Šta je novo?

Razlika u temp. izmedju 2 jezgra...

cvelebgd

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2008
Poena
310
Imam E8400 koji radi na defoult vrednostima sa box kulerom i temperatura u idle jednog jezgra je 42, a drugog 50. Kuler je lepo nalegao i stavio sam neku CM pastu. Kada ga opteretem sat vremena sa ORTHOS, temp. jednog je 68, a drugog 72. Temperature su iste kad ih merim sa coretemp i everest-om.
Jel ovo normalna pojava ili treba da se zabrinem?

Jeste, normalno je da jezgra imaju nesto razlicite temperature, mada bez obzira na to ja bih rekao da su te temperature malo visoke, s obzirom da nisi OC procesor.

imaš tu temu već samo malo niže na forumu

Koristio sam search ali sam ocigledno nesto pogresno ukucao cim nisam pronasao slicnu temu. Nisam stigao da pregledam ni prvu stranu jer sam zurio.

Neko NE ZNA osnovnu gramatiku....

Znachi zurio si a odgovor si morao da chekash skoro 2 sata ?? :S:

I mani me gramatike - meni je Srpski nematernji jezik

Ocigledno da nisi razumeo sta sam napisao i nemam nameru da se raspravljam....

Kod mene je uvek isto ili se razlikuje za 1C,video si verovatno onu drugu temu...nemas razloga za brigu.

Ovaj box kuler je toliko jadan da se neravnine osete pod prstima. Sutra idem da pazarim neki bolji pa cu da javim da li ima razlike u temperaturi izmedju 2 jezgra.

Nebi trebalo da bude razlike izmedju 1 i drugog jezgra na procesoru tj razlika od 1-3C je zanemarljiva ali tolika razlika koju ti imas ukazuje na to da pastu nisi naneo kako treba ili si je u toku namestanja hladnjaka neravnomerno rasporedio pa je ima manje na jednom jezgru od drugog.

Skini hladnjak ocisti pastu i nanesi ponovo i ravnomerno namesti hladnjak na procesor.

Kad sam ugradio TX2 i kad procesor radi na 3.6GHz, temperatura jednog jezgra je 67c, a drugog 70c posle 1h opterecnja sa orthosom.
Ova temperatura od 70c mi je sumnjiva jer kad pipnem cevi od kulera skroz dole kod socketa su vise hladne nego mlake. Po meni je logicno da je temp. 70c onda bi i te cevi bile dosta toplije. Ili mozda gresim?

Nazad
Vrh Dno