Šta je novo?

ATI se mnogo zagreje ODJEDNOM!!!???

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Kao sto rekoh u naslovu, odjednom mu skoci temperatura, a ne radi nista narocito.

Ostavim komp preko noci da skida nesto sa neta i dve noci za redom graficka se zagreje toliko da me njen ventilator probudi (prvi put je bila oko 80, a drugi put je bila preko 120). Ova druga temperatura je bila neverovatna, prosto nisam mogao da verujem da komp radi. Obe temperature su dostignute posle preko 6h rada i na osnovu Riva Tunera vidim da je to odjednom, znaci ne postepeno.

Graficka je X800XL i radi mi odlicno, i da naglasim da se nikada nije mnogo grejala.

Verovatno smeta nesto, ali STA?

Na koju vrednost si naštelovao Fan speed u Rivi i da li si naštelovao da ti se sistem podigne sa tim vrednostima koje si uneo?Dakle mislim na fixnu brzinu ventilatora tako ja štelujem kod mene.

Poslednja izmena:
Probaj da skineš pastu sa GPU-a, zameni je s nekom boljom, pa savet iznad.

provjeri da li je kuler prasnjav

[ako nije, neznam, mozda nekim cudom mora da se nakon dugo vremena rada kulera spuste obrtaji il neka glupost , al ovo je totalno glupa ideja :d :d]

Poslednja izmena:
I meni je cudno da se moja graficka greje kao da je u full loadu u safe modu, ili prilikom instalacije xp-a.Ne razumem do cega je to...

probaj ocistiti prasinu oce to kad se sve zacepi i meni je tako bilo sad ga i ne cujem

Pa problem sa prasinom je standardan za sve te AiW x800 kartice. Onaj kuler je katastrofa sto se tice prasine, kao da je dizajniran da se koristi u laboratorijskim uslovima.

Prasina je ociscena.
Pasta je AC ceramic.

Temperature u full load-u ne prelaze 65 stepeni tako da to nije sigurno problem.

U Rivi nisam dirao nista sto se tice fana. Stoji mi onako na defaultu ili auto.
Ostavio sam ga da radi solo malo i podigao mi je temperaturu na screensaveru (obican onaj TEXT) na 57 stepeni.

Bez veze.

Prasina je ociscena.
Pasta je AC ceramic.

Temperature u full load-u ne prelaze 65 stepeni tako da to nije sigurno problem.

U Rivi nisam dirao nista sto se tice fana. Stoji mi onako na defaultu ili auto.
Ostavio sam ga da radi solo malo i podigao mi je temperaturu na screensaveru (obican onaj TEXT) na 57 stepeni.

Bez veze.
Pomeri taj fan na 50% na Fixnu vrednost ako nije bučan kuler možeš i na 60 i prati malo temperaturu ja nemam tu tvoju grafu pa ne znam koje su kritične vrednosti za nju taj auto mod je kilav i ja moju držim na fixnoj vrednosti 60% predpostavljam da ti je istekla garancija za nju?

Nije, mislim da je tri godine garancija. Proslo je nesto vise od godinu dana.

Iskljucio sam sada Ati tray tool. Da vidim da li se sa njim nesto "svadja" i iskljucio sam screensaver da vidim nocas sta ce da bude.

Poslednja izmena:
Nije, mislim da je tri godine garancija. Proslo je nesto vise od godinu dana.

Iskljucio sam sada Ati tray tool. Da vidim da li se sa njim nesto "svadja" i iskljucio sam screensaver da vidim nocas sta ce da bude.

:trust: Pogledaj to za garanciju. I ja imam AIW X800XT na drugom compu i garancija je 1god.

Skinuo sam ATI tray tool i evo vec dva dana radi kako treba (37-42). Videcu jos pa cu javiti.

Kaze mi drugar da je i on imao problema sa Tray tool-om.

Skinuo sam ATI tray tool i evo vec dva dana radi kako treba (37-42). Videcu jos pa cu javiti.

Kaze mi drugar da je i on imao problema sa Tray tool-om.

Dal si ti siguran da je bilo 120C ili je samo ocitavano 120 ? Vrlo bitna razlika, sa 120C ti je celo kuciste toplo (bukvalno lim kad pipnes je topao/vruc) a ako je senzor odlepio onda nemas razlog za neku sekiraciju (a lici da je senzor iz cista mira prolupao ).

Mislim da je u pitanju semzor. Mene je probudio fan sa visokim brojem obrtaja. Odmah sam ga restartovao i bila je temperatura 37 sto je skroz normalno.

Nazad
Vrh Dno