Šta je novo?

Koji tft 22 incha do 300 eura?

• Začetnik teme Začetnik teme bojke1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bojke1

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7010,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Evo kao sto i sam naslov kaze interesuje me sta je najbolje kupiti od 22 incha kod nas na trzistu do 300 eura?Koristio sam do sada samsung 204b koji je 20 incha ali posto treba da ga dam sestri sebi bih kupio 22-ku pa sam hteo da se informisem.Procitao sam celu temu u vezi tft-a od 22 incha ali sam opet u nedoumici sta kupiti.Tft bi se koristio za normalnu upotrebu znaci za surf netom igrice i ostalo.
Ja sam nesto razmisljao o modelu samung 226bw pa ne znam sta vi mislite o ovom modelu?
Ima li nesto bolje od ovog modela a da je u ceni do 300 eura?
Pozdrav.

I ja sam bio u istoj situaciji do pre par dana. Uzeo sam LG 226WTQ za 24.000. Prijatno sam iznenadjen horizontalnim uglom gledanja, dok je vertikalni dosta losiji...kao i kod svakog monitora sa TN panelom. Odziv je 2ms tako da se ghosting javlja jako retko. Input lag postoji ali ces ga primetiti samo kod igara tipa CS i slicno. Inace kod mog primerka postoji probijanje pozadinskog svetla samo u donjem desnom uglu, ali se primecuje samo ako ga trazis.
Ja sam zadovoljan, ali verovatno bih uzeo 226bw da ne postoji problem sa vise vrsta panela....

Vidim da je LG izbacio i model 227WT koji nema input lag i ima siri opseg boja ali kosta oko 350e i ne znam da li ima da se nadje ovde.

Ok hvala na odgovoru.Kazi mi sta si mislio pod onim da postoji vise vrsta panela kod samsunga 226bw.Jel ima i dobrih i losih.Mozes li da mi kazes koji su dobri paneli kod samsunga 226bw,mislim imaju li neku oznaku kako bih mogao da ih prepoznam?
Vidim da se krecu tu od 300 eura pa na gore.Ali sad si me malo pokolebao oko ovog modela.
U svakom slucaju hvala na odgovoru.Ako znas koja je oznaka dobrih panela kod samsunga 226bw zamolio bih te da mi kazes.

Znaci za 2232 bw nema brige oko panela kao kod 226bw.Moze li mi neko reci koja je razlika izmedju ova dva monitora?Koji panel se ugradjuje u 2232bw?Koji je kvalitetniji od ova dva modela,mislim u prikazu boja i slike?
Kazem meni se licno vise svidja 226bw i postolje i kompletan monitor u odnosu na 2232bw.Ali me je malo pokolebao ovaj problem sa vrstama panela pa sam sad malo u nedoumici.

I jedan i drugi imaju isti problem sa panelima, tj i za jedan i za drugi postoje par panela S, C, A. Ako ti je lepsi 226bw uzmi njega bez razmisljanja, meni je naprotiv 2232 bio u prednosti. :wave:

Hvala u svakom slucaju na odgovorima.Jos malo cu razmisliti sta da kupim.Do tada surfujem na netu pomocu samsunga od 40 incha koji je full hd i ukljucio sam mu 1920x1080 pixela.Slika je bruka,samo sam preblizu posto nemam bezicni mis i tastaturu.
Da li ima jos neka preporuka od nekog drugog proizvodjaca koji nema problema sa vise vrsta panela kao sto je samsung?
Pozdrav.

mmmmmmmmm 40'' full HD....zaboravi monitor 😀
Ma slika je ludilo na samsungu LE40F86 samo mi je preblizu posto nemam bizicni mis i tastaturu.Inace slika je toliko ostra da ne mogu da verujem.Evo stavio sam neke walpapere u 1920x1080 i slika je stvarno ludilo.
Ali ipak cu morati da kupim neki tft od 22 incha posto sam moj stari tft dao sestri.Inace sam koristio samsung od 20 incha model 204b i bio sam poprilicno zadovoljan kvalitetom slike koju je imao.

Ma slika je ludilo na samsungu LE40F86 samo mi je preblizu posto nemam bizicni mis i tastaturu.Inace slika je toliko ostra da ne mogu da verujem.Evo stavio sam neke walpapere u 1920x1080 i slika je stvarno ludilo.
Ali ipak cu morati da kupim neki tft od 22 incha posto sam moj stari tft dao sestri.Inace sam koristio samsung od 20 incha model 204b i bio sam poprilicno zadovoljan kvalitetom slike koju je imao.

A da kupis kvalitetan bezicni komplet, tastatura-mis?

A da kupis kvalitetan bezicni komplet, tastatura-mis?
Pa o tome sam i razmisljao i to cu kupiti.Ali ipak ne planiram da mi stalno lcd bude ukljucen i kad gledam tv program i kad radim na kompu.Bezicnu tastaturu i mis cu kupiti jer zelim igrice da cepam iz fotelje sto se kaze na velikom lcd-u a za surf netom mi treba neka pristojna 22-ka.
Ali sad stvarno ne znam sta da kupim kad vidim da se svasta uvaljuje od panela pa ti budi pametan sta da kupis a da se ne za****s?

Kao što neko reče - Samsung 223BW, jes' da nije punih 22", ali nema frke sa panelima, evo ja ga merkam već neko vreme 😉

Kakvi su vasi utisci o samsungu 226cw?Danas sam bio u bulevaru kralja aleksandra u erc-u koji je zastupnik i gledao monitore.Za oko mi je zapao samsung 226cw i prodavac je proverio koji je panel u bitanju i bio je AU OPTRONICS.Sad nisam pametan sta da radim.Ovaj lcd je kod njih 30k i imaju i samsung 2232 i on je oko 25k.
Citao sam ovde na forumu da su se neki ljudi zalili na 226cw,da ne mogu da se priviknu i da ih stalno peku oci pa me to malo koleba u odluci.
Inace da li neko moze da mi kaze koliko je 226cw kvalitetniji od 2232 ili 226bw?
Mislim isplati li se dati jos nekih 70-80 eura za 226cw ili je to bacanje para?

Nazad
Vrh Dno