Šta je novo?

X-Fi Music problem...

Pitam zato sto sam primetio danas da kada sam pustio neki zvuk (muzika,film,igra...nebitno) culo se kao da pucka nesto...restartujem komp i dalje tako... Ugasim upalim i sve je opet kako treba...taman sam bio instalirao neke update-e za xp,pa moguce da je to bio neki problem...a bas steta sto ove kartice tako znaju da zadaju probleme...kad se setim sta sam sve morao da radim sa SB Live 5.1 da bi radila normalno...ehhh

Samo da ne pocnu problemi i sa ovom X-Fi...

Nego javljajte ljudi jel i vama radi sad sa ovim softverom :wave:

E,***,mozda imas tu " srecu":S: da ti se kartica "ne gotivi" sa chipsetom... Daj Boze da je nesto bzvz,prolazno... Baci pogled po forumu,imas teme sa tom tematikom...

E,***,mozda imas tu " srecu":S: da ti se kartica "ne gotivi" sa chipsetom... Daj Boze da je nesto bzvz,prolazno... Baci pogled po forumu,imas teme sa tom tematikom...

Pa i ja se nadam da je prolazno...citao sam i te teme i uglavnom je resenje bio reinstal drajvera ili os-a...pa sta bude... Za sada sve radi i pravicemo se da se nista nije desilo :d
Znam da nekada cak problem moze da bude i redosled instaliranja drajvera...tako da verovatno treba nekada i to ubosti kada sta instalirati...

Rešio sam "problem" - onaj ISO je odličan, to je ustvari pun pravi Creative X-Fi Win XP CD, radi odlično. Doduše, instalirao sam Vistu ipak, odlično mi radi konačno, naravno i muzička šljaka sjajno sa drajverom koji sam dobio. Registrovao sam se i odradio update drajvera i audio konzole, tako da je sada to to...

Sve u svemu, ova muzička je zaista neverovatna, ja nisam očekivao da ću čuti toliku razliku, kontao sam ajd' možda negde nešto, ali ovo kad sam uključio :zgran:

Rešio sam "problem" - onaj ISO je odličan, to je ustvari pun pravi Creative X-Fi Win XP CD, radi odlično. Doduše, instalirao sam Vistu ipak, odlično mi radi konačno, naravno i muzička šljaka sjajno sa drajverom koji sam dobio. Registrovao sam se i odradio update drajvera i audio konzole, tako da je sada to to...

Sve u svemu, ova muzička je zaista neverovatna, ja nisam očekivao da ću čuti toliku razliku, kontao sam ajd' možda negde nešto, ali ovo kad sam uključio :zgran:

Da zaboravio sam da napisem da je to u stvari ISO original cd-a... :)

*Off Topic

Koju vistu si instalirao? Dvoumim se da li 32 ili 64,pa onda i koju Vistu uopste (znam da imaju neka ultimate itd.)tj. koja verzija sadrzi sve moguce u sebi?

P.S. Nemoj zaboraviti Alchemy da instaliras da bi dobio sve za muzicku u visti...:wave:

Instalirao sam 32bit, ali neku editovanu verziju (Tiny)... :)

Alchemy? Šta je to? :) Meni se čini da i imam i previše podešavanja ovako, ne fali mi ništa :)

Alchemy? Šta je to? :) Meni se čini da i imam i previše podešavanja ovako, ne fali mi ništa :)

Pa Alchemy ti omogucava EAX i DirectSound3D u Visti... Pa ako igras igre i imas takvu muzicku karticu logicno bi bilo da onda zelis da imas i full surround efekat i sve sto ona pruza :)

Neka me neko ispravi ako gresim :d

Ajde ne grbavi se nego lepo sedi u toj stolici ;)
Heh, naravno da Alchemy treba ako zelis pun sorround zvuk u igrama pod Vistom.

U sjajno, nisam znao za to uopšte... Skidam sad pa ću videti... Sve više i više mi se sviđa ovaj X-Fi, to mi je ubedljivo najbolja kupovina do sada :D

U sjajno, nisam znao za to uopšte... Skidam sad pa ću videti... Sve više i više mi se sviđa ovaj X-Fi, to mi je ubedljivo najbolja kupovina do sada :D

Pa nemas sta da skidas dobio si ga na cd-u sa drajverima za vistu...mora biti tamo,mozda bolje prvo to da instaliras pa onda neki update sa neta...ocigledno da se sa tim drajverima sa neta ne dobija i prateci,potreban, softver :)

Eh da je dobra kupovina...nema sta,ali sad upariti ih sa nekim mocnim 5.1 sistemom tipa Z5500 ili jos bolje neki hi-fi zvucnici :( to bi bio posao...eh pusti snovi :)

Alchemy se ne dobija uz karticu i updatuje se sa vremena na vreme.

Tako je, na cd-u je stiglo sve osim Alchemy-a... Skinuo sam, instalirao, ali nažalost nemam sad više igara pa da probam, imam samo Company Of Heroes koga Alchemy kao nije prepoznao, možda da ga dodam manuelno?

