Šta je novo?

Pravi transfer rate i SATA II?

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Juce sam morao da prebacim nekoliko vecih fileova sa D: particije na C: (dva HD filma 19 GB i 8 GB i njihovi titlovi, sve zajedno 27 GB) i rekoh ajde da izmerim stopericom koliko ko traje.
Ovo su rezultati:
Ukupna kolicina: 29085567422 bytes, preneto za 21:38:7, znaci oko 20 min. Kada se podeli sa vremenom izadje oko 22 MB/s, ako sam dobro izracunao.
HDD je WD 3200 KS (16 MB cachea), SATA II u AHCI modu na XP-u SP2, sa 2 GB RAM-a.
Znaci jadno, pa gde je tu 300 MB/s SATA II moda ?
HDTach daje normalne rezultate za taj disk tj. 200 MB/s burst i 76 MB/s read average.

Da li je ovo OK ?

Poslednja izmena:
......Znaci jadno, pa gde je tu 300 MB/s SATA II moda ?
HDTach daje normalne rezultate za taj disk tj. 200 MB/s burst i 76 MB/s read average.

Da li je ovo OK ?

to su teorijski rezultati...

sve je u praksi drugacije
i zavisi od mnogo faktora....

recimo probaj samo da kopirash istu kolicinu podataka
pri cemu je u jednom slucaju manje vecih , a u drugom
slucaju mnogo malih faljova pa da vidish kakve su tek onda razlike u brzini....

Poslednja izmena:
Zavisi jesi li jos nesto radio na kompu za vreme kopiranja, da li ti je bio ukljucen antivirus i koliki nivo zastite je namesten u njemu, ...

Poslednja izmena:
Sasvim normalno, da si kopirao sa jednog harda na drugi bilo bi to mnooogo bolje, ovako jedan hard u isto vreme i cita i pise, normalno da ce ici sporije...

Poslednja izmena:
Teorija je jedno, praksa sasvim drugo.

Dodaj ti tu jos jednog istog od 320 pa ih stavi u raid0 a potom stavi prst na celo kao sto sam ja uradio...mislim,kada sam sa atlona 2000 presao na x2 3600 razlike u radu kompa su bile neprimetne,zamalo se nisam slogirao...onda sam procitao za taj raid jer je meni nekako kao i tebi vrlo bitan protok i da ti kazem,vecina ljudi na celom net-u ce ti reci da je to malo bolje ali nista strasno a ja cu ti reci da je mnogo bolje mereno u vremenu kopiranja i do 30% a boga mi i u radu kompa isto toliko...u zivotu ne zamisljam ni jedan svoj buduci komp bez raid-a...;)

Dodaj ti tu jos jednog istog od 320 pa ih stavi u raid0 a potom stavi prst na celo kao sto sam ja uradio...mislim,kada sam sa atlona 2000 presao na x2 3600 razlike u radu kompa su bile neprimetne,zamalo se nisam slogirao...onda sam procitao za taj raid jer je meni nekako kao i tebi vrlo bitan protok i da ti kazem,vecina ljudi na celom net-u ce ti reci da je to malo bolje ali nista strasno a ja cu ti reci da je mnogo bolje mereno u vremenu kopiranja i do 30% a boga mi i u radu kompa isto toliko...u zivotu ne zamisljam ni jedan svoj buduci komp bez raid-a...;)

30% veca brzina za 2x vecu cenu :-devil-::-devil-::-devil-:

I dupli kapacitet...ali ne pricamo o ceni nego brzini prenosa,njegovih average 76MB/sec je OK za taj disk...neki dan sam licno probao 2x250GB wd u raid0 i average je 155MB/sec pa ti vidi...doduse sa phenom-om...a i moji idu 115MB/sec sto je mnogo bolje i brze od 76.ali sto kazes i skuplje mada nije preskupo...

Ako si prebacivao podatke sa dve particije na istom disku 22Mb je odlican rezultat!

Normalno je, evo sad sam probao: meni krene sa 50 a završi sa 12 (za jedan DVD image, jedan te isti hdd). Nekad brže, nekad sporije, al tu je negde - u proseku 25. Al zato sa harda na hard ide oko 45-50 konstantno. Zato imam samo jednu particiju sa podacima na svakom hardu 120GB/120GB/120GB (3 hdd-a) i samo između njih vršim kopiranje.

Nazad
Vrh Dno