Šta je novo?

Microsoft "otvara" svoj kod?

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Cuh nesto o ovome na TV-u, a u bench vestima nema nista o tome, jel zna neko nesto o ovome?

Vijao sam se po raznim sajtovima, pa i Microsoftovom, ali nisam nasao nigde podatak hoce li objaviti kodove Windowsa ili Office-a npr. ili nekih manje bitnih programa?

Njima nijedan program nije "manje vazan"...tako da sumnjam da ce to uraditi,jer ipak je to M$ :d

.NET je ako se ne varam otvoren. Mada nista od MS-a nece biti OpenSource u tradicionalnom smislu te reci, cisto ce source biti dostupan.
Windows je ClosedSource, i nema sanse da se tu nesto bitno promeni.

Koliko sam ja razumeo, neće biti otvaranja koda njihovih priozvoda (tipa windowsa) per se, nego otvaranja i dokumentovanja komunikacionih protokola, API funkcija i raznih formata za skladištenje podataka.

mislim da je dosta koda windowsa 2000 open.

Nije maltene nista od bilo kog Windows koda open!
Taj kod koji pominjes se moze naci "tu i tamo", ali daleko od toga da je open :D

.NET je ako se ne varam otvoren. Mada nista od MS-a nece biti OpenSource u tradicionalnom smislu te reci, cisto ce source biti dostupan.
Windows je ClosedSource, i nema sanse da se tu nesto bitno promeni.

koliko se ja secam Kinezima su do sada najvise uzasli u susret po pitanju "prezentovanja" source koda!

najvece trziste i najzajebanije ;D

do kraja ce kinezi napraviti i kopiju windowsa! ;)

Nazad
Vrh Dno