Šta je novo?

Definicija DirectX API-ja i Pixel Shadera

serviser

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2005
Poena
309
Interesuje me sta je Direct X kao i pixel sharder i na koji nacin to utice na performanse graficke karte.
Pa ako neko zna bio bi zahvalan da malo pojasni.

P.S.
Nadam se da ovo nije forum na kome se samo raspravlja o tome koji je cooler dobar, i koja je grafa jaca i smatram da bi prvo trebali da ovladamo pojmovima pa tek onda da raspravljamo. 😀

Interesuje me sta je Direct X kao i pixel sharder i na koji nacin to utice na performanse graficke karte.
Pa ako neko zna bio bi zahvalan da malo pojasni.

P.S.
Nadam se da ovo nije forum na kome se samo raspravlja o tome koji je cooler dobar, i koja je grafa jaca i smatram da bi prvo trebali da ovladamo pojmovima pa tek onda da raspravljamo. 😀

Da li neko zna sta uopste znaci latencija?I koja je njena definicija?

Ti bas volis definicije...Jel to spremas ispit???

Sta god da radi, covek je postavio pitanje, i red je da se lepo odgovori!

Zar nije ovako lakse?Ja pitam vi odgovorite i nema potrebe da googlam. 😀

@CooLa" Sta god da radi, covek je postavio pitanje, i red je da se lepo odgovori!"

Pa ponekad i ne....(s obzirom na onaj gore citat)..
Valjda moze malo i sam da se potrudi da nadje odgovor, ako nista drugo barem ce bolje da nauci.Nije isto kad ti neko servira odgovor i kad sam traganjem dodjes do njega..I ja sam cesto trazio odgovor ovde,ali sam pre toga probao sam da resim problem.
Nemam nista protiv usera serviser , ali mislim da je pomalo preotentan nacin kojim hoce da dodje do odgovora..(ovo je jedan od vise njih)..

Stvarno sam bezobrazan i prepotentan sto na forumu grafickih karti postavljam pitanje vezano za iste.I stvarno nije u redu sto na OVOM forumu pokusavam nesto da naucim.I stvarno ne bi niko trebao da mi odgovori...
Ovaj forum bi trebao da se zove forum za postavljanje glupih pitanja kao sta mi nije u redu sa racunarom, nema sliku kad nije ukljucen u struju ili da li da kupim od ortaka cooler za grafu mnogo je dobar.

Poslednja izmena:
Uf ala ti je kratak fitilj...
Mislim bas mi je drago da mene nazivas benchmarkovac (ipak sam ja ovde od skoro)..🙂
Ali nemoj zbog ovog mog posta da kudis ceo forum nije on "kriv"..
Ako ce ti biti lakse zaboravi da sam se uopste javljao...I nemoj odmah da se lozis...:wave:

"Nadam se da ovo nije forum na kome se samo raspravlja o tome koji je cooler dobar, i koja je grafa jaca i smatram da bi prvo trebali da ovladamo pojmovima pa tek onda da raspravljamo. "

PS. Pa jel ti ovo ne deluje pomalo prepotentno..??

Poslednja izmena:
Jes, kratak fitilj...
Kad god sam trazio neko objasnjenje prosto mi je bilo neprijatno jer znam da ce neko da me ispljuje, a s druge strane 99% postova je tipa "sta je bolje da kupim?" a da pri tom ni ne zna koje su karakteristike graficke a kamo li sta je zbog cega bolje od onog drugog.

Na internetu nisam uspeo da nadjem objasnjenja za pojmove koje trazim, odnosno ta objasnjenja ne razumem, mozda sam glup, ali ako neces da spadas u kategoriju u kojoj sam ja, onda, molim te izguglaj i prevedi mi objasnjenje koje si nasao.

Unapred zahvalan
Serviser

"Nadam se da ovo nije forum na kome se samo raspravlja o tome koji je cooler dobar, i koja je grafa jaca i smatram da bi prvo trebali da ovladamo pojmovima pa tek onda da raspravljamo. "

PS. Pa jel ti ovo ne deluje pomalo prepotentno..??

