Šta je novo?

Potreban savet

Mojo Jo Jo

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2004
Poena
620
Ovako, sklapam sebi konfiguraciju koja treba da zadovolji sledeće kriterijume: da potraje ,uz povremeni upgrade, sledećih 2-3 godine, da je tiho, i da se cena kreće do/oko 400 evra. Ne bavim se overclockom tako da to nije bitan faktor. Mašina će da služi i za igranje, ali nije prvenstveno za to namenjena. Ja sam zamislio da uzmem Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz i GEIL 2x1GB, ali nisam siguran oko ploče i grafike. Takođe mi treba pomoć oko izbora kućišta i napajanja. Jako mi se sviđa Antec Sonata III ali mislim da bih ovim probio budžet.
Toliko od mene za sada, sad vi nastupate 😀

Sonata lll je vrh što se cene, kvaliteta, imena i garancije tiče. Košta 100€ i vredi svaki cent.
Predlog sa Sonatom lll:
Antec Sonata lll 500W
MB Gigabyte GA-P31-DS3L (nova revizija - sjajna za te pare)
CPU Intel C2D E4500
Geil GX22GB6400DC - 2 x 1GB DDR2 800MHz
VGA Gigabyte GV-NX86T512H - 8600GT 512DDR2 Silent
HDD WD 160GB S-ATA2
DVDRW LuiteOn DH20
Cena kompleta - 450€
Ukoliko je cifra neprihvatljiva imamo dva načina da je spustimo.
Prvi način je da recimo umesto Sonate lll uzmemo npr MS Industrial Mercury case sa 400W napajanjem i 12cm fan-om jer je tiho i u tom slučaju aparat nas košta - 380€ i ostaje nam novca da kupimo bolju ploču tipa GA-P35-DS3L. Ili da idemo na varijantu sa slabijim procesorom tipa E2160 i zadržimo Sonatu lll i u tom slučaju cena kompleta je 415€. Mada, probaj da se nategneš za tih 50€, imaćeš jako lep aparat i kućište za dugo vreme.

Antec Sonata lll 500W
MB Gigabyte GA-P31-DS3L (nova revizija - sjajna za te pare)
CPU Intel C2D E4500
Geil GX22GB6400DC - 2 x 1GB DDR2 800MHz
VGA Gigabyte GV-NX86T512H - 8600GT 512DDR2 Silent
HDD WD 160GB S-ATA2
DVDRW LuiteOn DH20
Cena kompleta - 450€

Puno ti hvala, mislim da ću da idem na ovu konfiguraciju, a i vidim da niko nema primedbe. 🙂

Ako se ne bavis OC-om. Uzmi u obzir Gamer-AMD konfu odavde

U obzir sam uzeo sve činioce, pa i najbitniji - Tišina i grejanje. Svakako je 8600GT sa DDR3 memorijom brža od ove sa DDR2, ali ako hoćemo tihu mašinu to znači da nema neki veći broj ventilatora, a kad već krenemo u igranje i naše karte se više greju. Kako je varijanta sa 512DDR2 memorijom ipak hladnija od one sa 256DDR3, odlučio sam da nju i preporučim jer već sam imao problema sa ljudima koji baš hoće silent verzije grafičkih, a naročito 8600GTS karte. Tek kada se doda nekoliko ventilatora i napravi prava cirkulacija vazduha to može da radi više sati neku zahtevniju igricu, a tada ne možemo da govorimo o silent varijanti.
Dakle pomozimo čoveku tako da mu damo predloge u okviru njegovih zahteva, mogućnosti i obratimo pažnju ko stoji iza datog hardvera (uvoznik - distributeri) kako bi imali i dodatnu sigurnost ukoliko dođe do nekog kvara.

Palit 8600GT Sonic+ je vrlo tiha/hladna kartica!

Imas test ovde na forumu!

Slabija i od Palita 8600GT Sonic+ i od Gainwardove 8600GT GLH!

Nazad
Vrh Dno