Šta je novo?

Hi-Fi u kolima, pomoć

Zveki

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
620
Skoro sam dosao do Rodek R680A 6-o kanalnog pojacala za kola i 400W Neo EM10NEO 25cm emphaser subwoofer zvucnika i da bih to ugradio treba mi neki adapter (kondenzator?) kako bi akumulator sve to izgurao. Zna li iko sta mi treba i gde da to nadjem u BGu?

batali kond, to je samo bacanje para. na takmicenjima se ne koriste kondenzatori jer smanjuju konacni skor dB, vec se stavljaju deblji kablovi. tako da bolje veci presek kabla od akku do amp i ne brini, kond. je vise sminka

Ne vidim svrhu kondenzatora kod woofera,s obzirom da kondenzator sece niske frekvencije.

verovatno nisis razumeo, u kolima kad stavljas kondenzator (bar ovaj sto zveki navodi) stavljas ga izmedju akumulatora i pojacala da kad udari bas pojacalo ima dovoljno struje koje ce da povuce od kondenzatora koji je pun. ali on je nepotreban u slucaju da imas dovoljno debele kablove (i dorbo izvedenu instalaciju) koji obezbedjuju dovoljan protok struje i pri vecim opterecenjima tj. jacim udarima basa

Kako sam se raspitao u pitanju je kondenzator koji se vezuje redno izmedju pojacala i akumulatora i sluzi da spreci da se extra snaga pri udaru basa crpi iz akumulatora vec iz kondenza koji stalno se dopunjuje.. Kako izgleda onda sekvenca punjenja kondenza (zar i on isto ne povuce tada?)? U svakom slucaju probacu bez njega pa ako se pokaze da mi treba lako cu ga ubaciti. :wave:

Kako sam se raspitao u pitanju je kondenzator koji se vezuje redno izmedju pojacala i akumulatora i sluzi da spreci da se extra snaga pri udaru basa crpi iz akumulatora vec iz kondenza koji stalno se dopunjuje.. Kako izgleda onda sekvenca punjenja kondenza (zar i on isto ne povuce tada?)? U svakom slucaju probacu bez njega pa ako se pokaze da mi treba lako cu ga ubaciti. :wave:

javi sta si uradio,
ja imam slican problem.

verovatno nisis razumeo, u kolima kad stavljas kondenzator (bar ovaj sto zveki navodi) stavljas ga izmedju akumulatora i pojacala da kad udari bas pojacalo ima dovoljno struje koje ce da povuce od kondenzatora koji je pun. ali on je nepotreban u slucaju da imas dovoljno debele kablove (i dorbo izvedenu instalaciju) koji obezbedjuju dovoljan protok struje i pri vecim opterecenjima tj. jacim udarima basa

Ok skapirao,ja sam nesto istripovao skretnice,neam pojma zasto :trust: :d

Nazad
Vrh Dno