Voleo bi da drugi kazu da li je to prepotentno.Meni izgleda konstruktivno. ,)

Poslednja izmena:
Jes, kratak fitilj...
Kad god sam trazio neko objasnjenje prosto mi je bilo neprijatno jer znam da ce neko da me ispljuje, a s druge strane 99% postova je tipa "sta je bolje da kupim?" a da pri tom ni ne zna koje su karakteristike graficke a kamo li sta je zbog cega bolje od onog drugog.

Na internetu nisam uspeo da nadjem objasnjenja za pojmove koje trazim, odnosno ta objasnjenja ne razumem, mozda sam glup, ali ako neces da spadas u kategoriju u kojoj sam ja, onda, molim te izguglaj i prevedi mi objasnjenje koje si nasao.

Unapred zahvalan
Serviser

Voleo bi da drugi kazu da li je to prepotentno.Meni izgleda konstruktivno. ,)

Ja te nisam "ispljuvao" nego kritikovao.A ti si unapred kvalifikovao forum po tvojim merilima....
citat1:
"Nadam se da ovo nije forum na kome se samo raspravlja o tome koji je cooler dobar, i koja je grafa jaca i smatram da bi prvo trebali da ovladamo pojmovima pa tek onda da raspravljamo."
citat 2:
"Ovaj forum bi trebao da se zove forum za postavljanje glupih pitanja kao sta mi nije u redu sa racunarom, nema sliku kad nije ukljucen u struju ili da li da kupim od ortaka cooler za grafu mnogo je dobar."
Sto je za mene prepotentno...

Evo ti pa prevedi ja odoh da spavam...
http://www.nvidia.com/attach/162
http://www.nvidia.com/object/feature_pixelshader.html

P.S.

Prepotentno po malo, omalovazavajuce po mnogo :d

Ako ti nisi ovladao pojmovima (a mi bode oci nick 😀 ) ne znaci da su svi juce videli kompjuter i sad treba da krenu od pocetka da zajedno sa 'serviserom' nauce binarni sistem i ono sto ide posle 0 i 1.

Elem, ima puno lepih i poucnih emisija na TVju a tu je i Svet Kalkulatora da se pocne sa osnovnim pojmovima :smash:

Da, ocigledno je da ste svi Vi ovladali pojmovima a samo sam ja zaostao, naravno za vama pa nemam pojima sta je to direk X.
Cim naucim sve te pojmove i budem na Vasem nivou vraticu se da malko diskutujemo sto je bolji piksel šarder 3.0 od 2.0.
Bas Vam fala.

Uzgred sta u binarnom sistemu ide posle 0 i 1?

Uzgred sta u binarnom sistemu ide posle 0 i 1?

<offtopic>
Kako šta... pa 10. 😀
</offtopic>

Elem, što se tiče teme, lepo pročitaj sve sa linka koji ti je Brazilko postavio, pa onda možeš da pitaš stvari koje ti nisu jasne. 🙂

>>>>>>>>..............<<<<<<<<<<<

Prilozi

• 120105pipe_thinking.gif
    120105pipe_thinking.gif
    6.7 KB · Pregleda: 116
  • 020105escribiendo_pared_3.gif
    020105escribiendo_pared_3.gif
    15.2 KB · Pregleda: 116
E bas ce moj post biti poslednji u temi.

Pozdrav svima i hvala na odgovoru :wave:

P.S. posle 0 i 1 dolazi 2-ka posle nje 3-ka i tako dalje.

mora da se zaj**avas...
direct x - MS API za programiranje grafickih kartica
pixel shader - hardwerski program koji se izvrsava za svaki pixel prilikom rasterizacije. u zavisnosti od toga da li je ukljucen AA program se izvrsava i vise puta po pixelu tj. za svaki sample.

Da li sad malo jasnije?

Nazad
Vrh Dno