Šta je novo?

Audigy SE ili X-Fi Xtreme Audio

Zoza

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2006
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Lenovo B590
Tablet
Samsung
Mobilni telefon
Realme 7 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Razlika u ceni je nekih 15 eur i totalno je nebitna, zanima me samo da dobijem zvuk na front panelu kućišta (za slušalice), kao i digitalni koaksijalni izlaz (za AV Risiver). Da li ove zvučne kartice mogu to bez onog Creative I/O dodatka, koji košta dodatnih 15-20 eur?
Koja od ove dve kartice je bolje, tj kvalitetnije rešenje? Zvučnu karticu koristio bih za muziku, filmove i naravno igranje, ništa zahtevno.

"zanima me samo da dobijem zvuk na front panelu kućišta (za slušalice), kao i digitalni koaksijalni izlaz (za AV Risiver). Da li ove zvučne kartice mogu to bez onog Creative I/O dodatka, koji košta dodatnih 15-20 eur?"
Ovo mislim da ima veze vise sa kutjishtem nego sa zvucnom, nek me neko ispravi (mislim da greshim svejedno)
X-FI ti je normalno bolje resenje

@Zooo
Kartice su suštinski iste ali te X-Fi rešava muke sa drajverima za Vistu.

A gde si pronašao I/O dodatak za 20 EUR?

Poslednja izmena:
I/O drive je oko 80$ u USAa drugde ga skoro i neces naci. A ako zelis dobru zvucnu ispod X-Fi XtremeMusic ne idi, to sto je skuplja ***, vredi vise puta nego koliko puta je skuplja. Da bi povezao kuciste na X-Fi pretrazi forum bilo je odgovora i uputstva.

Ako je to jedino sto ti treba, kupi kabl bananica-stereo chinch. Prikljucivanjem na felxi jack dobijas ulaz i izlaz tj jedan chinch je in a drugi spdif out. Ako ti treba i opticki izlaz ***, moraces da se snalazis.

To me je najviše zanimalo, dakle mogu da dobijem preko 3.5mm bananice koaksijalni izlaz odmah sa kartice, bez upotrebe adaptera. Takodje, ako sam dobro razumeo (a još ću da ispitam), kartica ima interni priključak na koji mogu da uključim izlaz za slušalice na front panelu kućišta. ***a, ako integrisana sa ploče to ima, valjda ima i Creative.
Hvala za info!:wave:

@Zooo

Ovako, optički ulaz/izlaz imaš na poleđini kartice, ali će ti trebati adapter sa 3.5 mm banane na činč koji je standard za digitalni koaksijalni kabl. Ulaz i izlaz ne mogu da budu priključeni istovremeno pošto se nalaze na istoj bananici. Priča se dodatno komplikuje jer je na istoj bananici i ulaz za mikrofon pa nećeš moći istovremeno da koristiš digital i/o i mikrofon.

Što se tiče kačenja front panela, to nije moguće uraditi direktno jer na kartici ne postoje standardni priključci za to. Opet će ti biti potrebno budženje. Znači ne možeš da ubodeš kabl sa front panela direktno u karticu nego moraš da napraviš odgovarajući adapter.

Eh da, još jedna bitna napomena! Ukoliko recimo hoćeš da istovremeno koristiš digital I/O i slušalice priključene na zadnji panel kartice, to će teže ići ukoliko za slušaluce koristiš adapter sa male na veliku bananicu. Problem je što se ova dva izlaza na kartici nalaze jedan do drugog (nisu razdvojeni kao kod Audigy 2 serije) pa je nemoguće u karticu istovremeno ubosti oba adatera (prvi, sa bananice na činč koji ti je potreban za digital out i drugi, sa male na veliku bananicu koji ti je potreban za slušalice). Ovo su garant namerno uradili :mad:

Ispada da pišljiva integrisana ima bolje mogućnosti i jednostavnija je za korišćenje od zvučne karte koja košta 40 i više eur, osim kvaliteta zvuka, naravno. Umesto da bude obrnuto, kakvi likovi ovi iz Creativea...
Ima li neka alternativa od drugog proizvođača za nekih 50 eur? Ako ništa budžićemo, nije ni prvi ni zadnji put.:smash:

Da sam na tvom mestu ja bih za cifru od 50 EUR uzeo polovnu Audigy 2ZS. Razlike u kvalitetu nje i X-Fi Music nema (osim na papiru). Jedina prednost X-Fi je EAX 5.0 ali ja ne naleteh na igru koja ga i podržava.
Na Audigy 2(ZS) nema problema sa paralelnim priključenjem slušalica, digitalnog izlaza i mikrofona pošto za sve ovo postoje posebne bananice. Na žalost, povezivanje sa front panelom zahteva isto budženje kao kod X-Fi.

X-Fi je za igrice neuporedivo bolja serija, a ako koristis Vistu sa driverima koji stvarno rade. X-Fi je ipak mnogo bolja serija. Sto se tice tog budzenja nije toliko komplikovano, samo treba prelemiti par kablova, heh. Razlog nestandardu jeste kupovina I/O panela koji ovi nasi ****** ne uvoze. X-Fi nema opticki izlaz vec samo coax. Jedino je cena najjeftinije X-Fi tj XtremeMusic oko 90e.

Poslednja izmena:
Imam taj adapter, nego sam mislio da li moze ovako po default-u. :d

Najveci problem mi je ustvari slaba jacina zvuka na slusalicama.

Dok sam imao DFI plocu, kada bocnes cinc i izaberes headphone-s on kao da je dodavao extra boost, tako da je jacina zvuka bila odlicna.

Na ovom Asus-u toga nema, pa sam mislio da kupim ovaj Audigy da bi resio taj mini-problem.

Nemam neki extra zvucni system i integrisana mi je dovoljna.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno