Meni nije jasno sta vama nije jasno u vezi pozicije 9600GT-a?
poenta je da on nece doneti nista novo zajednici, jer za malo manje para ima 8800GS a za malo vise 8800GT. zasto bi neko bio presrecan izlaskom ove karte kada nesto slicno vec postoji i kod konkurencije i kod maticne firme?
Jel ste se svi slozili kako nVidia nema odgovor na 3850? E pa tu upada 9600GT
tu je vec upao 8800GS koji konkurise 3850...
I nece biti samo 20 evra jeftiniji od 8800GT-a nego znatno vise,sacekajte i videcete.
naravno da ce za pola godine biti jeftiniji. ja sam govorio o trenutku kada 9600GT dodje na police. tada bih bas voleo da vidim ko ce je pazariti pored 8800GT. pola godine kasnije, naravno da ce imati rezona kupiti tu kartu kada 8800GT nestane sa lagera i kada 9600GT padne cena.
Takodje ne razumem sta fali 256 rama na 9600GT-u i njegovih 64 SP-a?
jesi li video koliko umeju da opadnu performanse 8800GT sa 256MB rama? ako njemu opadaju, ne znam zasto ne bi i 9600GT, za koga tvrdis da je tek malo sporiji?
Zasto ubacujes konzole u ovu pricu i dovodis u pitanju isplativost kupovine grafickih karti?
haha, nisam ih ja ubacio, ubacili su ih vlasnici GTX-a. MaX je presao na konzolu (pitam se zasto?) i od tada je postao veliki zagovornik igranja na istim, a citajuci postove ostalih vlasnika pomente karte, moze se doci do zakljucka da ce uskoro i oni preci jer nemaju nameru vise da kupuju papreno skupe karte na kojima nece moci da igraju hitove koje cekaju (mislim na Crysis)...
Pazi ta kartica i dalje nema adekvatnu zamenu(8800GT je ipak solidno sporiji),
definisi solidno? u 12x10 nije sporija vise od 10% u globalu, mozda u ponekoj igri i do 15%. sada ces mi reci kako GTX sluzi za igranje u visim rezolucijama, ali on ne tera Crysis preko 12x10.
kazi mi koja je kartica u istoriji GPU-ova toliko trajala?
a koliko je to 8800GTX trajao? trajao je godinu dana, od novembra do novembra kada je Crytek-ovo cedo izaslo
I jos kazes da je 2900XT bio ok,ma daj!
cinjenica je da je lose radio AA (negde i ne tako lose), ali je isto tako cinjenica da je u igrama sa U3 motorom dolazio na korak do 8800GTX i debelo tukao 8800GTS 640, a kostao je u rangu njega. ne kazem, karta je imala i prednosti i mana, ali je allaround bila ok resenje sa cenom sa kojom je dolazila
2900XT je najveci promasaj po meni,pa trajao je 3-4 meseca i odmah se pojavljuje 3870 malo brzi a duplo jeftiniji.Jel to ok od strane Ati-ja prema svojim musterijama?
2900XT je dosta kasnio i zato je kratko trajao. ne treba imati dvostruke standarde, pa mogu da se slozim da je nefer izbacivanje 3870 tek malo posle 2900XT sa 100e nizom cenom, mnogo manjom potrosnjom, zagrevanjem i bukom...ali on makar nije kostao 600e
bolje nego da ti odgovorim u smislu kako i dalje ne vidim kako je neko ko 16 meseci sve igre igra u full i max sa 8xAA odjednom biva ostecen kartom koja je losija od njegove i izasla je posle 16 meseci...
16 meseci? a sta je Crysis-om? nemoj da mi kazes da je to samo jedna igra, jer je ona najiscekivanija igra godine. kako radi ova igra na GTX-u? ima tema u podforumu o performansama u ovoj igri. clan BOX85 je izvukao sa klokovanom 8800GTX prosecnih 48fps u 12x10, sve high (dakle ne very high) i AA=0x. ako je to full onda super. a koliko je samo bilo nagadjanja oko Crysis-a u smislu sta ce zahtevati od HW-a, te bice dovoljan 8800GTX, te nece biti, te SLI, te 10800GTX, pa onda izlazi multiplayer beta, pa se ljudi opet loze, pa demo, pa opet lozenje, pa na kraju i igra i koliko sam video vlasnici GTX nisu bili previse zadovoljni. sam je Goranstein priznao da lose radi, a covek ima masinu u vrednosti solidnog polovnog auta.
nemojte pogresno da me razumete svi, nije da ja likujem sto skupe graficke brzo zastarevaju, upravo suprotno. ja bih prvi voleo da traju dosta duze jer nemam para na bacanje, i da se covek i sa jeftinijom kartom fino naigra, ali to ocigledno nije slucaj

tako je kako je. nije ni cudo sto konzole idu kao alva...