Šta je novo?

Ko ima brzi privezak?

milovanov

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
619
E pa evo malo za promenu nesto novo. Nemam neku bolesnu memoriju, ni procesor, pa ni fsb kojim bih se hvalio, ali mislim da mi je privezak originalan. Evo slika 1 2 . Naime jos proletos kada sam staroga epoxa sj... srafcigerom :wall: ( dok sam skidao kuler na brzinu unutar kucista ), pozajmih od druga ram i testerice i resih da sebi napravim nesto korisno od mrtvih 90€. I tako sada imam privezak koji je stabilno radio na 238MHz pri naponu od 2V. Evo i slike ostecene ploce. Znam da su slike ocajne, slikano sa SE t610, no bas da vidim sta cete reci i da li je neko imao slicna iskustva.

Prilozi

• nforce2 spp.webp
    nforce2 spp.webp
    9.8 KB · Pregleda: 524
  • poledjina.webp
    poledjina.webp
    11.1 KB · Pregleda: 427
  • malo ostecena ploca.webp
    malo ostecena ploca.webp
    25.9 KB · Pregleda: 436
Ma svi smo 'teli neke priveske da pravimo, ali ne od poslednje ili pretposlednje generacije čipova 🙂...

Ma samo da nadjem vremena da dovrsim mog legendarnog Northwooda [email protected], koji je prosao kroz pravi pakao dok se nije vratio u prave ruke. 😀
Sad mu nije nista :d , ali bice bar lepa uspomena i lep privezak

Bane® je napisao(la):
Ma svi smo 'teli neke priveske da pravimo, ali ne od poslednje ili pretposlednje generacije čipova 🙂...

Bane, nemoj da stajes coveku na muku! :d

Aponen je napisao(la):
Bane, nemoj da stajes coveku na muku! :d
Ma nisam tako mislio, više u fazonu da nije toliko inovativan, te da smo i mi pre pričali o nekim privesciama 🙂...

Ako mene pitate, ja bi pre neki klip iz NSXovog motora nosio ko privezak. Aluminium, jeli, pa nije mnogo teško 🙂...

bio je neko pre mesec dana kacio sliku nekog umrlog bartona, ne mogu da se setim ko, ali isto ga je "unapredio" u privezak tako da Milovanov, ima brzih 🙂

Meni je ono malo ostecena ploca do bola slika, nosi na reklamaciju reci da ti ne radi 😀 😀 😀 😀 😀 😀

milovanov je napisao(la):
E pa evo malo za promenu nesto novo. Nemam neku bolesnu memoriju, ni procesor, pa ni fsb kojim bih se hvalio, ali mislim da mi je privezak originalan. Evo slika 1 2 . Naime jos proletos kada sam staroga epoxa sj... srafcigerom :wall: ( dok sam skidao kuler na brzinu unutar kucista ), pozajmih od druga ram i testerice i resih da sebi napravim nesto korisno od mrtvih 90€. I tako sada imam privezak koji je stabilno radio na 238MHz pri naponu od 2V. Evo i slike ostecene ploce. Znam da su slike ocajne, slikano sa SE t610, no bas da vidim sta cete reci i da li je neko imao slicna iskustva.
Samo trebao si da skines BGA cipset toplim vazduhom, a ne "testericom za OTO" :d
Al' nema veze, sad imas i parce ploce na privesku sa cipom. :crash:

gx-x je napisao(la):
bio je neko pre mesec dana kacio sliku nekog umrlog bartona, ne mogu da se setim ko, ali isto ga je "unapredio" u privezak tako da Milovanov, ima brzih 🙂
Jednostavan nacin da od obicnog dobijes Barton Mobile :crash:

Poslednja izmena:
E, to mi dade ideju, mogao bi ja da napravim jedan 875P privezak, ali ****** na njemu ne pise sta je, vise lici na neki P3 ili tako nesto.
P.S. cime si to busio?

Bane® je napisao(la):
Ma nisam tako mislio, više u fazonu da nije toliko inovativan, te da smo i mi pre pričali o nekim privesciama 🙂...

