Šta je novo?

Bučni Kevlar Master

Sve zavisi od kriterijuma. Svaki CoolerMaster proizvod koji sam do sada probao i koji ima oznaku "ultra silent, ultra quiet, 19db, 13 db itd" APSOLUTNO nije imao veze s tim sto pise, naprotiv, bio je bucan. Tu mislim na napajanja u odnosu na Enermax npr, o raznim fanovima da ne govorimo u odnosu na neke stvarno tihe...

Hm, mogao si i rukavicu da baciš :)
Ajd da probamo. Doneseš Enermax ili šta već smatraš tihim i uporedimo.

Ne branim CM, zaista, samo mislim da jedni druge veoma dobro "prate". Neku posebno dramatičnu razliku ne verujem da iko može da uoči. Lično CM napajanja smatram kvalitetnima (a i tihima) imajući u vidu još jednu "dimenziju" a to je da CM daje najduže garancije na napajanja. Pod ovim mislim na prave garancije, znači zamenu bučne ili delimično ispravne komponente. Ovo ne tvrdim 'nako, znam da je mišljenje našeg servisa u većini slučajeva dovoljno za odobravanje zamene i znam koliko se to brzo razrešava.

Druga stvar je pitanje ukusa ili opredeljenja. Lično više volim mercedes i partizan od onih drugih. To volim a ovo znam.

matori ja jos uvek furam chieftec 360 w dual fan i uopste se ne cuju
ali zato hard i graficka mi prave air thrust u kucistu:mad: :crash:
ali nema veze jos malo pa C2D:banana:

Zamolio bih sve koji su postovali problem sa CM napajanjem da mi se jave.
To je problem koji se rešava, nema potrebe za zamenama ventilatora i sličnim stvarima.
Ako ste kupili ozbiljnu stvar (čitaj skupu) s pravom možete oćekivati podršku prodavca.
Dalje ne bih jer ću zvučati kao reklama :)

Kontaktirao sam servis, pa su mi rekli da donesem da pogledaju. Danas sam bio, ljudi isprobali, kazu, izgleda los lager (lezaj) ventilatora. Ponudili mi sve opcije od zamene do povrata para. Posto nisu imali identican model, dali su mi iGreen Power od 430W, koji je skuplji 20-ak evra, bez ikakve doplate. Ovaj radi savrseno, a za ljude stvarno nemam reci. Nisam navikao na takvu predusretljivost kod nas. Ne znam dal' smem da kazem koja je firma, da se ne naljuti admin, al' recimo da im je sediste u Despota Stevana.

uf odavno nisam cuo za ovako pozitivno resen neki problem sa hardware-om. Svaka cast! cheers
Nadam se da to funkcionise i bez forumskih veza, za obicne smrtnike. :d
pozdrav :wave:

Jel moze ovo sad da se rezimira?
Ja bih sad hteo da resim taj problem sa napajanjem pa me interesuje KOJI fan 12 icu da stavim umesto postojece na to cuveno 500w extrem power napajanje da bi ono bilo tiho.
Ako neko moze, pa makar i na pm, da mi kaze i gde mogu da kupim taj cenjeni ventilator. :Klanjanje
Unapred zahvalan :wave:

Taj zaboravi slabo duva. Evo Braca je obecao da ce da nabavi SL1 taj duva 44CFM 19.8dBA ili SL2 najnoviji malo je tisi 19.1dBA. Alternativa je Neon LED Fan 120x120mm (TLF-S12) taj ima svuda da se kupi sigurno 22dBA 42.7CFM mada mene nervira taj lightshow. Nema boljeg kulera od tog SL1 kod nas da se kupi sto se tice odnosa protok vazduha/buka i u toj cenovnoj klasi naravno ako je ispostovana specifikacija a to moze najbolje Braca da potvrdi ili demantuje...

da tu si u pravu jedino što je tiho a da ima neki protok je (TLF-S12) ultra silent je još tiši al protok nikakav. mogu da se nađu i uv modeli koliko znam isti su kao (TLF-S12) i nemaju diode.
mada kome smeta diode je lako isključiti. SL1 i SL2 nisam video mada deluje interesantno velik protok a mala buka:)

Evo stigla su mi danas 3 komada 120mm Sl1 i dve osmice ST2. Sl1 jako lepo radi, tih i dobro duva, ubacio sam ga u napajanje :smoke:, ovaj sto je bio u napajanju je projektovan pre za neki frizider nego za komp radi na 0.52A pise MAGIC na njemu i duva ko furija :bottle: , ovaj drugi ST2 je nesto bucniji od Sl1 ali mnogo bolje duva nego ultra silent serija

