Ja nisam ni rekao da ne moze da se radi IP filtranje, vec se to odnoslo na poredjenje sa softverskim firewall-om (ne filtrira odlazni saobracaj.kao sto to radi softervski firewall), sto je i bilo pitanje: sta je bolje od ta dva. Ti si to izvukao u kontextu koji se tebi svideo, tako da bi na kraju artur mogao da dodje do zakljucka da mu i ne treba softverski firewall, jer eto, tplink regulise u potpunosti i odlazni saobracaj. A kao sto mozes videti ja sam i preporucio da se IP filtriranje radi po principu davanja odobrenja odredjenim MAC adresama, sa cime si se i ti slozio. Ali IP filtering, kako same reci kazu, odradjuje SAMO filtriranje po IP adresama (MAC adresama). Ta opcija ne nadgleda da li neki program pokusava da se konketuje na internet (npr neki trojanac), sto je osnovna odlika savremenog softverskog firewalla - kompletna regulacija odlaznog saobracaja. Ja sam upravo o tome govorio. Tacno je da postoje i hardverski firewall-ovi koji poseduju ovu opciju (kao sto je napomenuo frogman), ali je artur napomenuo koji ruter poseduje, a taj ruter nema tu opciju.