Šta je novo?

Palit 8800GT "sonic", problem sa performansama?

prateći vdr-ovu "epopeju" , malo sam se zaintrigirao za ovaj problem malog skora u 3dm06 , pošto ni kod mene baš ne cvetaju ruže , pa sam se malo "udubio" u rezultate koje su ostali postovali , i otkrio jedno veliko "odskakanje" u mojim rezultatima ... naime primetio sam da je kod mene rezultat za cpu i sm3.0 potpuno OK srazmerno taktovima , ali zato SM2.0 skor je uočljivo MANJI ... na def.cloc. je svega oko 4.500 , a pri 700/1750/200 je nešto oko 4.900 ... a koliko sam pratio ostale rezultate trebalo bi da je oko 5.500 pa naviše u skladu s taktovima kartice , u principu sm2.0 skor bi trebao da je barem isti ili veći od sm3.0 , dok je kod mene MANJI za oko 1.000 poena ... nije mi baš najjasnije ovo ... inače kartica je kupljena pre dve nedelje , palit 8800gt 512 (ne sonic) zeleni pcb sa plavim kulerom , jedino ako nije neka "budževina" , pardon revizija sa nekim "osakaćenim" funkcijama ... :wall: :wall: :wall:

Izvrti ti ove testove sto se pominju, pa da mi to uporedimo(fractal i ovaj prethodni link).

da ... evo provrteo sam nekoliko uzastopnih testova , i svaki put je razlika oko 1.000 poena ...

sm2.0 ~ 4.800
sm3.0 ~ 5.800

zbog čega to može da bude , da je sm2.0 skor tako mali ... dali to govori da sa karticom nešto nije u redu ...

OK,rezultat nam je skoro isti...Zakljucak,ili su nam karte ,obojici, ispravne ili ...neispravne(ne daj boze)!😀

Obrnuto :type:.
Bolji bi zakljucak bio: da su vam karte neispravne ili ne daj boze ispravne :d 😛.
Kako mogu biti ispravne sa tako malim skorovima, mislim na Crysis.

@mgoran
Koliki je tebi avg fps u Crysisu na 1280x1024 na high, AA off, Win XP ?

ovako , pošto je taj komp prikačen na LCD , rezolucija u crysis je 1360x768 , i ne verujem da može da se promeni , u igri je setovano sve na HIGH bez AA ... i kad startujem onaj GPU_test iz /bin foldera dobijem sledeće :::

- def. cloc. 600/1500/1800 ~ 34-39-39-39 @171.17
- oc. cloc. 700/1750/2000 ~ 35-40-40-40 @171.17
- oc. cloc. 700/1750/2000 ~ 38-42-42-42 @XTreme-G_174.16

zaokružene vrednosti po najpribližnijim celim brojevima

Odlicno ,vise me bilo sramota da redjam postove...🙂
Sto se fraktala tice,pokreni test onako u prozoru( to mu je 12x7) i samo izmenjas tastere od 1 do 5, zabelezi neke srednje vrednosti FPS-a.
I zamolio bih te jos ako mozes da odradis ovo iz http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?t=149103&page=9 predzadnjeg posta.🙂
KAzi mi i koje drajver koristis?

Mrzelo me da "kupujem" profesional verziju 3DM pa ne mogu odraditi samo fillrate, ako si na to mislio. Što se tiče drajvera, davno ga nisam menjao - 169.21, Win je XP.

Cifre koje sam naveo za fraktal su za rezoluciju iz prozora. :wave:

fractal:

1. 92
2. 129
3. 130
4. 475
5. 110

Poslednja izmena:
da ne bi "razbijao" glavu previše , ja sam svoju karticu danas odneo u servis ... objasnio sam u čemu je problem , tj da kartica daje rezultate u rangu 50+ evra jeftinijih modela , plus ono standardno za nove modele - pištanje prilikom učitavanja ... dobio sam obećanje da će sutra "stvar" biti "ispitana" , i da ću dobiti informaciju posle podne ... za prvo upoznavanje , ekipa je delovala stvarno OK , saslušali su me pažljivo , nije bilo foliranja tipa to i treba tako da radi , i slične stvari ... izveštavaću vas o daljnem toku događaja ...

da ne bi "razbijao" glavu previše , ja sam svoju karticu danas odneo u servis ... objasnio sam u čemu je problem , tj da kartica daje rezultate u rangu 50+ evra jeftinijih modela , plus ono standardno za nove modele - pištanje prilikom učitavanja ... dobio sam obećanje da će sutra "stvar" biti "ispitana" , i da ću dobiti informaciju posle podne ... za prvo upoznavanje , ekipa je delovala stvarno OK , saslušali su me pažljivo , nije bilo foliranja tipa to i treba tako da radi , i slične stvari ... izveštavaću vas o daljnem toku događaja ...

@mgoran,
Obavezno...Mada ,nesto mi govori da ces dobiti svoju kartu nazad sa odgovorom da je sve u redu.

AChinaski,
Taktovi kao iz "moja masina",u prozoru,jel' tako??

Poslednja izmena:
Tvoj problem je u procesoru i u Memoriji. Treba ti nesto tipa DDR800 ili 900, pa da to proradi kako treba.

Tvoj problem je u procesoru i u Memoriji. Treba ti nesto tipa DDR800 ili 900, pa da to proradi kako treba.

