Šta je novo?

Prodaja preko eBay-a

• Začetnik teme Morska-zvezda
  • Datum pokretanja
Uh, od svega ovoga ti je najveci problem "proof of address". Mogao bi za pocetak da im posaljes ostale podatke dok ne smislis sta ces za ovo.

Jedino da fotošopuješ austrijska dokumenta, ali opet, gde ih naći? I ko zna da li bi prošlo...

Ajde racun i neko da mi da ali licnu kartu?

U dilemi sam da li sam im sumljiv ili je ovo redovna stvar koju svaki seller mora da regulise kada probije limit od 1000EUR?

Ako sam sumljiv ne bih slao lazirana dokumenta vec neko pismo molecivog tona a ako je ovo redovna kontrola onda bi falsifikovao dokumenta...

I sto je najgore dali su mi rok od 7 dana i uopste me nisu obavestili koje su restrikcije ukoliko ne posaljem dokumenta, za sada racun funkcionise potpuno.

U dilemi sam da li sam im sumljiv ili je ovo redovna stvar koju svaki seller mora da regulise kada probije limit od 1000EUR?

Ako sam sumljiv ne bih slao lazirana dokumenta vec neko pismo molecivog tona a ako je ovo redovna kontrola onda bi falsifikovao dokumenta...

I sto je najgore dali su mi rok od 7 dana i uopste me nisu obavestili koje su restrikcije ukoliko ne posaljem dokumenta, za sada racun funkcionise potpuno.

Ako imas para "na PayPal racunu" prvo lepo za svaki slucaj pokupuj nesto sto mislis da ti treba sa neta, da ne bi bilo blokiranog racuna i odose pare!!! :zgran:

Jedna prijateljica koja radi u intesi mi je rekla za to ,to je ista stvar kao u Raiffeisenu Visa Virtuon,podnecu zahtev sledece nedelje pa kad mi stigne prenecu utiske

uzeo sam ja tu karticu,to i jeste visa virtuon,stavio sam pare pokusao preko paypal-a da aktiviram karticu i oni mi kazu da kontaktiram banku...
zvao sam intesu i kazu mi da ce kartica biti aktivna od 11,probacu 12 da aktiviram pa cu da javim da li uspelo...

e odlicno vidi pa javi da je ne uzimam dzabe i onako imam kartica ko ...

Kako blokirao master?Hoces moci da je odbloras ili?Da znam dal moju da prijavljujem.

To je redovna stvar kad dostignes limit, ali ipak prvo proveri da nisi dobio fals mail, posto vidim da je mail koji si dobio na engleskom ali bi trebao da bude na nemackom jeziku ako si registrovan na Austriju.
Takodje je moguce da ti kartica istice, proveri. Ako je rok kartice pred kraj moras uneti drugu. Inace ako se ispostavi da je mail OK, prebaci novac sto pre ako mozes ili potrosi, da ti ih ne blokiraju.
Pozdrav

Poslednja izmena:
To je redovna stvar kad dostignes limit, ali ipak prvo proveri da nisi dobio fals mail, posto vidim da je mail koji si dobio na engleskom ali bi trebao da bude na nemackom jeziku ako si registrovan na Austriju.
Takodje je moguce da ti kartica istice, proveri. Ako je rok kartice pred kraj moras uneti drugu. Inace ako se ispostavi da je mail OK, prebaci novac sto pre ako mozes ili potrosi, da ti ih ne blokiraju.
Pozdrav

Mail je autentican jer i kada se logujem na akaunt i tamo mi traze dokumenta.
Za ovih 7 dana nisam uspeo nista od dokumenata da nabavim tako da sutra podizem lovu pa neka bude sta bude.

Jedino sto mi preostaje da molim nekog prijatelja ili rodjaka iz inostranstva...

Mail je autentican jer i kada se logujem na akaunt i tamo mi traze dokumenta.
Za ovih 7 dana nisam uspeo nista od dokumenata da nabavim tako da sutra podizem lovu pa neka bude sta bude.