Ako mene pitate, ja bi pre neki klip iz NSXovog motora nosio ko privezak. Aluminium, jeli, pa nije mnogo teško 🙂...
Ma, ti kakav si, ceo NSX-ov motor bi nosio kao privezak... :d

milenkoc23 je napisao(la):
E, to mi dade ideju, mogao bi ja da napravim jedan 875P privezak, ali ****** na njemu ne pise sta je, vise lici na neki P3 ili tako nesto.
P.S. cime si to busio?

eee a na ovome pishe... o to je 1600 AGOIA... vidi sliku... :smoke:

Bane® je napisao(la):
Pa i ceo NSX je lakši od patosnica nekog krshbmwa 😀
"Eeee, al' to je švaba... pusti ti to, nemac je nemac!" 😉

Sta ces, kada se ore, mora i tezak motor da se ima - da traktor dobro ugazi u zemlju! :d:d:d

Moj mozda nije tako brz, ali mi je najmanji procesor 🙂
davno je to bilo pa nepamtim, da li je to neka slaba 286-tica, ali ga je pravio AMD u korporaciji sa Intelom nevidi se na slici ali pod nekim uglom svetlosti se nadzire. Kada sam arhivirao plocu na zid 🙂 skinuo sam procesor koji je bio ispravan!

Prilozi

• IMG_0555.webp
    IMG_0555.webp
    136.7 KB · Pregleda: 173
  • IMG_0558.webp
    IMG_0558.webp
    102.9 KB · Pregleda: 137
@nickname: Ali 875p je mnooooogo brzi od nesretnog nForce2. Samo sto nigde ne pise sta je nego kao oni glupavi AthlonXP tako da vecina ljudi ne bi znala sta je.

nex je napisao(la):
Jednostavan nacin da od obicnog dobijes Barton Mobile :crash:

2Genijalcin@23
Ljubavi, vidis da ne citas dovoljno forum. A toliko para i cimanje da nabavis tog mobilnog bartonca :wall:

:wave:

ja i dalje nosim 32mb sdrama na privesku... godinama, kad sam je qpio bilo je negde kao danas 512, ali je riknula cim joj je istekla garancija :-devil-:

Ja sam probao da od jednog duron-a napravim privezak jedino sto je puko na pola prilikom busenja 🙁

bas to hocu da kazem, cime vi to busite te cipove?

pada mi na pamet samo da se na busilicu montira sto tanja burgija, nova, ostra, sapuna na vrh iste, i sa blagim pritiskom na vrh cekati da probije rupicu i onda malo po malo nastaviti do kraja, nemojte ko sivonje da gurate. Posle toga rupu sirite sa debljom burgijom. Ali kao sto rekoh malo po malo, mic po mic, jer se ipak ta plastika ili sta li je vec mnogo greje pa moze da pukne...

Kako mi se nesto javlja u dnu mozga trebali bi da su u nekom organskom pakovanju (mislim na AthlonXP). Ne mogu sada tacno da se setim sta je bilo, ali ortak je imao nekog pentium ekvivalenta (nije intel) i ne znam od cega je ono bilo busio ga covek burgijom on se samo zagrejao i nikako nije mogao da ga probusi, onda da bi isprobali koliko je otporan bacili ga sa treceg sprata i gledali kako pada i zanimljiv rezultat smo dobili, sam deo gde je core je ostao netaknut, a onaj deo okolo na kome su pin-ovi se raspao na vise delica.
@nickname: e, ja pogresno shvatio mislio sam da pricas o nForce-u, da 1600+ je brzi od 875P, ali ipak je 875P skuplji 😀

nIce Cream je napisao(la):
Evo i pravog primera gde je mesto intelu :d
mislim da su novi lga775 procesori idealni za neke buduce privezke ( nemaju nozice ) :eyebrows:

imam osecaj da ce lga775 ploce biti prvi primerci privezaka....

😀 e tu si u pravu, nema sta, kada su budale napravile idio*ski socket :smash:

e ovo se zove buduci najskuplji/najbrzi/whatever privezak na svetu 😉
Intel Core 2 Duo E8500 (i to Engineering Sample) 😀 haha
290$, ma sitnica 😉

:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno