Šta je novo?

Ati Crossfire sa 2 8600GTS

• Začetnik teme Začetnik teme onua
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

onua

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
350
da li ce ploca koja ima Ati crossfire moci da radi ako joj se stave 2 8600 kartice?

Ne moze,mora 2 ati karte da bi radio CF.

Poslednja izmena:
hmm, trebalo bi da radi, naravno, ne sli, ne crossfire, nego dve kartice/4 monitora ili sta ti je vec potrebno

I ako si mislio da kupish dve 8600GTS ( ili da dokupish josh jednu ) to nije dobra kupovina: za te pare ima HD3850 256 MB koja je nekih 50 % bolja od ove 8600 GTS ili ako hocesh nV mozesh da kupish 8800GS 384 MB

Naravno kad vec imash CF plochu kupish 2 x 3850 256 MB i vezesh u CF....

imam 8600gts asusov primerak i hteo bih još jednu da stavim u sli modu.... e sad da li je to isplativo ili ne?

Ako ti je ploca CF, ne vidim kako bi mogao da napravis SLI. Postoje neki modovani drajveri koji omogucavaju tako nesto, ali mislim da ne rade na svim karticama

imam 8600gts asusov primerak i hteo bih još jednu da stavim u sli modu.... e sad da li je to isplativo ili ne?

Nikako nije isplativo, cak se moze nazvati i bacanje para. Prodaj taj 8600gts sto imas i doplati za npr 8800GS 384mb, proci ces jeftinije, a imaces i bolje performanse nego sa dve 8600gts.

kako znaš tako nešto? da li je neko probao ili se vodi iskustvom sa foruma? nn puta mi se desilo da to što pročitam po sajtovima baš i ne bude tačno... zato bih prvo voleo da probam, i naravno na nekoj sli ploči, pre nego se odlučim da 100% uparim dve 8600gts kartice...

tako da je moje pitanje, ima li koga ko je voljan da mi pozajmi asus 8600gts na par dana 🙂

kako znaš tako nešto? da li je neko probao ili se vodi iskustvom sa foruma? nn puta mi se desilo da to što pročitam po sajtovima baš i ne bude tačno... zato bih prvo voleo da probam, i naravno na nekoj sli ploči, pre nego se odlučim da 100% uparim dve 8600gts kartice...

Imash gomilu testova po netu a svaki malo napredniji chlan ovog foruma moze da ti kaze da se u SLI / CF isplati stavljati samo grafichke iz visoke klase tipa 8800 / 9800 GT / GTS / HD3870...

Najbolje bi bilo da prodash ovu GTS i da kupish HD3870 ili malo skuplju 8800GT 512 MB koje su sigurno bolje od dve 8600GTS... I treba da znash da se memorija u SLI-ju ne sabira !!! onosno ako stavish dve grafichke od 256 MB imacesh toliko isto u SLI-ju !

Poslednja izmena:
NV karte iz serije 8 i 9 ne mogu da se nateraju da rade u SLI na Intel cipsetovima. Serija 7 je mogla modovanim drajverima. Prodaj kartu i uzmi neku 8800GT ili ako ti je frka sa kintom 9600GT.

Poslednja izmena:
NV karte iz serije 8 i 9 ne mogu da se nateraju da rade u SLI na Intel cipsetovima. Serija 7 je mogla modovanim drajverima. Prodaj kartu i uzmi neku 8800GT ili ako ti je frka sa kintom 9600GT.

Potpisujem!

da li ce ploca koja ima Ati crossfire moci da radi ako joj se stave 2 8600 kartice?

Ja bih ovaj thread glasao za najbolji.... bas mi je simpa kako je covek napisao... jos je sam sebi dao odgovor u pitanju.... odprilike jel moze amd na intel socket??:d

neko je u potpisu stavio "bolje biti glup na par sekundi i pitati, nego biti glup do kraja života i ne pitati" tako da nemojte slučajno da stavite ovo na neko glasanje za najgluplje pitanje ikada 🙂

hehe... ne brini.... totalno si u pravu, nisi ispao glup i nisam ni rekao da se ovo predlozi kao najgluplje pitanje.... vec mi je bilo simpa sto si cak stavio ATI CF... pa onda 8600... kao sto neko rece u domenu neke teorije to i moze nekako raditi ali mora se poklopiti mnogo stvari kako na kraju ne bi ni dobio neko poboljsanje.... modovani drajveri, ploca, proizvodjac.... to se definitvo ne treba raditi, vec prodati tu kartu, sto nije tesko, i uzeti neku polovnu (npr) 3850 pa kasnije jos jednu u CF i onda imas zvercinu u kompu...mozda cak i best buy cf trenutno.... (novac/performanse)

a recimo ovako, prodam ovu 8600gts, i skupim za 3870 pa kasnije jos jednu 3870? + ne moram da menjam ovu plocu? a? sta mislite o tome? sta kazete na odnos cena-kvalitet za 3870?