Pozdrav
Inace sam pocetnik, pomalo se razumem u hardver.
Ono sto me zanima da mi neko predlozi neko napajanje od 450w silent, inace u nasim prodavnicama od boljih napajanja u prodaji su samo zastupleni chiftek, mozete li mi nesto reci o tome inace mogao bih da platim 50-60 evrica. Prodavci kazu da su ta napajanja
jako tiha (silent). Medjutim pravo silent napajanje kosta oko 100 evrica za koje nisam spreman da platim
unapred hvala

- Antec BP500U 500W (oko 5.000 dinara, 1 godina garancije)
- Antec Neo 500-EC 500W (oko 6.500 dinara, 5 godina garancije)

Ovo drugo imas u Eurolinku i mislim da je to ono pravo sigurno radi tiho, LC 550W GP i CM Extreme Power 500W su ti tu oko 50-60 ali to je ipak konfekcija a Antec je stvarno kvalitetno napajanje. Ja imam ovaj CM morao sam da menjam krs od fana izgubio sam garanciju i iznenadio sam se izradom komponenti neuliva bas poverenje medjutim u radu se pokazalo vrlo dobro naponi su stabilni sto je najbitnije. Eto toliko od mene pa ti se odluci :wave:

Javlja se još jedan ponosni vlasnik preglasnog CM eXtreme power 550W, kao da neko u sobi pored usisava usisivačem.

- Antec Neo 500-EC 500W (oko 6.500 dinara, 5 godina garancije) - ovo nije realna cena (tako pise) a inace je 150e :( I ja sam se nalozio na to napajanje, a kad saznah pravu cenu...

imate corsair 520hx 107eura eurolink inace napajanje je sam vrh ima cak i kabl menagment ma bruka kakvo je

ipak "chiftec"

Hvala puno na odgovorima
ipak sam se odlucio za "Chiftec" 450w, ubedio me prodavac.
Postavio sam ga i sto se tice tihog rada (silent) zadovoljan sam.
Moja preporuka svima.
josjednom da se zahvalim.

PS: cena je bila 4800 din.

Zamolio bih sve koji su postovali problem sa CM napajanjem da mi se jave.
To je problem koji se rešava, nema potrebe za zamenama ventilatora i sličnim stvarima.
Ako ste kupili ozbiljnu stvar (čitaj skupu) s pravom možete oćekivati podršku prodavca.
Dalje ne bih jer ću zvučati kao reklama :)

Ja sam moj problem resio tako sto sam kontaktirao MEGA SMEKRA BRACU koji mi je zamenio napajanje za 5 minuta i dobio sam znatno skuplje napajanje i mislim znacajno kvalitetnije bez ikakve doplate ili bilo cega i to sve za par minuta.
Inace napajanje koje sam dobio u zamenu je iGreen Power od 430W koje je odradjeno -onako na oko- extra, a bogami i mnogo lepo radi i sto je najvaznije tiho :D
Pozdrav svima :wave:
Pozdrav DESKU :wave:
Pozdrav MEGA SMEKERU BRACI :wave:
p.s. sta cu kad sam odusevljen :p

Poslednja izmena:
Jos jedan pozdrav i zahvalnica Braci, servisu i DESKU... Brzo i efikasno...

od ovoliko postova neznam da li da uzmem ili ne uzmem Cooler Master,jednima je dobar a drugima los

od ovoliko postova neznam da li da uzmem ili ne uzmem Cooler Master,jednima je dobar a drugima los

Ja sam nesebično ponudio pomoć svima koji te probleme imaju.
Neki su javno izrazili pohvale pa uzmi i to u obzir.

U principu jedini problemi koje smo do sada videli je "loše pozicioniran model". Ako je potrebno jako tiho napajanje CM to ima u ponudi. Isto važi za work horse napajanja (jeftinija, pozdana ali ne tako našminkana).

Većina problema nije izazvana neznanjem, daleko bilo, samo manjkom vremena provedenim na ovom forumu i čitanju specifikacija.

Ako ti treba pomoć oko izbora slobodno zovi.

Postovani gosn Braco. Napajanje od 60-70 evra nije jeftini work horse model. Naravno da ima napajanja od 150-200 evra, ali ako dolazimo u situaciju da CM od 70evra busi glavu bukom 10x vise od nekog LC powera od 30 evra, a tek je neznatno sigurnije i kvalitetnije... Napajanje od 70 evra nije Dacia Logan, nije Audi ni BMW ali Dacia nije.

Postovani gosn Braco. Napajanje od 60-70 evra nije jeftini work horse model. Naravno da ima napajanja od 150-200 evra, ali ako dolazimo u situaciju da CM od 70evra busi glavu bukom 10x vise od nekog LC powera od 30 evra, a tek je neznatno sigurnije i kvalitetnije... Napajanje od 70 evra nije Dacia Logan, nije Audi ni BMW ali Dacia nije.

Prvo izvini na zakasnelom odgovoru.
Nisam mislio ni na koji način da vređam, meni 70€ nije malo i ja radim za platu.
Govorio sam generalno o varijanti da se od npr. 380W napajanja očekuje više nego što ono realno može.

Ako pogledaš prethodne postove videćeš da smo najbrže rešavali probleme upravo sa klasom koju pominješ. Desi se, jednostavno se sve kvari pa čak i napajanja od pomenutih 200€.

Ako se problem pojavi javiš se i rešimo ga. Ne može prostije :)

možeš slobodno da ga uzmeš nije uopšte loše napajanje sem eto što je bila ta serija od 500w sa bučnim ventilatorom. ja sam rizikovao garanciju zamenio vent i eto već godinu dana skoro neprekidno radi bez problema. posle toga sam jednom rođaku sklapao komp i odlučili smo da ubacimo cm 430w i to model sa 80mm vent. jako sam se prijatno iznenadio koliko je tiho:type:

Imam Cooler Master M620,eeeeeeeeeeeeexxxxxxxxxxxxxxxxxtra je TIHHHHHHHHHOOOOOOOOO!

Imam ogroman problem inace radi se o napajanju Cooler Master Extreme power 500W,a problem je sledeci kad ukljucim kompjuter ventilator radi na manjem broju ortaja i ventilator mi tad zakacinje lupa kao da imam pa ne znam blago receno fergusona u sobi ili eto npr. rucnu kosacicu za travu:D (smesno ali i zalosno). E sad problem nestaje kada ventilator pocne da vrti na vecem broju obrtaja :D odnosno kad pokrenem neku igricu koja je zesce zahtevna i opet se vraca cim se dobro ohladi mislim nemam reci. E sad nasao sam jos jednu soluciju kad ga izvadim iz kucista i okrenem naopako tako da ventilator bude sa gornje strane napajanja usled sile gravitacije vise ne zakacinje kad je hladno sto je i realno stoji u pravom polozaju. Nasao sam i trecu soluciju da kupim Cooler Master cosmos 1000 (kod njega mozes da okreces napajanje kako ti je volja) ono 690 mi je odvratno blago je reci za njega da je ruzno ALI (uvek ovo ali) problem je sledeci vec imam Termaltake Soprano DX koje mi se svidja a iskreno ne bacaju mi se pare. Pa me interesuje da li pomenuti "kvar" podleze garanciji (a i sta da radim bez kompa dok mi to ne oprave),odnosno interesuje me od prilike za koliko to vremena odstranjuju kvar,nemoj samo da bude za 45 dana:S:?

P.S. Dok ovo pisem vec pocinjem da se tresem znate vec sto NA NETU SAM NE IGRAM KRIZU:mad:!!!

Poslednja izmena:
Ja sam na svom bivsem napajanju iz extreme serije od 600W bio izvadio taj fan i stavio jedan noctua,
em tisina em dobro hladi. Moja preporuka da se ne cimas oko menjanja celog napajanja jer ko zna koliko ces cekati isto.
Uzmes nov fan ubacis unutra i stavis na 5 ili 7 volti i milina.

Poslednja izmena:
I ja sam imao problema sa kulerom na CM M620,cim sam ga namontirao,ventilator je zakacinjao u nesto,ali se posle ispostavilo da je zastitna mrezica bila suvise blizu njega,kad sam je odmaknuo ,sve je radelo kako treba.

Inace,test za to napajanje sam video na benchmarku,bilo je najbolje na testu,pa sam odlucio da kupim njega i nisam se pokajao.

I ja sam imao problema sa kulerom na CM M620,cim sam ga namontirao,ventilator je zakacinjao u nesto,ali se posle ispostavilo da je zastitna mrezica bila suvise blizu njega,kad sam je odmaknuo ,sve je radelo kako treba.

Inace,test za to napajanje sam video na benchmarku,bilo je najbolje na testu,pa sam odlucio da kupim njega i nisam se pokajao.

Ma to je bruka njihovo napajanje, ustvari svi iz real power serijala su odlicni, tihi i stabilni naponi. Ja imam svoj M620 vec pola godine ako ne i vise i radi odlicno.

Jedina mana ovom napajanju po meni jesu lose rasporedjeni konektori za sata diskove.
Mnogo su mi bolji na corsair-u napr.

Nazad
Vrh Dno