima ce GTS 320MB davati lose rezultate na 12x10, ni GT nece biti upotrebljiv, Kriza je to dokazala za rezoluciju 16x12 :type:.

Poslednja izmena:

Max. 79fps
Min. 29fps
Average 51fps

Max. 231fps
Min. 64fps
Average 107

Gdje nadje bash WiC da poredish, igra koja je totalno sux samo za 8800GTS 320. Ne znam zasto ali jedna 3850 256 ima bolje performanse u WiC od 8800GTS 320, dok je u svim drugim igrama sporija. 8800GTS 320 u WiC-u je katastrofa;)

Poslednja izmena:
Naravno da ne moze da postigne 8800GT bas ovakve rezultate(priblizne,da),a kad kazem apsolutno sve u igrici onda znaci sve sto je moglo da se ukljuci!I naravno AA 4x i AF 16x.Da li i u sta ti verujes to je tvoja stvar,svoje znanje zasnivas na onome sto si procitao na netu,pa mi sad kazes kako je nemoguce da imam takve rezultate,pretpostavljam da si vec probao dve 3850 u CF na default pa si sumirao utiske u odnosu na 8800GT... ili nisi?Treba ovih dana da dodje Space do mene da namesti masinu kako treba (ja i nisam toliko upoznat sa OC-om) pa se nadam da ce rezultati biti za neki procenat i bolji.Uglavnom,ja bih voleo da se napravi pravi rat izmedju Nvidije(koja je uzgred izuzetna kartica) i Ati-ja (koja je takodje izuzetna) pa da krenu sa spustanjem cena i da se svi mi naigramo na max setovanjima za nekih 150€ :)

Pozz
@zdravko NHF

Meni bo'me GTS 320 sasvim lepo radi :)
za svaki dan 701GPU / 1020 MEM / 1623 Shaders, doduse na vodi :)

Bravo majstore...*** ala radi taj E8200.Lepo,lepo...
Off:
Imas li vremena ovih dana?

Nesto sasvim drugacije

Svaka cast toj 8800GTS 320mb, drzi se jos uvek, ali eto ja rekoh da probam sledecu karticu Radeon HD 2900 PRO 512mb, koja za nesto manje od 130 eura nova, razbija, moja preporuka za sve one koji nemaju 8800GTS, a hoce nesto propisno, evo i linka, pa tako pogledajte:

Evo stranice cele pa idite na poslednji odgovor: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1355165#post1355165

Ili direktno da ne bi trazili po stranici: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1355165&postcount=89

Poslednja izmena:
KOliko je to 3d Mark 06 poena.
Mislim da 3d 01 i 3d 05 nisu merodavni.
Snaga procesora. Koliko ti renderuje 60minuta filma u vegasu ili sliku od 1Gb u Photoshopu?

Poslednja izmena:
Evo i jedan 3D Mark 2006 rezultat :)
Inace na Visti X64 SP1

Poslednja izmena:
Dajte i meni jedan Quad da i ja predjem 11k u 06 :D

Dajte i meni jedan Quad da i ja predjem 11k u 06 :D

Pa predjem ja 12.5k sa E6750 i Asus GTS320. Nemam sad taj screen (imam neki od 12k, na poslu sam) ali kad dodjem kuci uradicu opet 3dMark06 pa cu postavit sliku.

Prilozi

• New_ACDSee_8.0_BMP_Image_(2).jpg
    New_ACDSee_8.0_BMP_Image_(2).jpg
    372.4 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Pa predjem ja 12.5k sa E6750 i Asus GTS320. Nemam sad taj screen (imam neki od 12k, na poslu sam) ali kad dodjem kuci uradicu opet 3dMark06 pa cu postavit sliku.

Verujem ti to sto si napisao. Uklapa se u margine za taj procesor i tu video kartu.
Na futuremark.com postoji sekcija orb. Prijavite se i mozete da vidite rezultate za pojedine racunare ( sta ima od video karti, koji procesor, koliko memorije, o.s )..

Verujem ti to sto si napisao. Uklapa se u margine za taj procesor i tu video kartu.
Na futuremark.com postoji sekcija orb. Prijavite se i mozete da vidite rezultate za pojedine racunare ( sta ima od video karti, koji procesor, koliko memorije, o.s )..

Nisam nikad probao procesor max klokat. Od prvog dana mi radi na 3.44 al danas cu probat na 3.6 i 3.8 i iz GTS-a cu izvuc maksimum (kriza test sam radio na 675/1719/2210).
Gledao sam u petak na futurmarku i nije loshe, ima toliko sitnih podataka.

Poslednja izmena:
Nisam pratio temu od pocetka, tako da mi nemojte zameriti ako je vec bilo. ;) Uglavnom, Everest mi prijavljuje pri overclocku 636/989 mhz, (dok igram igrice) temp. diode na GPU prelazi 70c, dok se temp. samog GPU-a ne dize iznad 60c. Pitam se samo da li je ovo previse, i dokle mogu da teram? :)

Nisam pratio temu od pocetka, tako da mi nemojte zameriti ako je vec bilo. ;) Uglavnom, Everest mi prijavljuje pri overclocku 636/989 mhz, (dok igram igrice) temp. diode na GPU prelazi 70c, dok se temp. samog GPU-a ne dize iznad 60c. Pitam se samo da li je ovo previse, i dokle mogu da teram? :)

Nije previse i temp je OK. Moju sam terao na slicnom kloku.

Tjeraj je dok ne zamrzne ekran:D:D
Moj asus GTS radi 24/7 na 675/1720/2200 i u krizi temp predje i 76C. I to sa 9-tkom na boku stranice koja tuche direktno u nju. Da kucnem u drvo ziva i zdrava josh uvijek:)

Poslednja izmena:
*** kad mora bump, ali ovo je tema za to.

Moj siroma MSI GTS 320 prolazi u Ati Toolu (cupava kocka ;) ) na 620/1500/1850 (jako malo u odnosu na cime se vi ovde hvalite, znam), bilo sta da dignem preko toga zabada komp. (u kombinaciji, sami za sebe mogu core na 640 ili shaderi na 1550) Krizu nemam da benchujem, niti 3D Marka, ali GeOW i SupCom rade bez problema.

U odnosu na def klokove (500/1200/1600) je ok, valjda?

Nazad
Vrh Dno