Šta je novo?

Kontroleri za ventilatore

• Začetnik teme Začetnik teme Bane87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bane87

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2007
Poena
319
Gde ima veci izbor ovih kontrolera???

za sada znam da ima kod zvekija MFC1 i MFC2 Zalman. Jel zna neko gde mogu neke druge da nadjem?

49 views i nista? Pa bre aman, tolko modera i "experta" na ovom forumu a ne znate de ima da se kupi pisljivi fan kontroler??? :trust: NHF.

A sta tebi treba ? Najbolje ti ukucaj u google "multi fan controllers" pa pogledaj malo sta globalno postoji.A kad ocekujes neko da ti nesto predlozi,valjda treba najpre da napomenes koliki ti je budzet,jer faktor cena u mnogome ogranicava izbor komponenti.

Ako možeš da kupiš taj Zalman, ne znam zašto tražiš dalje?

pa hocu da vidim sta ima kod nas da se kupi, koji je izbor, i da od toga nesto izaberem (nije za mene, za brata je).

@dominator

hvala, taj hardcano je primamljiv.

Poslednja izmena:
Imao sam kratko hardcano, ma facny smece,
Deluje jeftino kad se uzme u ruku, dobro nije i skup ali zna se na sta mislim 🙂 Preporodio sam se sa Zalmanima.

Pa fancy izgleda ima i displej i to, ali se meni licno nije svideo ovako.
Ovi Zalmani su mi prakticniji, a i MFC1 izgleda fancy, mozes ..valjda neonke da prikacis na ona dva prekidaca za 5v i 12v, bar na netu kazu, ja nisam probao jos, jer ne znam koliko neonka vuce ovde je output 7W, ali sam prikacio kuler od grafike pa kad sam na desktopu stavim 5v i vlada tisina a u igrama 12v i onda je fan na max🙂

Inace sto se tice TT-a, pa ako je bitan i izgleda a uklapa se zemi ga, ali eto meni nije po ukusu.

a niko da kaze ZASTO je bolji zalman ? Ja bih jednostavno zaboo neki RPM i ostavio tako da radi stalno, necu non stop da drkam te potenciometre.

E upravo tako Bane, kad resetujes/ugasis komp, sva se setovanja vracaju na default i moras da se drkas da namestas sve kad ponovo upalis, to je jedna zamerka, druga moja zamerka je da izgleda nekako jeftino i ..da je PC igra nazvo bi ga 2D 🙂
Nekako onaj displej je bezveze + ona folija cime je presvucen ( ko mob. telefoni kad se kupe ) ona se odma ljusti.

A Zalman je lep,exotic,stylish i kad namestis, namestio si, ko sto je neko rekao, ko radio je u kolima, lak za koriscenje i nema glupih opcija koje nisu potrebne, vrlo praktican a i lepo izgleda.
MFC1 Plus je naj izbor, 6 fana 2 LED boje, plava kad je na manjim RPM i Crvena kad je na vecim RPM, sad ti treba za 3, ali posle ti moze sluziti i za vise, + ako dodajes jos neke fanove leti ili tako nesto 🙂

Dakle, analogni su bolje rešenje, ako nemaš vratanca na kućištu. Onda jedino da ga uvučeš malo više unutra, a tek to gadno izgleda.

Poslednja izmena:
Ne znam,meni ovo je sve manje vise ruzno.Video sam ovo pa rekao da podelim sa vama,radi se o brand new proizvodom marke Scythe,tako da se zna datum pojavljivanja na rafove i naravno nije formirana cena za njega.

Prilozi

• Kaze-Master-5_25-BK.webp
    Kaze-Master-5_25-BK.webp
    9 KB · Pregleda: 83
  • Kaze-Master-5_25-BK-Side-View.webp
    Kaze-Master-5_25-BK-Side-View.webp
    6.7 KB · Pregleda: 50
  • Kaze-Master-5_25-Example.webp
    Kaze-Master-5_25-Example.webp
    15.4 KB · Pregleda: 65
  • Kaze-Master-5_25-SL.webp
    Kaze-Master-5_25-SL.webp
    7.8 KB · Pregleda: 56
  • Kaze-Master-5_25-SL-Side-View_m.webp
    Kaze-Master-5_25-SL-Side-View_m.webp
    2.2 KB · Pregleda: 48
Ovo gore je Scythe Kaze Master,a ovo je Kama Meter,koji je na prodaju vec neko vreme.

Prilozi

• Kama-Meter-BK.webp
    Kama-Meter-BK.webp
    5 KB · Pregleda: 69
  • Kama-Meter-front.webp
    Kama-Meter-front.webp
    22.1 KB · Pregleda: 88
  • Kama-Meter-SL.webp
    Kama-Meter-SL.webp
    5 KB · Pregleda: 55
  • Kama-Meter-Panels_m.webp
    Kama-Meter-Panels_m.webp
    2.5 KB · Pregleda: 49
Gde ima da se kupi sve to kod nas, jel ima neki lik koji to radi... taj zveki... jel ima on MFC1 i MFC2, djolez.. jel moze nesto da se naruci oko toga.... to bi rezervisao odmah, MFC1 plus (black ako ima, mada imam kuciste sa vratancima). Za onu kombinaciju razmisljam jos uvek (TR ultra i HR05), javi cu ti uskoro....

Kama meter je tu negde sa Zalmanom MFC2,sto se cene tice.Njegova prednost je 7 Backlight Colors & Auto Illumination Mode + black, silver, and white front panel.

Ne znam,meni ovo je sve manje vise ruzno.Video sam ovo pa rekao da podelim sa vama,radi se o brand new proizvodom marke Scythe,tako da se zna datum pojavljivanja na rafove i naravno nije formirana cena za njega.

Ovaj novi Scythe izgleda odlicno, taman po mom ukusu.

Poslednja izmena:
Poz Stoske,
a na koji ti mislis Silver ili Black,jer ako je Black imamo isti ukus.

A ovo ?

Prilozi

• superflower.webp
    superflower.webp
    8.9 KB · Pregleda: 74
  • NZXT.webp
    NZXT.webp
    4.9 KB · Pregleda: 66
  • coolwatch.webp
    coolwatch.webp
    11.3 KB · Pregleda: 64
  • gatewatch.webp