Šta je novo?

Nokia PC Suite i Vista

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,095
Da li je neko uspeo da ga instalira? Imamo problem sa N73, kabl radi normalno, i drajveri za kabl, isto važi i za blutut. PC Suite je skinut najnoviji sa sajta i ima isti problem kao i onaj stariji što je došao uz CD.

Ako se dobro sećam, izbaci da je pukao ServiceLayer.exe i to je to. Našao sam na netu da gomila ljudi ima sličan problem, probali smo svako od rešenja, ali nismo problem rešili, kao uostalom i većina ljudi po raznoraznim forumima.

Prosto ne verujem da Vista (x86) i Nokia PC Suite ne mogu da rade zajedno, pa sam potpuno otvoren za sve sugestije. Računar je Toshiba Satellite.

Zadnja (v6.85.14.1) [Nokia_PC_Suite_rel_6_85_14_1_eng_web.exe] bez problema radi kod mene i pod Vistom i pod VistomSP1 (i 70, 70ME, 72, 73, 73ME isprobane ;) ); Software Updater ne radi...
Ako sta znaci (mada je verovatno ispravljeno to do sada), kada sam prvi put sa home pagea skinuo instalaciju nije radila (preciznije kucala je), vec sam je opet nasao ali preko phones>n73>support>blablabla... ta verzija radi bez problema, ali SW Update i dalje ne radi...
EDIT:
Evo, sad opet proverih (jer sam juce instalirao SP1, pa reko' mozda su ispravili) ali SW Updater i dalje ne radi (prijavljuje ...missing critical components...).

Poslednja izmena:
Kupio sam E51 prošle nedelje, skinuo pc suite preko torenta i sve radi, Software Update, bez i jednog jedinog problema u Visti.

Poslednja izmena:
PC Suite radi na Visti korektno. Probano sa N95 i Vistom Ultimate.

Sto mu gromova, imamo instaliranu baš verziju spomenutu iznad i ServiceLayer puca. Računar na žalost nije kod mene, drugarov računar je u pitanju i to je glavna prepreka da se jedno duže vreme bavim sa njim i probavam zbog čeka ServiceLayer puca.

Važno je znati da u principu stvar radi i hvala svima što su se javili da kažu da sve radi kako treba kod njih, čisto da znam da rešenje tražim na nekom drugom mestu.

Ako neko ima bilo kakvu ideju pre nego što opet odem da vidim taj računar, biće mi zadovoljstvo da čujem svaki predlog.

***, vidis da Taneru radi i SWUpdater normalno, meni ne (5 puta install/uninstall sam radio i i dalje prijavljuje "critical components missing...") pa moram da ga updateujem iz XPa. GodDamnGremlins :)

***, vidis da Taneru radi i SWUpdater normalno, meni ne (5 puta install/uninstall sam radio i i dalje prijavljuje "critical components missing...") pa moram da ga updateujem iz XPa. GodDamnGremlins :)

Obično nisu gremlini, nego je preduzimljivi korisnik ubrzavao OS korišćenjem popularnih alata ala RegistryMechanic.

Obično nisu gremlini, nego je preduzimljivi korisnik ubrzavao OS korišćenjem popularnih alata ala RegistryMechanic.

Ako mislis na mene onda gresis ;). Apsolutno nikakav program za ubrzavanje sistema ne koristim, jezim se od pomisli na njih.... Jednostavno - n.e.r.a.d.i. uvek ista greska (critical components missing, please reinstall); mozda kad bih pobrisao SVE vezano za Nokiu sa kompa pa onda opet jedno po jedno pa bi proradilo, ali opet sumnjam...

Ja koristim bar 5 Registry Cleaner-a i nemam nikada problema. Češći je slučaj da Uninstall nekog programa napravi takve probleme. Na primer, prvi na pamet mi pada WaveLab, a ima ih mnogo.

Jednostavno - n.e.r.a.d.i. uvek ista greska (critical components missing, please reinstall); mozda kad bih pobrisao SVE vezano za Nokiu sa kompa pa onda opet jedno po jedno pa bi proradilo, ali opet sumnjam...

Isti problem pod XP-om kod mene na laptopu. Nokia support forum je beskorisan kao i razni predlozi sa neta. Probao sam i sa brisanjem svega što je Nokia related praćeno ponovnim installom ali džabe. Skinuo sam malopre novu ver updatera (1.4.36) koja je 7 mb teža od prethodne u nadi da su sredili problem ali opet isto :wall:

Poslednja verzija, koja još uvek nije postavljena na Nokia PCSuite Download sekciji:
PC Suite version 6.86.8.4
NokiaSoftwareUpdaterSetup_en.exe vers.2.0.16.0
(skinuto juče)

EDIT:
Upravo je postavljena na Nokia sajtu poslednja verzija PC Suite v.6.86.9.0
Download Nokia PC Suite 6.86

Prilozi

• NPCS686.jpg
    NPCS686.jpg
    25.7 KB · Pregleda: 52
  • NPCS.jpg
    NPCS.jpg