Pa ista stvar.... ti imas SLI plocu a treba ti CF, mada i ja sam se (eto vidis) zeznuo kada sam ti predlozio 2x3850... ili prodaj tu plocu pa uzmi nesto sto ima 2xPCIe 16x CF ready mada to ne znam koliko je tebi jednostvano... Ja imam 3870 koja radi super, imam plocu CF ready ali 1xPCIe 16x + 1xPCIe4x sto znaci da bi CF radio nesto sporije (oko 1000 poena manje u 3dmarku06) ali da ne bi menjao sad sve zivo, odlucio sam da prodam ovu i kupim Asus 3870x2 koja je brza od 2x3870... plus sve to na jednom PCIe 16x plus nesto manja potrosnja pa mozda i ostavim moje napajanje... sto bi tebi bilo problem ako budes stavljao bilo koje dve karte... sad zavisi koje napajanje imas... ali dve karte traze kvalitetno napajanje 550w+... sve u svemu... ako ulazis u ovu avanturu spremi dosta para.... mada dobices i dosta performasni....

pazi Arko986, to što hoću nije na ovom kompu sa kojeg tipkam, ovo je komp u firmi, taj u potpisu, a ovaj drugi je kod kuće 🙂 da se igram 🙂 ja imam plocu CF ready, i hocu tako da odradim, da prodam ovu 8600 i kupim 3870 ali si me sad zbunio sa ovim 3870x2 (a ne 2x3870)?

ali si me sad zbunio sa ovim 3870x2 (a ne 2x3870)?

3870X2 je kao shto samo ime kaze dve spojene 3870 na jednom PCB-u... Ima dva GPU-a, 512 bit magistralu i 1 GB DDR4 memorije.
Prednosti u odnosu na 2 x 3870 @ CF su: netreba ti CF plocha, manja je potroshnja itd

:wave:

Poslednja izmena:
3870X2 je kao shto samo ime kaze dve spojene 3870 na jednom PCB-u... Ima dva GPU-a, 512 bit magistralu i 1 GB DDR4 memorije.
Prednosti u odnosu na 2 x 3870 @ CF su: netreba ti CF plocha, manja je potroshnja itd

:wave:
Magistrala je 256 bita 🙂

Kao sto rece @civi, magistrala je jedino sto se ne sabira....stoga 256bita ali 1GB DDR3 (sto i nije lose jer se ddr3 bolje klokuje od ddr4).

Kao sto su ti rekli, 2x3870 = dve kartice, dva gpu-a.......... 3870x2 = jedna karta, dva gpu-a, uz malu napomenu da je 3870x2 malo brza jer CF ne ide preko CF bridga vec preko chipa koji se nalazi izmedju dva gpu-a.... stoga mozes da zakljucis da ipak postoji CF i na 3870x2 ali on ne ide preko PCIe i CF bridga pa samim tim nije potrebna CF ready ploca (sve se dogadja na samoj kartici)

Lepo resenje koje ima i lepu cenu, i ASUS izdanje 3870x2 koje se na netu obelezava kao najbolje na nase trziste dolazi sledeceg ponedeljka i stajace oko 350e. Sve sto je bilo pre toga (par komada) su dosle preko grane, najcesce kao test primerci...

http://www.chieftec.com/smart-power.html

napajanje "gps-400aa-101a" da li je dovoljno pošto to imam u kućištu... mislim da li je dovoljno za 3870x2? pregledao sam arkovu (arko986) temu gde su se neki žalili da im je napajanje crklo i povuklo sa sobom ostale komponente (a navodno su imali neka kvalitetna napajanja)...

Onua, nije loshe uzeti i dve 3850, ali sada su im se cene priblizile, pa za 170 evra imash Gigabyte 3870. a ako ti je frka sa kintom, definitivno uzmi jednu, pa kasnije drugu, i necesh se pokajati. pogotovo shto ATI, kolko sam u poslednje vreme video, reshava probleme koje su neki imali sa drajverima u CF modu.

ja zamalo da pazarim drugu 3870, pa bih ti dao iz prve ruke info, nego, odoshe mi pare na elektronski rulet 😛 , pa moram da chekam da mi ponovo padne 6, 17, 34, 25 😀 😀 😀

http://www.chieftec.com/smart-power.html

napajanje "gps-400aa-101a" da li je dovoljno pošto to imam u kućištu... mislim da li je dovoljno za 3870x2? pregledao sam arkovu (arko986) temu gde su se neki žalili da im je napajanje crklo i povuklo sa sobom ostale komponente (a navodno su imali neka kvalitetna napajanja)...

Ja ne bih to probao,chieftec 400w iz najlosije serije da tera 3870x2 ili dve 3870 (ne znam na sta si mislio) u svakom slucaju slabo je.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno