Šta je novo?

Ploca, procesor, grafika sta izabrati? Hvala...

cacanin

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2006
Poena
440
Kao sto rekoh ... zelim da kupim novu makinu :)

Interesuje me procesor Intel core 2 duo 2.66 ili 3.0 Grafika 8800 GT 512mb!

E sad ne znam koju plocu uzeti... potrebna su mi 3 pci slota ili 2 ali pod uslovom da je onaj za grafiku dosta razdvojen da mi ne bi zauzeo mesto(razlog: moram da prikljucim TV kartu, LAN?

I naravno potrebno mi je da to sve radi jedno sa drugim perfektno , moze li neko nesto da preporuci.

Hvala unapred.

Koliki su ti fondovi....

Ako ne maris za lovu

QX9850,8GB 1066 MHz(4x2 GB),2x8800 Ultra,''24 mon....:)

Evo za stvarno....

Ploca Asus P5K SE (jer neces CF-a...neces ati...:) )
Proc. C2D E6750
Mem. 2x ili 4x Kingston 800 MHz ili 1066MHz ako oces,moze da radi
HD - 750 GB Caviar WD
Grafa - XTX 8800GT 512MB/256bit GDDR3

Moze to??? :)

Poslednja izmena:
Haha "fondovi" super rec :)

Pazi ovako...

Imam nesto na umu pa evo postavicu :

ASUS P5K3 Deluxe WiFi-AP

INTEL Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB FSB1333 S775

ili

INTEL Core 2 Duo E6750 2.66GHz 4MB Box FSB1333 S775 (samo 10e jeftiniji od gore napomenutog)

I ne znam kog proizbodjaca 8800 gt 512?

Sta mislite o ovome?

PS: Zamolio bih jos neke clanove koji imaju iskustva i koji se razumeju da prokomentarisu...(ja nisam u toku 2 godine)

HVALA.

Moja greska...Ono gore je XFX a ne XTX...tek sam sada video......

i ako uzmi E8400....nisam bas nesto pratio tu noviju seriju,ali ako je samo 10 e uzimaj 8400..

ali zasto ta ploca kad ide CF,a ti uzimas nVidia???

Poslednja izmena:
Preporuci mi ti neku plocu koja odgovara ovom 8400 procesoru i ovoj grafici?

PS: DDR2 memoriju zato sto je mnogo jeftinija, nije mi bitno da li ima CF ili SLI jer ne planiram 2 graficke!

HVALA.

Imam asus m2n-sli,2x2gb ddr2,athlon 5600+,cooler master EP 500w,i grafiku nx8600gt.....
E sad, moje pitanje je: da li da kupim jos jednu nx8600gt i da ih uparim preko sli-ja....
ili da doplatim za nx8800gt....
Ako neko ima iskustva sa sli-jem,nek napise.....tj. kako radi, prednosti,nedostaci itd....
Pozz!

Poslednja izmena:
Imam asus m2n-sli,2x2gb ddr2,athlon 5600+,cooler master EP 500w,i grafiku nx8600gt.....
E sad, moje pitanje je: da li da kupim jos jednu nx8600gt i da ih uparim preko sli-ja....
ili da doplatim za nx8800gt....
Ako neko ima iskustva sa sli-jem,nek napise.....tj. kako radi, prednosti,nedostaci itd....
Pozz!

Doplati za 8800gt. mislim da ce ti ovde svako isto reci.

Hmm ne znam ni sam, ali sad nesto gledam ovu maximus formulu da li cu moci da iskoristim oba PSI slota da mi slucajno grafika neomoguci to ? Milsim na obicnu 8800GT?

Ljudi porucio sam ipak ono sto pisah na pre dve strane:)
Znaci :

Asus maximus formula (nadam se da cu moci pored grafike u ovu plocu da ubodem i 2 PCI TV kartu-"litek" kao i "vajles-gigabajt" (odnodno da mi nece grafika pojesti jedan PCI ?
Asus GT 8800 512mb
Chieftec kuciste

E sad razmisljam se i imam vremena jos do sutra do 16:00

Da li da uzmem i zbog cega od ova dva napajanja Chieftec CFT-650-14C ili Cooler Master eXtreme Power RP-600-PCAP

Isto tako ne znam koji procesor q6600 2.4 ili da sacekam 2 dana E8400 3.0 ?

I jos samo ovo da li da uzmem WD 2x250 giga u RAID ili da uzmem jedan od WD 500 giga (cena ista)

Modovi i svi ostali koji se razumeju pomagajte planiram da uzmem racunar i ne kubirim iliti menjam bar 2 godine!

Hvala unapred!

Ljudi porucio sam ipak ono sto pisah na pre dve strane:)
Znaci :

Asus maximus formula (nadam se da cu moci pored grafike u ovu plocu da ubodem i 2 PCI TV kartu-"litek" kao i "vajles-gigabajt" (odnodno da mi nece grafika pojesti jedan PCI ?
Asus GT 8800 512mb
Chieftec kuciste

E sad razmisljam se i imam vremena jos do sutra do 16:00

Da li da uzmem i zbog cega od ova dva napajanja Chieftec CFT-650-14C ili Cooler Master eXtreme Power RP-600-PCAP

Isto tako ne znam koji procesor q6600 2.4 ili da sacekam 2 dana E8400 3.0 ?

I jos samo ovo da li da uzmem WD 2x250 giga u RAID ili da uzmem jedan od WD 500 giga (cena ista)

Modovi i svi ostali koji se razumeju pomagajte planiram da uzmem racunar i ne kubirim iliti menjam bar 2 godine!

Hvala unapred!

- Ono Chieftecovo napajanje je mnogo bolje od onog CM-a, a moj ti je savet da kupis Corsair 520W za ~100e. Koliko kostaju taj Chieftec i CM ?
- Pa ako imas para sacekaj E8400, samo to je dual core procesora, q6600 je quad. Jel imas vec neku unapred odredjenu primenu za sva 4 jezgra :) ? Ako nemas onda uzimaj E8400 (a moze i E8200 pa ga malo kloknes).

@zdravko

Malo mi je 520w zato sam uzeo Chieftec 650w i kosta oko 95e .

Gotovo stigla ploca maximus formula, asus 8800gt, kuciste Chieftec BH-02, ceka se q6600 koji je porucen(nadam se da nisam pogresio)???

Jos cu uzeti dva DVD rezaca Asus, tako da kad sam poceo sa asusom da kompletiram ono sto od njega zanimljivo ima :)

E sad jos mi je problem oko memorije uzeo bih 4gb znaci 2x2gb kingston kosta ukupno oko 100e ili uzeti 2 giga neke kvalitetnije i skuplje memorije?

Pricam o ddr2 na 800mhz?

@zdravko

Malo mi je 520w zato sam uzeo Chieftec 650w i kosta oko 95e .

Gotovo stigla ploca maximus formula, asus 8800gt, kuciste Chieftec BH-02, ceka se q6600 koji je porucen(nadam se da nisam pogresio)???

Jos cu uzeti dva DVD rezaca Asus, tako da kad sam poceo sa asusom da kompletiram ono sto od njega zanimljivo ima :)

E sad jos mi je problem oko memorije uzeo bih 4gb znaci 2x2gb kingston kosta ukupno oko 100e ili uzeti 2 giga neke kvalitetnije i skuplje memorije?

Pricam o ddr2 na 800mhz?

A ko te to nabedio da je malo 520W. To je 520 continious Vati ;), a ne peek.
Dok ovih 650W je max koji onaj Ch moze da pruzi, a continuous mu je manji.
Onda su tu i naponi, gde na primer Cors ima veoma mala odstupanja, dok se to ne moze reci za ovaj Ch 650W.
Tako da si trebao da uzmes Corsair 520W, ali dobro... Pa nije dzabe ovaj Cors 100-105e ;).

A sto se tice memorije, pa ako koristis 64-bitni OS, onda 4GB neke Value memorije, a ako koristis 32-bitni OS (operat. sistem) onda 2GB neke malo bolje, recimo 2GB 1066MHz (OCZ ili neka druga).

Zavisi koliko para bi hteo da das, i nisi rekao da li 64-bitni ili 32-bitni operativni sistem ?

Ako ces 64-bitni onda nije los izbor Geil 2x2GB DDR2 800MHz Black Dragon 4-4-4-12 za ~110e.

Ili 2x1GB neke skuplje memorije, tipa OCZ ili Corsair, znaci 2GB neke overklokerske memorije (velika brzina, male latencije) 1066MHz... Mada je i onaj Geil Ultra takodje overklokerska memorija.

Mada ja ti savetujem da uzmes onih gore 4GB Geil-a, pa makar i koristio samo 3GB (to je max za 32-bitni OS), jer ces se kadtad prebaciti na neki 64-bitni OS.

Poslednja izmena:
Ma napravio sa sranej odnosno zakasnio sam da promenim i stigao mi je obican kingston na 800mhz cccc!

Da li sam pogresio znaci 2x2gb obican kingston ukupna cena ova 4 giga je oko 100e.

Da li ce mi ovo biti usko grlo jer imam Maximus formulu i q6600???

Ma napravio sa sranej odnosno zakasnio sam da promenim i stigao mi je obican kingston na 800mhz cccc!

Da li sam pogresio znaci 2x2gb obican kingston ukupna cena ova 4 giga je oko 100e.

Da li ce mi ovo biti usko grlo jer imam Maximus formulu i q6600???

Moze da bidne. Ja imam tu Kingston Value memoriju, i moze da radi na 900MHz (dalje nisam probao), ali su mi timinzi 5-6-6-21 (znaci bas veliki), doduse nisam ih rucno zatezao u biosu.
Inace drzim memoriju na 750MHz, jer mi tako odgovara (E4400, 10x300, i za memoriju 2,5x300), a tebi za quad vec ne znam, da li ce te ova memorija ogranicavati u kloku...

Uh sad me uplasi...?

Ma dobro bre, pa pod tim sam mislio da nece moci da ga klokujes na neke velike brzine, npr preko 3,6GHz. Jer ti za to i treba fenomelana kuler, neki vazdusni od 50e, ili vodeno, tako da sam siguran da ce Kingston ispratiti q6600 do recimo 3,6GHz.

Ma dobro bre, pa pod tim sam mislio da nece moci da ga klokujes na neke velike brzine, npr preko 3,6GHz. Jer ti za to i treba fenomelana kuler, neki vazdusni od 50e, ili vodeno, tako da sam siguran da ce Kingston ispratiti q6600 do recimo 3,6GHz.

Teshko bez dodatnog venta na memoriji. Na 900Mhz pri 2.2-2.3v grijace se dosta, bar se moja grijala. Na jednom modulu bile su elpide, a na drugom ko zna shta.

Poslednja izmena:
Ma dobro ne moram je ni klokovati i da radi umesto 800 na 900 to nije u stvanrosti ni 2% razlike...

A da li cu moci da klokujem q6600 bez nekog dodatnog kulera znaci sa osnovnim koji dolazi uz njega do recimo 3.0 ghz??

Teshko bez dodatnog venta na memoriji. Na 900Mhz pri 2.2-2.3v grijace se dosta, bar se moja grijala. Na jednom modulu bile su elpide, a na drugom ko zna shta.

Mislim da je meni, kada sam drzao na 900MHz napon bio 2,11V, ako se ne varam.

Ja sam smanjio sam na 750MHz zbog Super Pi-ja :D, a naravno da to (brzina memorije) ne utice na performanse u igrama uopste.

Poslednja izmena:
Sve je sklopljeno, e sad da li je moguce posto sam ubacio Vistu 32 bita , ocitavao mi je samo 3.3 gb rama , medjutim kada sam skinuo SP1 RC1 , U sistem-u mi pokazuje puna 4gb, da li je to varka jer mi na "gedzetima i dalje pokazuje 3.3 gb rama???

Da li je moguce da laze sistem info???

PS: Prikljucio sam jedan ventilator pozadi na kuciste 14cm koji izbacuje topao vazduh iz kucista nakon toga sam uzeo dve "devetke" ventilatora i ugradio sa strane na na kuciste koji duvaju u hardove i mesaju vazduh pomocu ovoga gore napomenutog koji izbacuje iz kucista.

E sad ova dva mala su prikljucena na ploci jedan pored drugog i ne okrecu se istom brzinom jedan mogu kada duvam malo jace ustima da ga zaustavim dok drugi se dosta jace vrti i duplo vise vazduha ubacuje u kuciste???

Hvala unapred.

Vrh Dno