Šta je novo?

Reparirani a kao novi

^
Bice da je prodavao ko je stigao :D.
Btw, interesantna je ova prica za koju znam, naime ortak je kupio samsung lcd tv u metrou mesec-dva pre nego sto su se pojavila prva informacija u stampi o ovome i kad je doneo kuci odmax je primetio cudan polozaj nalepnica na kutiji a kad je raspakovao tv primetio je i prasinu u uglovima ekrana(kutija nije otvarana ranije), skinuo nalepnice i video da ispod pise refurbished, slikao to sve lepo i odmah se vratio u metro. Interesantna je bila reakcija sefa odeljenja kada mu je pokazao sta pise ispod nalepnice, covek je ladno rekao da ne zna nemacki ??? :wall::wall::wall:.
A onda klasika, izvinjenje...ne znam kako je to moglo da se desi...to je greska...evo uzmite drugu robu u toj vrednosti:D:D:D. Naravno dobio je pare nazad i na tome se zavrsilo.
Mislim da nije pitanje da li Metro ima potrebu da tako nešto radi, već zašto to radi.:eyebrows:
edit: ***a, zakasnih

Poslednja izmena:
Samo jos jedan dokaz koliko carina i nadlezne inspekcije "rade" i koliko proveravaju robu pri ulazu u zemlju......

Dovoljno je pogledati kompjuterske komponente i uvideti koliko ima remarkiranih proizvoda sa kojekakvim izmisljenim specifikacijama.

Samo jos jedan dokaz koliko carina i nadlezne inspekcije "rade" i koliko proveravaju robu pri ulazu u zemlju......

Dovoljno je pogledati kompjuterske komponente i uvideti koliko ima remarkiranih proizvoda sa kojekakvim izmisljenim specifikacijama.

Evo citata По Закону о заштити животне средине и Упутством за прекогранично кретање појединих врста коришћене техничке робе, ови уређаји су сврстани у отпад те се за њих не дају дозволе за увоз – каже Славиша Петковић, руководилац Групе за координирану контролу квалитета индустријски непрехрамбене робе.

Ispada da takva roba ne moze legalno da udje, ali je uspela nelegalno da se prosvercuje i to na kamione!!! :zgran:

koiko ja znam [R] oznacava od koga su uzeli ekran a ne refubrished, jer na zapadu Refubrished mora jasno da se istakne i naglasi

nije objavljeno ni jedno ime firme koje su prodavale jer to inspekcija ne sme da uradi, bice objavljeno kad donesu resenje o kazni, pa oglas u novinama itd, tako je po zakonu,a do tad je na novinarima da iskopaju i objave ko je to sve radio :d:d:d mozda tema za insajder:-devil-:

na robiju odma'!

Evo iz prve ruke info u vezi ove teme:

ja sam u novembru kupio Samsung LE40R87 LCD TV za 84k dinara,u novootvorenom tmarketu u bloku 62. 3 meseca radio bez ikakvih problema...

Prekjuče pogledam Dnevnik 2 i članak u Politici i detaljnim pregledom mog televizora sa zadnje strane ustanovim da je i moj TV "refurbished" model. Nalepnica Samsung nije original,a ispod se može videti ona dodatna nalepnica na kojoj piše da je televizor "refurbished".

Ja to uslikam i odem do njih čisto reda radi da pitam šta da se radi. Na moje ogromno iznenadjenje, odmah mi ponude zamenu za potpuno nov primerak. Ja iskoristim situaciju i pitam da li može doplata za skuplji LE40N87 full HD model. Dečko pita šefa, on mu odobri... Sav srećan skočim do kuće, donesem moj tv i odmah dobijem glanc nov full HD model. Otpakovali ga,probali, napisali mi nov fiskalni račun, čak su mi i garanciju dali od 21.02.2008...

Dakle, svi ljudi koji su dobili "refurbished" modele umesto novih - dobijaju nov primerak bez pitanja. Tako je bar ovde u tmarketu blok 62.

Eto, ima neke koristi i od Dnevnika 2 i Politike :banana: Ove redove pišem na dotičnom LE40N87 modelu u 1920x1080 preko HDMI3 porta...

Ako ima bilo kakvih pitanja, tu sam... Problematiku LCD TV-a odlično poznajem, jer sam detaljno istraživao pre nego što sam pljunuo somića na dotičnu igračku :wave:

Jeftinije im je da ti zamene tv nego da ih prijavis inspekciji pa da ti zamene tv i placaju kaznu. Naravno da su morali da ti daju garanciju na nov tv od momenta kupovine novog, s obzirom na okolnosti :)

Poslednja izmena:
Nego, nesto mi nije jasno, otkud toliki refurbished tv, a oni nisu nigde jeftini da bi se menjali brzo posle kupovine. Da nisu to shkartirani monitori pa kupljeni na kilo i posle refurbished?

