Šta je novo?

Default mat+proc+mem za ozbiljan rad

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
Vidim da večina ganja E4500, jer se klokuje dobro.
Međutim šta ako neću klokovati, nego želim da mi radi na default? Šta onda uzeti?

Za matičnu bitno je da je p35 chipset? Pokazao se kao bestbuy? P35 podržava i quad i zato se preporučava?

Ako će sve raditi na default ima li potrebe dati 20ak eura više za 2Gb dobre memorije ili najobičnija memorija će biti dovoljna?

Meni je najbitniji multitasking, tako da par aplikacija grafičkih radi odjednom.

Ako hoces ozbiljan i adekvatan odgovor, moras dati malo preciznije podatke... najvaznije koliki ti je budzet. P35 nije nista specijalno, to je prosek, ako hoces nesto ozbiljnije, za rad na grafici, uzmi X38, Q6600, i ako ne klokujes dobra je i Geil 2x1Gb Ultra 800Mhz kit koja staje 47e. Eh... sad... da li se uklapas u to... ne znam.

Pa razlog njegovog postojanja na trzistu i jeste grafika a posebno video rendering (imas picture rendering u PS sto ispada na isto). Sto se igrica tice tu je Q6600 sporiji od E8500! Tako da ti je Q6600 (200e), P5E (160e), 4x1GB Geil Ultra Cas4 (90e) najbolja kombinacija za tvoj posao...

Ne rendam ja niti 3d niti 2d slike, samo radim vektorsku grafiku.
Trenutno moj p4 2.8 HT sa 1gb Rama radi sasvim ok, samo bih htio još memorije,
ali za 1gf ddr1 memorije mogu kupiti ploču, što onda odmah ne uzeti i ostalo pa tako dođoh do svega ovoga.

Da li se može reći da jedan E4500 (2x2,2ghz) je sporiji od mog p4 2,8ghz kada radi samo jedna aplikacija (koja ne koristi duo jezgru) npr. photoshop?

Ili je e4500 radi fsb800 duplo brži i u suštini 4,4ghz kada se sračuna na p4 nivo?

Znam da q6600 (4x2,4) nije ni sa FSB1066 brži od E8200, iako bi matematički trebao da bude, ali nema veze. Samo ne znam da li u komparaciji p4 sa coreduo se smije reći da je ovaj duplo brži?

Ja više naginjem p35+e4300 i samo 2gb memorije (jer xp koristi samo 3gb). Da li XP sa SP3 podržava 4Gb memorije?

Ovako.. tu matematiku batali... nema veze c2d sa 2x??Ghz odnosno quad sa 4x??Ghz.... jeste da ima vise jezgra ali se ne moze reci da je c2d duplo brzi od p4. Znaci... nije... E4500 na 2.2Ghz je daleko brzi od p4 3.6GHz!! Znaci C2D ne mora biti duplo brzi, ali je puno brzi od p4... jednostavo se ne moze uporediti... nije isto... Kada nabavis c2d stavi 64bit verziju XP-a koji podrzava i 4GB (zapravo preporucljivo je c2d koristiti sa 64bit OS). U svakom slicaju i 32bit XP moze koristiti 4gb uz registry hack... nista tesko, samo guglaj bas ovako kako sam ti rekao i ispasce ti how-to da odradis taj hack.

Ja imam e8200, pre toga sam imao P4 Prescot 3.0Ghz... imam utisak da je E8200 jedno 16x brzi... :)

"Ok, hvala na tvom subjektivnom mišljenju"......... zasto sada ironije??

PS: Valjda shvatas da je "imam utisak da je E8200 jedno 16x brzi" sala...

edit:

i mozda bi mogao da cenis necije vreme a i znanje malo vise pogotovo ako je usmereno ka tebi.

Poslednja izmena:
A zbog cega si zakljucio da je sve gore subjektivno??

"Ja imam e8200, pre toga sam imao P4 Prescot 3.0Ghz... imam utisak da je E8200 jedno 16x brzi..." rekao bih da je ovo subjektivan osećaj, zar ne? :trust:

Čovek ti se zahvaljuje, a ti ga napadaš. Važnije mu je da si ti osetio ubrzanje i napredak u radu, nego silni procenti, brojke i td. u raznim testovima po net-u.

@NEX Ako uzimaš 4500 koji će raditi na defoult-u i ne treba ti CF, ne vidim poentu X38 ploče. Dobra P35 ploča je sasvim dovoljna.

Slobodno uzmi E4500(E8200 ako imas kinte), P35, 4GB rama, razliku u odnosu na sadasnji sistem ces osetiti sigurno ali 16x bolje nece biti, to ti je onaj psiholoski efekat kupio sam najnoviji procesor izradjen u 45nm sa sve metal gate-ovima :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno