Šta je novo?

Scythe Ninja Full Cu CPU Cooler 5th Anniversary Edition !!!

djolez

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Ovako,sklapam masinu za jednu VIP osobu,i trazila mi je sve da bude pre svega jedinstvenog design-a,kao i unikatno,znaci da ako je moguce niko u Srbiji nema isto u kucistu.U principu sve sam smislio,sem cpu kulera,pa sam hteo da vas pitam sta mislite o ovom Limited Edition kuleru.Znaci estetika na prvom mestu a performanse nisu toliko bitne.Moze predlozi,samo ne jeftini kuleri.Novac kako kaze nije ogranicavajuci faktor.

Prilozi

• scythe 1.jpg
    scythe 1.jpg
    64.6 KB · Pregleda: 66
Pa sada, da ti neko kaže šta je njemu lepo... to je diskutabilno jer šta je jednom lepo drugom ne mora da bude...
Ako mene pitaš, ovaj cooler vrlo dobro izgleda ali !za mene! ima i lepših.
Konkretno ne volim kulere takve boje, više volim "belo" nego "žuto"...

Ok,slazem se donekle.Na primer na koje kulere si mislio konkretno ? Mozda bi trebalo i devojke foruma da se prikljuce,jer se radi o zenskoj osobi.Valjda zenska estetika nije isto sto i muska !

Ako mislis na Proday-a i animaN-a oni nisu devojke xD

Obavezno kuciste sa providnom stranom, mislim da lian V2000B Plus II zavrsava posao, qler, ja bih ipak isao na zalmana 9700 crni obavezno, i ukombinovao crne pcb sa zelenim neonkama i vent-ovima i to je to xD

Poslednja izmena:
Reci joj da neko u Srbiji ima vec taj kuler, i da otpada ideja da ce biti unique, i baci joj Hyper TX2 ili kako se vec zove, i kazi ovo nema u Evropi uopste, i bice srecna 100%
A sad mi pade i na pamet, ako treba da bude unique, a novac nije prob, vodeno ?
D-tek i ti popular brendovi pa custom WC setup, sta ces vise i unique ?

Poslednja izmena:
@mastercula

Ne nisam,znam provereno da ima dosta devojaka na Benchforumu,jedino mozda su malo stidljive.Npr. Soso nije,postavila i njenu sliku (doduse s momkom) u sobi "slike clanova foruma".
Koga ne mrzi nek postavi sliku kulera,jer reci su jedno a slike nesto drugo,zar ne ?

P.S.mastercula kakva je to fora sto gomilu vas koristi isti avatar (glavonju) ?

Obavezno kuciste sa providnom stranom, mislim da lian V2000B Plus II zavrsava posao, qler, ja bih ipak isao na zalmana 9700 crni obavezno, i ukombinovao crne pcb sa zelenim neonkama i vent-ovima i to je to xD

"Brate", ti ko' da si mi brat blizanac, isto razmišljamo... :d :D :d

Meni je za CPU najlepši 9500 AM2 (onaj zeleni) i 9700NT (isto hromiran sa zelenim LED fan-om) a za GPU Fatality crveni.
A Lian Li su stvarno jedna od najlepših kućišta.
Prosto, extra funkcionalno i elegantno.

P.S. Ako je za devojku, onda savetujem ljubičastu "atmosferu" u kućištu, odnosno Lian Li sa providnom stranicom a unutra purple LED ventilatori... :D

Poslednja izmena:
@superstarr
gde ide zelena i crvena led dioda u istom kucistu.Kiceraj
Evo jos nekoliko slika kulera pa izvolite pisite misljenja.

Prilozi

• Ninja-CU-Base.jpg
    Ninja-CU-Base.jpg
    231.5 KB · Pregleda: 30
  • Scythe-Ninja-Cu-Top.jpg
    Scythe-Ninja-Cu-Top.jpg
    36 KB · Pregleda: 27
  • Mugen_top-view.jpg
    Mugen_top-view.jpg
    14.6 KB · Pregleda: 26
  • Mugen-base.jpg
    Mugen-base.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 29
  • Mugen-front.jpg
    Mugen-front.jpg
    50.7 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Pa nisam rekao u istom kućištu... :)
Samo kažem koji su meni najlepši. ;)

uh bre pa ako pare nisu problem chemu onda uopshte ventilatori bolje neko unique vodeno hladjenje...
a od klasichnih kulera meni se dopada recimo silverstone nitrogon nt03 skroz je 'zatvoren' (kada su montirana oba fana), crn sa belim ventom i ne tako chest kuler kod nas...

