Šta je novo?

Official Nokia Firmware Update software

Nije ni meni hteo ovu prvu N73ME koju sam uzeo a bila je sa Vodafone-a,ali sam pokrenuo sve moguce opcije prilikom povezivanja (File transfer,PC Suite Mode,Pict bridge i onaj cetvrti,kako bese?) i otvorio PC Suite pa pustio da prepozna sve te opcije i instalira drajvercice,onda restart kompa,ponovo kacenje i pokretanje PC Suite-a,pokretanje NSS-a i odmah ga je prepoznao pa sam mogao da odradim zamenu Product code-a!!
Inace Ledeni te pita koje telefon je u pitanju zato sto dosta vas uopste ne cita temu (aj da ima 50+ strana pa da razumem) jer vecina kad procita ovo misli da vazi za SVE Nokie koje postoje dok sam lepo napisao u tutorialu da je ovo SAMO za BB5 Nokie,a koje su one je lako pronaci na netu jer svuda ima tih spiskova gde koja Nokia pripada (hint,od smartphone-ova su to 6630/6680 i noviji)!
Pozdrav ,)

Evo za mene je iznenadjenje series 1,mislio sam da su te proste nokie DCT4 plus,a ne BB5,ili sam ja bio u zabludi ili je neko pogresio kad je pravio spisak,mada kad sam trazio po netu nesto za 1110i-1112i pisalo je da su DCT4 plus pa mi je zato bilo logicno da su takodje i 1100,1600... mozda ovo i posle broja znaci da nisu BB5 vec ipak DCT4 plus?
Pozdrav ,)

a prilicno sam siguran i za n-gage da nije bb5(bar classic verzija)...cini mi se i da 6021 nije bb5 jer sam ga imao jedno vreme i ne secam se da je mogao da se updateuje. koliko se secam od tih starijih smartphone-ova je bilo pocelo od nokia-e 6630 tj. ona je mogla da se update-uje...

Poslednja izmena:
Zna li ko zasto mi ne uspeva update!? Probao sam x puta. Sve je ok deok ne pocne softver da se instalira, nesto malo krene, pise da ima jos 28min. i stane, kao nije fon povezan, da spojim kabel itd..., a povezan je ***.

Imam Nokiu N95 8G koja je legalno kupljena u radnji i vec ima srpski jezik (mada mi je ne potreban) da li ja moram da kucam one balkans kodove ili ne? I koji je najnoviji update i odakle da ga skinem? kod mene je V10.0.021

Imam Nokiu N95 8G koja je legalno kupljena u radnji i vec ima srpski jezik (mada mi je ne potreban) da li ja moram da kucam one balkans kodove ili ne? I koji je najnoviji update i odakle da ga skinem? kod mene je V10.0.021

Tebi je code verovatno dobar i treba da updatujes softver.

Netreba da menjas code, samo instaliraj nsu, prikaci fon i next, next...

Druze sta je nsu i odakle da skinem update? Posto imam instaliran Nokia Nseries PC Suite da li moze on sam da ga skine?
U telefonu sam dobio instaliran film Spaydermen3 i moracu da napravim beckup na kompu. Kako?
Hoce li mi se Garmin mobileXT izbrisati posle updeta?:type:

Druze sta je nsu i odakle da skinem update? ......
Hoce li mi se Garmin mobileXT izbrisati posle updeta?:type:

procitaj prvu stranu ovog thread-a , tamo ti sve pise.
ako ti je Garmin na kartici onda je moguce da ce ti raditi posle upgrade-a ali nije sigurno. ako je na fonu onda ga sigurno gubis...
najjednostavnije za backup je da probas iz pc suite-a.
a inace ovaj thread je samo u vezi update-a firmware-a nokia telefona ...

Poslednja izmena:
Ma ja te pitam da mozda stvarno ne gubi kontakt - mozda da probas sa nekim drugim kablom.

Ne gubi 100%, kabel je ok. Imam jos jedan kabel, sve je isto.

Probaj da pogasis programe koji bi mogli koristiti USB kabal za konekciju sa telefonom,nisam vec neko vreme flesovao BB5 Nokiu pa neznam dal bese treba da je ugasen PC Suite kad radi NSU,ali probaj i to,sta te kosta,a ako nece ni to odradi factory reset,mozda se jadan nesto zaglupeo,iako to nije bas odlika dumbphonova,ali probaj i to!?
Pozdrav ,)

Spisak navodnih bb5 telefona je obrisan jer je netacan.
Molim da proverite cinjenice pre postovanja informacija na ovom forumu (a korisno je i kao generalni stav)

Poslednja izmena:
Potrebno je izmeniti prvi post i obrisati lose/zastarele linkove i staviti novi,

Sve na jednom mestu ( sta, kako, podrzani modeli, da'l mogu JA?, i FAQ )
http://europe.nokia.com/A4176089

Da li neko moze da mi kaze product code za Nokiu E51 za srpski jezik,ne mogu da nadjem.

E51 Rm-244 Swap Ctr Balkans Slo/ser Black 0553166 Ctr Balkans Slo/ser Rose 0555767

Ja imam nešto drukčije podatke za E51:
E51 RM-244 0554360 BALKANS SLO/SER SILVER
E51 RM-244 0552197 BALKANS SLO/SER BLACK
E51 RM-244 0555767 BALKANS SLO/SER ROSE

Kad probam product code od Ledenog kaze mi da nema softvera za update a kada probam product code od Catch 22 kaze mi da je vec apdejtovan i nudi mi reinstal..U cemu je problem?Na telefonu pise sledeci product code,ispod baterije:0552353 i nasao sam da je PC: 0552353: RM-244 CTR APAC3 IND/VIET BLACK tp product code za moj telefon.Telefon je crni,koliko vidim nije skidan sa mreze.

Poslednja izmena:
Nema za njega nista novije.Moraces da sacekas.

Poslednja izmena:
Tu su svi kodovi pa biraj.

Prilozi

• Rm244_emea.txt
    25.6 KB · Pregleda: 301
E sad ja updateova firmware sa kodom koji videh ovde ili već na nekom drugom forumu, konkretno 0537626 (Nokia 6300) je u pitanju, e sada koliko sam ja razumeo ovim sam trebao da dobijem srpski meni i srpski T9? Ili možda ovo nije da tako kažem Srpski kod?

hmmm, al' zar nisam trebao onda dobijem Srpski meni?

Kad probam product code od Ledenog kaze mi da nema softvera za update a kada probam product code od Catch 22 kaze mi da je vec apdejtovan i nudi mi reinstal.... nasao sam da je PC: 0552353: RM-244 CTR APAC3 IND/VIET BLACK tp product code za moj telefon.,.
Ocigledno da je tvoj fon za azijsko trziste, ako ti nudi reinstall onda tako i uradi dobices "evropsku verziju softvera" sa varijantom koji podrzava srpski...

PS
U onom txt fajlu, koji je ledeni okacio nalaze se i svi kodovi koje sam ti naveo (takodje i oni koje je ledeni naveo)

Vrh Dno