Govoris iz iskustva ili je pretpostavka u pitanju?🙂
Cinjenica je da mi memorija,zarad boljeg kloka CPU-a ,radi na veoma skromnim taktovima,312MHz sa lalatencijama 5-4-4-13-17.
Poredjenjem rezultata iz ovih test programcica(fractal,fillrate 3dmark), i ja sam sve vise ubedjen da je sa grafikom sve u redu a da karticu gusi nesto drugo u sistemu,doduse ,samo u Krizi jer jedino ona moze da je (pre)optereti...

Poslednja izmena:
@mgoran,
Obavezno...Mada ,nesto mi govori da ces dobiti svoju kartu nazad sa odgovorom da je sve u redu.

ma da ... pa to je kao da recimo kupiš Ferrari , a on ne može "preko" 180 km/h ... odeš u servis , a oni ti kažu ... pa auto je u redu , pali , ide napred nazad , skreće u krivinama ...

pa valjda ako sam platio neke određene performanse , to treba i da dobijem ...

ma da ... pa to je kao da recimo kupiš Ferrari , a on ne može "preko" 180 km/h ... odeš u servis , a oni ti kažu ... pa auto je u redu , pali , ide napred nazad , skreće u krivinama ...

pa valjda ako sam platio neke određene performanse , to treba i da dobijem ...

Da, ali da bi vozio Ferarija 200+km/h treba ti dobar auto-put,kvalitetno gorivo i naravno dobar vozac(ako razumes sta hocu da kazem..)
To je samo moje skromno misljenje, u svakom slucaju OBAVEZNO javi sta se desava,mene bash zanima.POzz..

Mozda zbog integrisanog mem kontrolera u cpu kod AMD (mozda i lupam) ,kod Intela nema nikakve razlike da li je memorija na 600 ili 800Mhz bar za igre.

Poslednja izmena:
@vdr1981

Cisto iz znatizelje,na koliko max ti moze DDR2 memorija?I sa kojim latencijama?
Zrtvuj i 100Mhz na kloku CPU-a ako mozes da izvuces DDR2-900 iz rama sa cas4/5.STo veci RAM takt to bolje,razlike postoje i primetne su.Mada moram priznati da mi ne deluje da si ogranicen procesorom vec necim drugim(forceware?,WinXP instalacija?).

@vdr1981

Cisto iz znatizelje,na koliko max ti moze DDR2 memorija?I sa kojim latencijama?
Zrtvuj i 100Mhz na kloku CPU-a ako mozes da izvuces DDR2-900 iz rama sa cas4/5.STo veci RAM takt to bolje,razlike postoje i primetne su.Mada moram priznati da mi ne deluje da si ogranicen procesorom vec necim drugim(forceware?,WinXP instalacija?).

Skoro je drfedja(tako nekako 😀)govorio o problemima sa IMC-om kad G1 revizije brisbane jezgara na frek.2.8-2.9GHz i ja se u potpunosti uklapam u tu pricu.Znaci, bez obzira na mem. divider i pokusaje da "rasteretim" memoriju,gubim mogucnost uspesnog boot-a vec sa FSB-om na 250MHz. Neko ce odmah reci da je problem u ploci ,ali stvarno nije tako...Smanjivanjem CPU mnoziocas FSB se komotno setuje na 260MHz i vise .Sa starim 3000+ "Orleans-om" FSB sam dizao i do 290MHz.
Gremlina koliko hoces sa ,dragim nam, AMD-om😀
Ovako otprilike: sa DDR667 u biosu, max 800MHz ali tada ne izvlacim maksimum od procesora.
Sa DDR533 u biosu,max oko 640MHz ( tako mi radi za svaki dan jer tu dobijam max od procesora)
Veoma je zanimljivo da setovanjem DDR800 U BIOS-u ,memorija dogura do cak 820-830MHZ ,ali tada izvlacim najmanje od CPU-a.

Poslednja izmena:
Pa na koliko ti radi CPU kad je ram na oko 800 Mhz?Ako mozes da izvuces barem 2.7Ghz to bi ti bilo sasvim dovoljno(mada i manje vrednosti nece te preterano kociti).Cela prica oko procesora i igara je prenaduvana.Ima igara koje znaju da cene procesor vise od drugih ali bilo koji "High IPC" procesor tipa K8/C2D na >2.5Ghz je sasvim dovoljan za igranje sa jednom kartom.Za Sli/3 SLI/QuadFire itd. ce biti potreban neki solidno kloknuti Quad Core jer ce do tada dosta igara biti threadov-ane.

ivanbo2003;1387370Cela prica oko procesora i igara je prenaduvana.dosta [/QUOTE je napisao(la):
Da,takodje sam pristalica te teorije,narocito u visokim rezolucjama(verovatno zbog CPU -a koji posedujem😉)ali, sada se zapocinje nova "epizoda" o zavisnosti FPS-a u igrama od brzine RAM-a! To mi deluje jos neverovatnije...Mada, isprobacu ja sve kombinacije ,nije nikakav problem.

Koliki su ti fill rate rezultati u mark06?

Da nije onda nesto do drajvera(forceware)?Jesi uradio clean sa DriverCleaner-om pa probao neke druge?

Nazad
Vrh Dno