Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
ima li neki prog za glistu za rezanje da je x64 i da je free?

Vista mi s vremena na vreme izbaci plavi ekran smrti sa porukom "dumping physical memory to disc" izbroji od 0 do 100% na brzaka i resetuje računar.

Zašto se ovo dešava, kako da sprečim restartobanje računara?

Može da bude 100 razloga...napiši malo preciznije šta ti javlja...
Meni se to dešavalo nekoliko puta otkako sam prebacio hard u AHCI mod i reinstalirao Vistu, ali čim sam instalirao najnovije drivere za ahci controler tj ich8r southbridge problemi su nestali...

Vista mi s vremena na vreme izbaci plavi ekran smrti sa porukom "dumping physical memory to disc" izbroji od 0 do 100% na brzaka i resetuje računar.

Zašto se ovo dešava, kako da sprečim restartobanje računara?

...verovatno nekompatibilan software ili hardware, meni je to uradio alcohol 100%, i moralo se na ponovnu instalaciju operativnog sistema....

...verovatno nekompatibilan software ili hardware, meni je to uradio alcohol 100%, i moralo se na ponovnu instalaciju operativnog sistema....

Kako da saznam koji mi program, ili komad hardvera pravi problem?

Poslednja izmena:
Kako da saznam koji mi program, ili komad hardvera pravi problem?

ja sam to primetio posle instalacije alcohol120% i kad povezem externi tv tuner, u slucaju alcohol 120% morala se raditi nova instalacija sistema, jer nije bilo sanse da se udje u safe mode, a u slucaju hardware bilo je lakse, samo je bilo potrebno "iscupati" ga iz kompjutera.:wall:

Imam problem,treba mi dobar player za dvix, ja probao mv2 i bs i svaki put kad ih startujem puca mi aero.

P.S. Nisam citao ceo thread verovatno je neko vec imao slicnih problema.

Mpc
media player classic

Poslednja izmena:
U BSplayeru video render podesi na directx umesto overlay i nećeš imati problema sa aerom.

KMPlayer. Savršeno radi na Visti, a ima i svoje kodeke, tako da ne moraš instalirati dodatno.

Hvala na odgovorima probacu sva resenja sto ste mi preporucili.:)

U BSplayeru video render podesi na directx umesto overlay i nećeš imati problema sa aerom.

Da li moze ovo da se primeni i na dscaler, jer mi i on prebacuje iz aera u clasic view, ja sam nesto trazio ali nigde da nadjem opciju za to.Ili ima mozdda neki drugi program za tv tuner koji radi posao kao dscaler?

Da li moze ovo da se primeni i na dscaler, jer mi i on prebacuje iz aera u clasic view, ja sam nesto trazio ali nigde da nadjem opciju za to.Ili ima mozdda neki drugi program za tv tuner koji radi posao kao dscaler?

Potrazi malo u ovoj temi, ja sam napisao resenje za Dscaler i VIstu..

Pozdrav
Moim vas ako neko ima resenje, procitao sam sve na ovj temi ali nisam nasao slican problem.
Imam "Vista Ultimate" uredno instalirana, update otvoren, koristim ADSL, znaci sve je OK. Ali problem je sto mi neradi opcija "Screen saver" i podesavanje gasenja monitora u tempirano vreme.
Znaci kad izaberem koji bih "Screen saver" zeleo pored postoji opcija "Preview" i to odlicno radi, medjutim kad natempiram da se ukljucuje za 5 minuta, nema sanse da se ukljuci (radi se o vistinim screen saver-ima), isto tako i sa monitorom, natempiram da se gasi za 30 min. ali nista uopste se negasi. Imam maticnu plocu "ASUS P5KC" i probao sam u BIOS-u da nesto cackam ni to nije pomoglo. Neznam kako da resim problem, inace istu vrziju viste ima i moj rodjak, kod njega to radi normalno.
Unapred hvala

Jedino što mi pada na pamet je da ti se miš nekako pomera...možda ti se kabal od dotičnog oslanja na nešto i minimalno se pomera... ?

