Šta je novo?

Asus 3870x2 na .....

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Bas sam se dvoumio da li da postavim ovu temu... al ajd.....

Znam da ce biti ovakvih i onakvih odgovora, ali bas me zanima kako razmisljate na ovu temu i na osnovu cega donosite zakljucke.

A evo i pitanja... moze li Asus 3870x2 na LC6550G????????😡

Imate i moju mashinu pa procenite. Inace preko max-a sa foruma mi najverovatnije stize doticna grafa, ova sadasnja radi odlicno, ali i ovako sam planirao da vishak novca usmerim na neko dobro graficko resenje... mislim da je ovo bolja varijanta od 2x3870, bar tako je na testovima. Nemam puno "potrosaca" u kucistu... u ostalom ovako izgleda:

Cpu e8200
ploca Asus P5KC
4x Geil Ultra (mada gledam da prodam ove i uzmem nesto sto ide preko 1000)
Pioneer 212 sata
Samsung 320Gb
fans: 2x120cm, 1x14cm
i naravno.... zver Asus 3870x2

Da li je 550w dovoljno?? Inace ovaj LC mi radi odlicno, vidim da postoje "dobri" i "losi", meni si izgleda pao ovaj prvi. Koliko odprilike trosi cpu, mb i ram???? Cini me se da 3870x2 uzima sebicno i do ~300w

A evo i pitanja... moze li Asus 3870x2 na LC6550G????????😡

Moze ali samo da je stavis preko napajanja za ukras :d

U principu bi trebalo da radi ali greota da spalis tu grafiku jer sam imao par druzeljubivih LC napajanja koja bas lepo povedu ostatak kompjutera kad crknu :d

Verovatno je dovoljno, ali bolje bi bilo da prodas taj LC (ako je nov recimo za 30-tak evra) i da doplatis oko 30-35e za Corsair 450W (trebalo bi da je oko 65e) :type:.

Poslednja izmena:
Kao sto sam rekao napajanje mi do sada radilo bez problema, ne vidim zasto bi crkavalo...

Cudno kako nema komentara "trebace ti 1000w" i sl.... mada mozda je jos uvek rano...

Meni je to isto puklo ko petarda sa dva 8800gts 320 i e6850 cim sam enableovao SLI i poterao 3dmark 😀 .... Razmisli dobro

Sad sam nasao da 3870x2 ne prelazi 270w... e sad me zanima koliko uzimaju cpu, mb, ram??? Da li zna neko to??

Ako vec kupujes graficku za 300 i kusur evra bolje kupi neko pristojno napajanje tipa Corsair 520W oko 100 evra ili Corsair 420W - oko 70 evra

Mislim da Q6600 u load-u crpi 170W...ne znam tacno ali tako mi je nesto u glavi.
Memorija bi trebalo da uzima nesto smesno, isto i ove druge stvari.
Ko sto ja reko, dosta je vati ali bitno je samo da li ima dovoljno ampera za grafiku na 12v grani ( razmisli zasto kazu Corsair 450W da uzmes i prodas ovo od 500W+ ? )

Poslednja izmena:
@S22.... ako imam kintu za graficku od 300 ne znaci da imam budzet od 400 pa da mogu da uzmem i napajanje... provalio sam ja to i bez da pitam bilo koga, ali treba se snaci s'onim sto imas...

@OCz.... Ako q6600 uzima toliko onda ovaj ne prelazi ~130, ajde da kazemo da sa memorijom uzima 150+270 grafa to izlazi na 420 i imam jos 130 za mb i ostale.... sto je vise nego ok. Sto se tice ampera, kako to mogu da provalim bez da koristim neke gedget-e i sl... ako je uopste moguce.... Mogu vam reci da +12, +5, +3 uvek drzi u okviru par procenata, obicno preko toga (12.2, 3.1.....)

i da... u principu ova grafa koja me sad sluzi je ok, sasvim dovoljna, ali jednostavno zelim da odmorim oci kada odlucim nekad da se poigram.... sto cinim dosta retko, i igram iskljucivo voznje i pes (crysis i slicno mi je bas turn off...), ali hocu kad odigram da odigram sa 4xAA i 16XFAA.... na 1680x1050... to je razlog zasto i ulazim u celu ovu pricu sa 3870x2

Imam u računaru dotično napajanje i mogu reći da nije u rangu Corsair-a, Antec-a, CoolerMaster-a iste snage. Čim na svojoj mašini ubacim neku jaču VGA da je probam (bilo da je nVidia 8800 ili ATI 3870) komp mi postaje nestabilan, a to nije slučaj samo kod mene. Čim odkačim bar jedan HDD stabilnost se vraća što ti može reći samo jedno - da je u rangu nekog boljeg napajanja od 350-380w (taman posla da je loše ali navedena snaga....). Menjaj to na vreme - jeftinije je.

Pa posto si vec resio da poteras sve to na tom slabasnom lcpoweru, onda bar odmakni komp sto dalje od sebe i pripremi pored aparat za gasenje pozara. Sta drugo da ti kazem nego srecno! 😀

Vidi na netu za ampere, inace pise na njemu pojedinacno za grane ali to ce biti ( 16A ili 18A ) a treba da vidis koliko je ukupno.
Sad ako je kod nekih komp ne stabilan kad se doda jos jedan HDD ili tako nesto...eh..:crash:

Pa nisu provokacije, ozbiljno ti kazem da mi je to isto napajanje bukvalno eksplodiralo sa gore pomenutom konfiguracijom. Mozda ce kod tebe i da radi normalno al to ce biti sa 90% kapaciteta i kaboOom ce bukvalno visiti u vazduhu 😀

Pa nisu provokacije, ozbiljno ti kazem da mi je to isto napajanje bukvalno eksplodiralo sa gore pomenutom konfiguracijom. Mozda ce kod tebe i da radi normalno al to ce biti sa 90% kapaciteta i kaboOom ce bukvalno visiti u vazduhu 😀

hehehehehehehe😀😀😀....

odavno nisam cuo tu rec..... kaboom....😀

Meni je to isto puklo ko petarda sa dva 8800gts 320 i e6850 cim sam enableovao SLI i poterao 3dmark 😀 .... Razmisli dobro

Toliko o kvalitetnom napajanju od 550 W za 50 € ( ili koliko got koshta )...

@ Arko986
Da sam na tvom mestu ja nebi rizikovao sa tim napajanjem i 3870X2....

:wave:

Nazad
Vrh Dno