Jedino sto mi preostaje da molim nekog prijatelja ili rodjaka iz inostranstva...

Tebi traze samo podatke da uneses, meni su bili blokirali sve, nisam mogao ni pare da koristim, dok im nisam poslao sve podatke. Ali to je bilo u US, tamo sam imao Paypal racun na ime osobe koja zivi u US.
Pozdrav

Nigde ne mogu da nadjem nista o limitu za primanje para. Trazim na googlu ali nista.
Ima send i withdraw ali receive ne.

Nigde ne mogu da nadjem nista o limitu za primanje para. Trazim na googlu ali nista.
Ima send i withdraw ali receive ne.

Paypal se stiti od pranja novca, tako da svima trazi dodatne podatke posle prelaska odredjene sume mislim da je za Evropu 700 eura, za US znam za sigurno da je 1000 $. Nisam ni ja nigde nasao nista od toga, ali kad predjes odredjenu sumu trazice ti potvrdu licnih podataka.

@Igvan
Meni se cini da su neki ljudi ovde sa ofruma slali nase racune nesto tipa racun za kablovsku i prolazilo je iako je prijavljena druga zemlja.

Moze li neko da razjasni sta oni konkretno traze ovde, znaci photo id, proof address, i business info. Sta konkretno treba da se posalje da bi se ove tri stavke podmirile?

@Igvan
Meni se cini da su neki ljudi ovde sa ofruma slali nase racune nesto tipa racun za kablovsku i prolazilo je iako je prijavljena druga zemlja.

Moze li neko da razjasni sta oni konkretno traze ovde, znaci photo id, proof address, i business info. Sta konkretno treba da se posalje da bi se ove tri stavke podmirile?

Ja mislim da je photo id-licna karta, proof address-potvrda adrese verovatno tipa licna karta ili nesto slicno, business info-treba poslati samo ako imas firmu, to je sto treba da se posalje.

Tako je.
ID moze i pasos a za adresu neki racun (struja, telefon, grejanje...) gde se vidi adresa i ime.

A ova nasa licna karta i ne lici bas nesto na neku evropsku :), bar dok je ne promene. Ima li bar neko da oce da otkrije (makar na pm) kako je dobio status verified?

edit: izvinjavam se sto sam na dve teme postavljao slicna pitanja, ali teme i jesu slicne tematike.

Poslednja izmena:
A ova nasa licna karta i ne lici bas nesto na neku evropsku :), bar dok je ne promene. Ima li bar neko da oce da otkrije (makar na pm) kako je dobio status verified?

edit: izvinjavam se sto sam na dve teme postavljao slicna pitanja, ali teme i jesu slicne tematike.

Ne znam kako su drugi dobili status verified, ali ja koristim paypal racun od prijatelja iz inostranstva. Pokusaj verifikacije iz nase zemlje tesko prolazi i verovatno u veoma malom procentu.

ja imam jendo pitanje, ako sam iz srbije i imam paypal, ali na drugu drzavu, da li ja mogu ako na racunu imam na primer 20 $ da to uplatim na svoj bankovni racun ili da prebacim na moneybookers, i jos jedno pitanje, kako meni neko da uplacuje novac na paypal, sta treba da mu dam

1. Ne
2. email koji ti je username na PP

ja imam jendo pitanje, ako sam iz srbije i imam paypal, ali na drugu drzavu, da li ja mogu ako na racunu imam na primer 20 $ da to uplatim na svoj bankovni racun ili da prebacim na moneybookers, i jos jedno pitanje, kako meni neko da uplacuje novac na paypal, sta treba da mu dam

Prvo svoj bankovni racun iz Srbije ne mozes da vezes za paypal, jedino ako imas racun bas u toj zemlji gde si registrovan onda bi moglo. Drugo ne moze da se prebacis novac sa paypal-a na moneybookers. Trece treba da mu das svoj e-mail, inace to je naziv tvog racuna na paypal-u.

