Šta je novo?

Acer 9813 ili HP Pavilion dv9710 el

cholak

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2002
Poena
620
Dakle dilema je izmedju doticna dva,koja se doduse poprilicno razlikuju ali su slicni sa cenom.
Acerov monstrum sa 20" ekranom ima proc.core duo na 1.66ghz sa 1gb rama,120gb hdd, Nvidia 7600 i prelep 20" ekran sa fenomenalnim uglovima gledanja koji je jedan od razloga koji me vuku ka ovom lapu,ali opet me plasi "samo"giga rama koju bi vista pojela za dorucak.
Hp-ov konkurent ima za dlaku povoljniju cenu 17" ekran sa slabijim uglovima gledanja ali zato ga nadmasuje u ostalom hardveru: Proc.Amd turion tl64 na 2200 mhz,3gb rama,250 gb hdd i geforce 8400 koji ne znam kakav je u poredjenju sa 7600 ali cenim da su tu negde.
Dakle u plavom uglu, prelep,velike dijagonale ekran,slabijeg hardvera a u crvenom uglu bledi 17 inchni misicavko.
Komp sluzi za,klasika:net,muzika,filmovi(hd takodje),eventualno pokretanje neke igre(x-box360 vrsi posao) i photoshop su stvari koima posvecujem vecinu,ako ne i svo vreme.
Misljenja?

P.S. U obzir ulaze i drugi modeli slicne cene(1000e),predlozi,sugestije.:wave:

Poslednja izmena:
Acer i dokupi jos 1GB rama za 15-20 eur.

A inferiorniji procesor i graficka mislis da ne menja mnogo?

Procesor nije mnogo losiji ako je uopste i losiji a sto se tice graficke Acer ima bolju graficku. Ima tu jos mnogo detalja koji su znacajni (npr. koje sve izlaze imaju doticni laptopovi, koje su karakteristike hdd-ova, rpm, cache, a ne samo velicina u GB, izgled, kvalitet same plastike, tastature, itd). Uglavnom cini mi se da je Acer u globalu bolji za tvoje potrebe iako HP ima svoje prednosti. Meni licno se ne svidja to sto je intel 32-bitni za razliku od AMD-a ali to su samo predrasude ... ionako vecina koristi 32-bit operativne sisteme i aplikacije i koristice ih jos dugo, dugo ...

Evo uporedi sam procesore i graficke

Poslednja izmena:
Cekaj ja iskopah specifikacije da je proc 64-bitni:

The Aspire 9810 Series is the ultimate multipurpose home entertainment solution, powered by the 64bits Intel Centrino Duo mobile technology and complete with full wired and wireless connectivity. The Aspire 9810 also features a simply stunning 20" Wide CrystalBrite display for a digital experience so intense, you won't believe your eyes.

Intel Core 2 Duo T5500 Processor
1024MB DDR2-533MHz
120GB Hard Drive
20.1" Widescreen TFT
DVD±RW Optical Drive
GEFORCE 7600 256MB Graphics
802.11a/b/g Wireless LAN
1.3MP Orbicam
VOIP Phone
Tv Tuner
1 Year Warranty
5in1 Card Reader
Vista Home Premium

For further assistance on choosing your Laptop you can call us on 0871 521 3300 or email [email protected]

Specifications
Specification Value
Product Description Acer Aspire 9813WKMi - Core 2 Duo T5500 1.66 GHz - 20.1" TFT
Dimensions (WxDxH) 47.5 cm x 35.2 cm x 6.2 cm
Weight 7.8 kg
Localisation United Kingdom
Platform Technology Intel Centrino Duo
System Type Notebook
Built-in Devices Stereo speakers, subwoofer, wireless LAN aerial, Bluetooth aerial
Processor Intel Core 2 Duo T5500 / 1.66 GHz ( Dual-Core )
Cache Memory 2 MB - L2 Cache
RAM 1 GB (installed) / 4 GB (max) - DDR II SDRAM - 667 MHz
Hard Drive 120 GB - Serial ATA-150
Optical Storage DVD±RW (+R double layer) / DVD-RAM - integrated
Display 20.1" TFT 1680 x 1050 ( WSXGA+ ) - 24-bit (16.7 million colours)
Graphics Controller NVIDIA GeForce Go 7600 256 MB
TV Tuner Type Digital and analogue TV - DVB-T
Radio Tuner Type FM radio
Audio Output Sound card
Telecom Fax / modem - 56 Kbps
Networking Network adapter - Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, Bluetooth 2.0 EDR
Wireless NIC Intel PRO/Wireless 3945ABG
Notebook Camera Integrated - 1.3 Megapixel - CMOS
Input Device Keyboard, touchpad, 4-way scroll button
Power AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
Battery Lithium Ion
Run Time (Up To) 2 hour(s)
Operating System Microsoft Windows Vista Home Premium
Manufacturer Warranty 1 year warranty

Greska ili?

Onda procesor nije core duo kao sto si napisao u prvom postu nego core 2 duo i on jeste 64-bit i kao sto mozes videti s one liste koju sam ti dao i uopste nije neka velika razlika izmedju tih procesora. Po meni je taj acer sada jos bolja kupovina s tim da mozes da za 10-15 eur da dodas jos 1GB memorije a sto se tice hdd-a mozes kasnije da uzmes neki mnogo veci eksterni hdd i resio si problem skladistenja poataka mada je i 120GB sasvim dovoljno za normalan rad.

Nazad
Vrh Dno