Ili mozda neki od ovih :

P.S. : WC ne dolazi u obzir.

Prilozi

• 14.jpg
    14.jpg
    98.6 KB · Pregleda: 38
  • 34.jpg
    34.jpg
    108.2 KB · Pregleda: 31
  • ThermalrightIFX-14CPUCoolerReview-jmke-21336.jpg
    ThermalrightIFX-14CPUCoolerReview-jmke-21336.jpg
    99.8 KB · Pregleda: 43
  • ThermalrightIFX-14CPUCoolerReview-jmke-21334.jpg
    ThermalrightIFX-14CPUCoolerReview-jmke-21334.jpg
    100.1 KB · Pregleda: 48
  • noctua_nh-12p_012t.JPG
    noctua_nh-12p_012t.JPG
    55.3 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
"Brate", ti ko' da si mi brat blizanac, isto razmišljamo... :d :D :d

P.S. Ako je za devojku, onda savetujem ljubičastu "atmosferu" u kućištu, odnosno Lian Li sa providnom stranicom a unutra purple LED ventilatori... :D

Mislio sam da ukombinuje zelene led sa zelenom jambolijom koju ce kupiti zarad estetike xD

A neki iz CM Vxx serije... Npr V8, V10...

Jeste IFX-14 i upravo odluka pala na njega,izmedju ostalog sa cenom ~90 eur ovo je ubedljivo najskuplji aero-cooler in the World.

P.S. Zanimljiv design taj Zerotherm,bese Nirvana ? Gde samo nalaze ta imena.Niti je nesto skup.
Zahvaljujem se svima koji su pomogli (SuperStarr,mastercula,garson,CooLa) i onima koji nisu (OCz):d

Nema nasta djolez...

TRUE 120 + 2 fana je bolji od IFX-14 sa 3 fana + IFX-10 backplate sa fanom. Pročitaj ce test. :)

TRUE sa 2 fana je praktichno bolji od bilo chega shto moze da se kupi danas od vazdushnog hladjenja..:d

Kako staviti jedan a kako dva fana???

Za sada ja sam stavio TRUE vertikalno, 120-tica push ka zadnjem otvoru na kucistu.. Jel to OK?
Kako bi trebalo da stavim ako se odlucim za jos jedan fan?? Inace fanovi ce biti Noctua 600-1200rpm, 6-15dba

Upravo tako, u kompletu ne dolaze drzachi za dva venta, samo za jedan pa ako planirash da pravish push-pull kombinaciju moracesh neki aftermarket da napravish.:smoke:

Montirao sam true, izgleda lepo.... mada imam problem sa oc, ali tu cu u drugoj temi. CPU mi radi na 3.8Ghz, 1.3vdrop, (475*8), memorije na 950Mhz. Iddle je 33c a load do ~50c~55c Jel to OK? Inace sve to bez coolera na zadnjoj strani kucista (outtake) jer sam njega stavio na true a sutra cu uzeti noctua ba ce biti valjda bolje.

Ajde da pitam odma... sto ne mogu da prebacim 4.0ghz sa e8200? Drugi su isli i daleko jace. Dokle da podizem napon?? Inace kada padne oc, ili samo ugasi monitor ili restartuje i pisti jedno dugacko i tri kratka (to je ton za vga, mada neznam sta ona ima sa oc). Zanima me i sta je PCI\PEG ili PEG\PCI (podesavaja za northbrigde). Jel moguce da je do memorije?? Kako da opustim latencije, za 800mhz su 4-4-4-12, sta bi ste bi preporucili za 1000Mhz?? Sta je to CPU PLL volt?? Sta radi northbrige volt?? (auto, 1.5 i 1.7). Koja voltaza max za cpu? Znam da puno pitam..

Nazad
Vrh Dno