Pre jedno par godina kod Genela su se mogli kupiti refubrished telefoni i fax aparati . Ali nikako se nisu prodavali kao novi već sa otprilike 1/3 pune cene. I kod kupovine ili naručivana dovoljno je bilo reći r ispred modela i eto jeftinog aparata. S'tim što nisu bili korišćeni već u procesu štampe brojeva ili slova na samom aparatu dolazilo je do prolivanja farbe ili razmazivanja slova. Dovoljno je da npr. da na tastaturi bude broj 1 blago razmazan jedva primetno i eto jeftinog uređaja. Uz uređaje nije dolazila puna garancija.

A da li neko zna da li dozvoljavaju da se pogleda kutija i sam TV pre kupovine ako me razumete?
Ne mislim onaj koji je izlozen nego taj koji treba da platim, pa da li moze da se otvori kutija i pogleda? (da potrazim dal ima nalepnicu refurbished) Voleo bi ovo da znam pre nego sto odem da kupim.
Pitam da me ne bi prodavac oterao u PM. Svi znamo kakvi su........

Genel = PREVARANTI:mad::mad:
Ko se ne seća "čuvenih" Housel split sistema ("klima" za neupućene:D). Na stranu to što housel ne postoji (taj glupi naziv su "brendirali" ovi iz genela, inače se pravi u fabrici Midea, u noćnoj smeni:smoke:), nego što su u split sisteme rashladnog kapaciteta 12000BTU (3.52kW) - dvanajstica :p ugrađivali kompresore od sistema rashladnog kapaciteta 9000BTU (2.64kW) - devetka:d:p - za neupućene.
Informacija je proverena od strane servisera iz firme xxxxx, da sada ne iznosim podatke pa da me proganjaju.
E sada, hlade i jedan i drugi, pirka ladno, keve, okoreli srbi (onima što smeta svež vazduh i promaja, već smrde i ne kupaju se) i babe kukaju ubi ih promaja, i vuk sit i ovce na broju:-devil-:

Nego, nesto mi nije jasno, otkud toliki refurbished tv, a oni nisu nigde jeftini da bi se menjali brzo posle kupovine. Da nisu to shkartirani monitori pa kupljeni na kilo i posle refurbished?

Zanimljivo je da taj refurbished model 40R87 uopšte nije bio loš. Imao je vrhunski S-PVA Samsung panel bez ikakvih anomalija, od dve moguće elektronike imao je onu bolju, perfektno je radio sve što sam na njemu probao. Slika na kablovskoj i na PC-u je bila tako dobra da su svi moji prijatelji bili prijatno iznenadjeni. Čak sam se i razmišljao da li da ga menjam, jer nisam bio siguran da će i novi biti tako dobar primerak. Ali, full HD varijanta je učinila svoje...

Inače, za info ljudima: na ovom 40N87 full HD modelu slika na kablovskoj je za nijansu lošija nego na 40R87 (što sam i očekivao),ali zato je 1080p desktop u Visti pravo uživanje. Samo bocnite DVI-HDMI adapter kabl u HDMI3 ulaz sa strane i izaberite Just scan opciju na daljincu. Ovo je važno, jer na HDMI2 ulazu nije moguće izabrati Just scan i slika je mutna u 1080p jer nema 1:1 pixelmapping. A to u uputstvu ne piše i trebalo mi je par sati isprobavanja da to ukapiram

Uzas !

Citam postove i ne mogu da verujem.
Jos su neki sretni jer su im zamenili za nove njihove reparirane televizore :wall:
Pitam se koliko ima nesretnika koji to ne znaju i jos uvek gledaju u svoj LCD ili plazmu neznajuci da su im uvalili reparirane aparate.

Nema tu razlog ni za kakvu srecu sto su zamenili svoje televizore jer su u momentu kupovine sracunato bili obmanuti i sto im je proizvod prodat kao nov - cime je prekrsen zakon o trgovini koji bi u ovom slucaju trebao da se ispostuje i da bude "ni po babu ni po stricevima".

Jos me je vise iziritiralo sto je u jucerasnjim vestima precutano ime firme kod koje je ovo ustanovljeno :mad:
Mislim da bi tu firmu trebalo staviti na stub srama i SVE OSTALE firme koje su to radile, a ne na ovakav nacin omuguciti im da i dalje love u mutnom i sisaju ovce:S:
KOGA STITE NEOBJAVLJIVANJEM IMENA FIRME :mad::mad:
POTROSACE ?:S:
SIGURNO NE !

ZATO APEL SVIMA KOJI IMAJU LCD TV DA IH NE MRZI DA ZAVIRE I POGLEDAJU NALEPNICE NA SVOJIM UREDJAJIMA i ukoliko dodju do porazne cinjenice da su jedan od prevarenih kupaca - ne budu uz to i ovce - nego da preko inpekcije oderu prodavce da im vise ne padne na pamet ovakav bezobrazluk.