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam, ali imam nekoliko pitanja vezanih za prodaju na ebay.
Naime, imam gomilu starih auto-maketa, prospekata i kataloga, za koje sam video da se mogu lepo prodati na ebay (nisu neke pare ali lepo bi pokrpile moj skromni studentski budžet). Interesuje me kako je to moguće uraditi? Znam da je veliko zezanje sa prijemom para, jer mi iz Srbije ne možemo da imamo Paypal. Da li postoji neki drugi način da mi kupci plate robu i da ja te pare podignem u Srbiji, da ne cimam druga iz Nemačke da otvara račun i da mi posle donosi pare. Takođe me interesuje kolika je poštarina kada se šalje odavde u EU i SAD (naravno, okvirna), pošto na sajtu Pošte, na kalkulatoru, piše da je poštarina za npr pismo od 100g, avionsko i preporučeno, samo 263 din za Nemačku, a za SAD oko 290, što mi je malo nerealno. Interesuje me i gde se i po kojoj ceni mogu nabaviti paketi i koverte za pakovanje. Hvala unapred
Inače sam sa kupovinom na ebay već imao iskustva, učlanio sam se preko drugarove Visa kartice Vojvođanske banke, kupio Haznes knjigu, poslao 5 funti poštom ženi u UK i knjiga je stigla posle 10 dana.

cene na PTT sajtu su tacne
imas +300 din za carinski pregled i administrativnu taksu ukoliko posiljka nije dokument, ili CD/DVD/Vinil (znaci sve ostalo)

ima nacina za prijem para osim PayPal-a i to je bank transfer ali je on skup i cesto kosta vise nego iznos koji ti salje kupac...

Poslednja izmena:
Znači da je najbolje da drugar u nemačkoj otvori račun na svoje ime, pa da se ja učlanim i preko tog računa aktiviram paypal, a da mi on donese pare kad krene u Srbiju?
Da li se pošiljke pakuju u pošti ili se mogu doneti zapakovane? Da li u pisma spada sve što je težine do 2 kg (npr, mali autić 10x8cm je težak oko 80g, da li se on tretira kao paket ili obična pošiljka)? I gde se može naći originalna ambalaža za pakovanje,da ne uzimam raznorazne kutije i neodgovarajuće koverte?

Moze drugar da ti otvori PP u Nemackoj a da ti salje pare kad se nakupi (recimo 200EUR i vise) bank transferom. Veci iznosi obicno ne uvecavaju znacajno provizije banke pa recimo za 10EUR je provizija iz Nemacke za Srbiju 10EUR a za 200 je 15eur...
Sve do 2kg je pismonosna posiljka ne vezano za oblik posiljke.
Posiljke pakujes sam a predajes ih salterskom radniku otvorene da bi on video sadrzaj i ocenio da li podlezu carinskom pregledu.
Postoji originalna ambalaza ali je vrlo skupa i kutije malih dimenzija ne postoje (minimum je recimo velicina kutije za cipele).
Tebi bi bilo ok da pakujes u manje kutije sam pa onda u vazdusaste koverte(sa zastitom).

cene na PTT sajtu su tacne
imas +300 din za carinski pregled i administrativnu taksu ukoliko posiljka nije dokument, ili CD/DVD/Vinil (znaci sve ostalo)

ima nacina za prijem para osim PayPal-a i to je bank transfer ali je on skup i cesto kosta vise nego iznos koji ti salje kupac...

Au covece sto me to nervira.
Pazi TI treba da placas za carinski pregled 300 din.
Sta ako neces da platis onda ne pregleda.

To je slicno kao kao kada bi placao kondukteru privatnog autobusa 200 din da mi naplati kartu.

Ali je mnogo slicnije tome da platim lopovu 10E da bi mi uzeo 100E :D:D

Vrh Dno