Šta je novo?

Pad cena Viste kod nas?

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Jel istina da je pala cena Viste kod nas (ili će pasti)? Bila je skoro neka vest o tome, ali ne znam da li je ostalo na tome rekla-kazala?

Cene su ovde http://www.extreme.co.yu/files/Software.zip

Za widows os treba gledati retail jer oem je za nove kompove.
Takođe na oem os-u nemožeš sam da menjaš konfiguraciju hardwera a na retail može.

Windows Vista Home Prem Serbian Latin DVD $290,61=195.184 EUR + PDV
Windows Vista Home Basic Serbian Latin DVD $244,73=164.369 EUR + PDV

Ovo u evrima je izračunato po ovom kursu u kalkulatoru
http://www.x-rates.com/calculator.html

Mnogi od vas plaćaju video karte 3x više a tera pirate
Bolje i slabija video kartica a original os.

Ako neko primeti da su skinuli cene neka napiše.
Inače kurs dolara varira tako da je pre nekog vremena cena bila nešto manja

Poslednja izmena:
XP vredi tih sto evra, Vista nikako ne vredi 200+.

Windows XP Home Edition English Intl non-EU/EFTA CD w/SP2 $243,34=163.436 EUR +PDV

XP za 100 evra je onaj oem ili UPG-rade

To skidanje konfiguracije da bi imo os je sečeš uši da krpiš pedu.
Sa obzirom da je vista sada novi os isplati ti se da uzmeš retail x64 sp1 i možeš i da menjaš harver kasnije a os imaš original.
Meni radi odlično izuzev što nemam drajvere za neke stare uređaje

isplati se 🙂, a za godinu dana vec izbacuju novi os posto im se Vista jako proslavila, carski nema sta...

isplati se 🙂, a za godinu dana vec izbacuju novi os posto im se Vista jako proslavila, carski nema sta...

Ja sam čuo da 2011 izlazi novi os.Znači ovo ti je sad ko kupovina winme 1998.
Ustvari 1998. je bio win98 a winme je došo nešto kasnije.

A 2011 je daleko.Nadamse da neko može da se preračuna i uvidi prednosti toga da ima original softwer i sve pogodnosti koje ti to donosi.Kad izadje novi os ti sačekaj malo pa prodaj stari komp i uračunaj i original os da se izvadiš.
Nije da ja imam ikakvu lovu i daleko od toga.Da imam lovu imao bih retail ultimate a ovako imam oem basic.

Ono što sam rekao da je bolje da kupiš malo manje ram-a a original os se odnosilo na oem kad kupuješ ceo novi komp.Ovaj oem ti instalira O.S.B. (servis) i kad ti nešto rikne oni menjaju.Uostalpm svaki savestan prodavac kompova bi trebalo da prodaje gotove mašine sa winom basic.Ko doplati 20€ može da ima premijum i td. .Postoje i UPG-rade diskovi da se kupe ako hoćeš premijum ili više.

Poslednja izmena:
Smarate sa offtopicom, krekovima, ilegalom i ostalim glupostima koje nemaju veze sa pitanjem - da li je pala cena Viste kod nas ili ne? Sudeći po drugoj poruci - nije.

Ako vam se ne sviđa windows i ako vam je toliko loš - što ne pređete na linux?

@Isnogood - to je upgrade koji podrazumeva da imaš originalni XP koji ćeš da unaprediš, a ne puna verzija.

Poslednja izmena:
Naleteh na ovo danas:

Microsoft Corp said on Thursday it plans to cut prices of its Windows Vista operating system sold at retail outlets in a move aimed at pushing customers to switch to the newest version of Windows. The world’s largest software maker said it plans to lower retail prices for Vista in 70 countries later this year in tandem with the shipment of the first major update to Vista, known as Service Pack 1 (SP1). Packaged versions of Windows Vista sold at stores and on the Web account for less than 10 percent of all licenses of the dominant Windows operating system that sits on more than 90 percent of the world’s personal computers. Most consumers opt to buy a new PC, which comes preloaded with the latest version of Windows.

“We anticipate these changed will provide greater opportunities … to sell more stand-alone copies of Windows,” said Brad Brooks, a Microsoft corporate vice president. In the United States, Microsoft will reduce prices for Windows Vista Ultimate, the company’s top-end operating system, to $319 from $399 for the full version and cut the price for an “upgrade” version to $219 from $259 for consumers who already run Windows XP or another edition of Vista. It also cut prices for upgrade versions of Vista Home Premium, its mainstream product, to $129 from $159. The price cuts vary by country. This price cut may be a good news for users who have problems with their illegal copy after recent security update.

Source: Reuters

Nazad
Vrh Dno