Nije u pitanju mis ili greska sa misem.
Imam wireless tastaturu i mis "microsoft", oni salju signal uredjaju koji lici na mis i koji je povezan preko USB-a na maticnu plocu. E sad sta se desava: dok racunar radi izvadim iz USB-a prijemnik i onda sve funkcionise kako treba, medjutim kad su tastatura i mis povezani onda "screen saver" i "tempirano gasenje monitora" neradi.
Znaci nesto je do podesavanja u visti ili u BIOS-u. Inace koristim i XP na njemu sve radi kako treba. Jos jedna napomena: racunari koji imaju standardno povezanu tastaturu i mis (PS2), kod njih i na VISTA-i radi sve kako treba.
Pozdrav i nadam se da ce mi neko pomoci

To je, najverovatnije, do Viste. Imao sam sličan problem, cordless komplet gde mišem nisam mogao monitor da pošaljem u standby preko programčića Monoff. Krene u standby, ali se posle sekund-dva ponovo upali, dok je preko tastature uspevalo. Doduše screensaver-i i "tempirano gasenje monitora" su radili...Znam da ti nije pomoć, ali probaj da "googlaš", moguće da je to neko rešio.

Poz

Edit:
WOW! Screen saver and Power options work . . . at last!
Hi!

Last June, I installed Vista Beta and bought Microsoft USB wireless Keybord
and Mouse 6000.
The Screen saver and Power options did not work.
Th same problem with Vista RC1.
The same problem with with Vista RC2
The same problem with Vista RTM Ultimate.

But, since yesterday night, it works . . . at last!

The only thing I installed yesterday is this update coming from Windows
updates:

Microsoft - Other Hardware - HID Non-User Input Data Filter

Installation date: 2007-02-05 20:13

Installation status: Successful

Update type: Optional

Microsoft Other Hardware sofware update released in January, 2007

More information:
http://winqual.microsoft.com/support/?driverid=20031770

More information:
http://support.microsoft.com/select/?target=hub

And it works!!!!

Have a nice day!

P.S. At last, I see the beautiful Bubbles screen saver!

PC : ASUS P5N32-Sli Deluxe, 4 GIG, Nvidia 7900GTX

IZVOR : http://www.vistaheads.com/forums/mi...wow-screen-saver-power-options-work-last.html

Poslednja izmena:

Naravno. Takođe treba promeniti render sa overlay na direct3d, s tim što treba koristiti poslednju verziju DScalera, tačnije 4.1.16

imam Vista business N, legalnu,
muci me par problema:

1. kako da u Sound Mixer imam recimo line in, aux....?
smara me da svaki put kada palim TV moram da idem u CP pa u Sounds.....
kartica je audigy se, drajveri sa Creativ sajta.

2. vidim pirca se da firewll-ovi ne rade na Visti?
na XP sam koristio Kerio, koji sada ne radi.
koji FW mi preporucujete, ako je to nesto moguce, ja sam nesto za ZA?

Ja sam držao KAV 7 i Comodo...
Sad sam čisto probe radi stavio KIS 7 i šljaka lepo...

znao sam da sam nesto zaboravio,

3. kako da uklonom feeds-ove, ne potpuno,
nego sam dodao cnn, e njaga hocu da skinem.

Unapred se izvinjavam što nemam vremena da čitam celu temu i što sam čak možda i propustio odgovor, ali... Imam jedno pitanje: jesu li se pojavili neki, bilo kakvi drajveri za HP 1010? Gledao sam na sajtu, nema ništa, malo Googlao, ali bezuspešno...

Hvala :wave:

Unapred se izvinjavam što nemam vremena da čitam celu temu i što sam čak možda i propustio odgovor, ali... Imam jedno pitanje: jesu li se pojavili neki, bilo kakvi drajveri za HP 1010? Gledao sam na sajtu, nema ništa, malo Googlao, ali bezuspešno...

Hvala :wave:

Bilo je ranije reči o 1010... Ja sam trenutno na 1020, ali i dok sam imao 1010 najnormalnije sam ga koristio u Visti, tako što sam ga instalirao kao 1012 ili 1015 ne mogu sad da se setim, i radio najopuštenije.. :wave:

Vrh Dno