A udruzenja za zastitu potrosaca :wave:bi trebala da u svim medijima (stampa, tv) objave imena firmi i da stalno vrse pritisak da se isto ne ponovi.

Poslednja izmena:
Citam postove i ne mogu da verujem.
J
ZATO APEL SVIMA KOJI IMAJU LCD TV DA IH NE MRZI DA ZAVIRE I POGLEDAJU NALEPNICE NA SVOJIM UREDJAJIMA i ukoliko dodju do porazne cinjenice da su jedan od prevarenih kupaca - ne budu uz to i ovce - nego da preko inpekcije oderu prodavce da im vise ne padne na pamet ovakav bezobrazluk.

Zvao sam ja tržišnu inspekciju pre odlaska u Tmarket i bili su mrzovoljni do bola. Da mi u Tmarketu nisu odmah ponudili zamenu za nov primerak, sumnjam da bih imao volje da se cimam da tržišnoj podnosim pismeni prigovor i čekam da se smiluju i izadju na teren.

Sva sreća da je ova bruka pukla na Dnevniku 2, pa mi je verovatno zbog toga tv zamenjen za bolji model bez ikakvih pitanja

ja sam jedam od tih "sracnika" koji su kupili refrbished samsung lcd 32m71.A bio sam tako srecan kad sam kupio i doneo tv kuci dok nisam procitao pecat na kutiji u jednom uglu,naravno o refrbished na samom tv ni reci.rekoh sebi sta da se radi,kupio si lcd za 51 000 koji u evropi kosta 12oo e nadajuci se u garanciji je pa sta bude bude.I tako on mene sluzi vec 6 mesec< da ne poverujete> bez problema ali ne znam do kad,u tehnomarketu mi rekose da donesem lcd i ako se ustanovi nema nikakav problem za povracaj.U tome i jeste fora,STA DA URADIM,
-uzem kesh
-uzmem lcd(mozda ponovo bude refrbished,ili su zavrsili sa tim)
-ili da sacekam da prasina prodje pa da onda kupujem????!!!!
P.S. garanciju je tehnomarked podigao za samsung lcd sa 12m na 24m,trgi-komicno.jos im covek treba verovati.

Poslednja izmena:
Ne prihvataj povracaj novca :) Niti zamenu za isti...Javljali su se ljudi i ovde i na drugim forumima da su oni koji su uzeli 37hdready dobijali full hd...Sve u svemu, moz` prodjesh i sa 30ak hiljada skupljim modelom ;) Ako im dovedesh trzisnu inspekciju, oni dobijaju kaznu 300 000 din...Nadam se da ces se prilicno ovajditi na zlotvorima :wave:

Sticajem okolnosti imam u stanu jedan refurbished Sony CRT 17" (koji je kupljen kao polovan) kao i legendarni Samsung 753s kupljen godinu dana ranije, naravno - kao nov. Kvalitet slike na ta dva monitora ne može da se poredi (u korist refurbished Sony-ja). Čak su i par drugara koji su pogledali monitor tvrdili da je u pitanju najbolja sedamnaestica koju su ikad videli.
Ovo pominjem kao još jedan faktor koji treba uzeti u obzir pri odlučivanju: ako je uređaj odličan i ako ima regularnu garanciju, da li je toliko bitno ako je refurbished?

Ne prihvataj povracaj novca :) Niti zamenu za isti...Javljali su se ljudi i ovde i na drugim forumima da su oni koji su uzeli 37hdready dobijali full hd...Sve u svemu, moz` prodjesh i sa 30ak hiljada skupljim modelom ;) Ako im dovedesh trzisnu inspekciju, oni dobijaju kaznu 300 000 din...Nadam se da ces se prilicno ovajditi na zlotvorima :wave:

Samo da potvrdim da je ovo tačno. A može se uzeti i više... :d
Kolega je letos u TM uzeo Samsung plazmu 50" hd ready 1366x768 za 130000din, a zamenili su mu je (posle malo duže ljubazne konverzacije sa šefom prodavnice i par telefonskih poziva big bossu) za 50" full hd model od 180000din. :zgran:
Znači treba samo mirno i biti uporan ("hoću to!") ;)

evo i ja da dodam koju ...

pre par dana sam zamenio "refurbišed" 32m71 kupljen pre četiri meseca za 32m86 bez ikakve doplate ...
pošto naravno prvobitno kupljeni model više nemaju u prodaji , dali su mi ovaj koji je najpribližniji tome ... nisam bio alav pa da izvoljevam sad neki duplo skuplji model , imao sam da biram između 32r82 koji je bio oko 65.000 , i ovog kome je cena bila oko 68.000 dinara ...
samo da dodam da je ovaj m86 za klasu bolji od m71 ...

Nazad
Vrh Dno