Upravo sam instalirao karticu (10x Laki na .iso fajlu) i jednom rečju - oduševljen sam :)

Šta bi bilo da imam 5.1 zvučnike... :wave:

No problemo :d
Hmm skinuo sam neki cd sa neta sa drajverima i softverom i tamo je bio i alchemy,a ovaj cd sto sam dobio nisam ni gledao...pa sam zato mislio da ima na cd-u...nebitno...

@vule pa jedino da potrazis na netu,ako ima neki mod da je odradjen...pa na svoju odgovornost da stavis... :d

Off
@gvlada Jedno glupo pitanje,ali zasto koristis Genius-a za igrice,a ne tog logija...zar nije na logiju bolji zvuk u svemu? (procitao sam negde da si to napisao) Jeste da je Genius drvo,ali kontam dzabe to pored snage i tog THX sertifikata sto logi ima...

Heh, meni igrice nisu najbitnije. U mojoj sobi imam 2 sistema Z-5500 oko tv za filmove i muziku i Genius oko kompa za igrice i opet nesto muzike. Dok nesto radim na kompu zvuk sa Geniusa mi je sasvim ok jer mi nije max paznje na zvuk a u igricama je opet extra, dok mi je bitnije da imam mnogo bolji zvuk dok gledam filmove ili samo slusam muziku. U planu mi je i neki HDTV LCD pa postoji velika sansa da tada i igrice idu preko njega, automatski i preko Z-5500. Z-5500 je neuporedivo bolji od Geniusa, razlike su ogromne kako u kvalitetu, kvantitetu, bolji zvuka, mogucnosti prikaza zvucne slike etc. Pomenimo i postojanje procesora zvuka sa ugradjenim DD, PLII i DTS decoderima.

Poslednja izmena:
Heh, meni igrice nisu najbitnije. U mojoj sobi imam 2 sistema Z-5500 oko tv za filmove i muziku i Genius oko kompa za igrice i opet nesto muzike. Dok nesto radim na kompu zvuk sa Geniusa mi je sasvim ok jer mi nije max paznje na zvuk a u igricama je opet extra, dok mi je bitnije da imam mnogo bolji zvuk dok gledam filmove ili samo slusam muziku. U planu mi je i neki HDTV LCD pa postoji velika sansa da tada i igrice idu preko njega, automatski i preko Z-5500. Z-5500 je neuporedivo bolji od Geniusa, razlike su ogromne kako u kvalitetu, kvantitetu, bolji zvuka, mogucnosti prikaza zvucne slike etc. Pomenimo i postojanje procesora zvuka sa ugradjenim DD, PLII i DTS decoderima.

Eh da...pa zelja mi je uvek bila da kupim Z-5500,nisam ludak sto se tice nekog extra kvaliteta zvuka,ali kada gledam film ili igram igru nije mi dozivljaj ako mi subwoofer ne prodrma bubrege,ako mi je nesto vazno onda je to to! Ovi Genius mi imaju sasvim ok zvuk...mislim da mi tu ne treba nista vise...ali njihov subwoofer mi nije uopste dovoljan i kada pojacam visokotonci mi jednostavno nadglasaju sub i sub kao da nema dovoljno snage,ako ga pojacam jos vise pocne da zuji i to vise nije bas onda... Eto taman mi mozes reci posto imas oba sistema...da li mi se isplati uzimati tog logija koji kosta dobrih 350e ili dokupiti jos jedan aktivni sub (neke sklj klase,ali da ima malo vise snage da gruva sto bi se reklo...:d) ili na kraju krajeva mozda mi se vise isplati kupiti jos jedan isti takav Genius sistem (moguce da bi izaslo isto para kao jedan dodatni subwoofer,genius sub 75w (+ostali zvucnici) i jedan sklj aktivni subwoofer tako neke snage mislim da dodje na isto para),ali svejedno izacice manje od logija...koji opet kad razmislis ima sub od 200w...ehh :(
Uff odoh bas u off topic,ali dobro sve to se kaci na Xtreme Music tako da nadje se neka veza :d :wall: :d

Re:

Ja sam uz karticu (bulk pakovanje) dobio 2 CD-a. I za Vistu i za XP.

Ja sam uz karticu (bulk pakovanje) dobio 2 CD-a. I za Vistu i za XP.

Verovatno si jedan od retkih :d,ako ne i jedini :d
Salu na stranu...ovo je Srbija tako da samo je pitanje srece kako ces proci...Moguce da zavisi od uvoza kako im posalju...:) Uglavnom postedeli su te muke skidanja 440mb sa neta :d

Z-5500 daje neuporedivo lepsi zvuk od bilo kog Geniusa u celom spektru. Znaci, bas je bolji, srednji ton se extra cuje, visokotonci su super. Zvuk je jednostavno dinamicniji, lepsi, melodicniji, prirodniji. Cak poseduju i THX sertifikat, koji garantuje da cujes isto onako kako je tvorac zamislio. Jeste da se THX kupuje, ali dosta kosta i Lucas inc. nece dozvoliti da se stavlja na nesto sto nije dostojno tog imena. Kupovinu dodatnog sw preporucujem samo u slucaju kupovine celog komponentskog sistema, a dodavati ga Geniusu je najblaze receno - smesno.

Nazad
Vrh Dno