Šta je novo?

Realna temperatura lap topa?!

Devet1

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2006
Poena
319
Nadjoh se u bunilu?! Malo sam chitao postove i razlicita su mishljenja o temperaturama processora na lap topu... E sada uredu je da to zavisi od mnogo faktora...Ali ono sto mene interesuje je sledece:
KO OD PONUDJENIH PROGRAMA DAJE NAJREALNIJU TEMPERATURU ?

Kome verovati? Ono sto sam ja probao a sto i vecina nas koristi je : Everest UE, Speed Fan, Notebook Hardware Control... Ako neko ima predlog Savet ili neku trecu stvar za rzotkrivanje ove teme bicu mu zahvalan...jer

Imam sledecu mashinu HP6720s,Core2Duo 1,6 ghz,2mb L2 Merom 1GB DDR2, 120 gb Hitachi, X3100 Intel IGK... Idlle mi je u prostoriji od 19 C oko 50(speed fan) 45(everest) i oko 47 (NHC) ??? 55 C (Speed Fan) u 80% Usage oko 45 C (Everest)...
I uglavnom ova 2 prva su mi rezidentan softver treci sam skinuo...
Da li i jedan od pomenutih softwerchica greshi ili dali uopste postoji nachin da se proveri ko je Falsh! a koji koristiti... Unapred zahvalan... :wave:

Imas cpu temp i temperature po jezgrima core 1 i core 2, meni Everest prijavljuje cpu 53C a core 1 i core 2 po 58C. Nikada nisam imao nikakvih problema s laptopom, ni leti ni zimi. CPU skoro neprekidno radi bar sa 25% zauzetosti.

Hvala na savetima, ja sam se malo zabrinuo jer kada recimo izadjem iz igre...bude do 65 C temp. I onda to mi je ono bas dosta , ali izgleda je to sasvim normalno za lap top...
Nego stvar koja mi nije jasna, 3 programa 3 ocitavanja temperature... pa nisam znao ko je najpouzdaniji od njih Speed Fan Everest ili neki treci... pozdrav

Pa ne mislim da iko zna koji je "tacan - najtacniji".....ja i dan danas koristim Everest....pa sad.....

Cudi me da ocitavaju razlicito jer ipak su u pitanju isti senzori :S:

Ko i kod desktop racunara >retko kad se desi da svi programi citaju istu temperaturu , nema to veze sa senzorom

Evo trenutne temperature mog procesora:

Everest 32 C
Core temp 54 C

Razlika je citavih 22 C :d

Koliko vidim imas Core2Duo....

I kod mene su razlicite temperature CPU, CPU Core1 i CPU Core2.....

Nemoj da se opterecujes temperaturom procesora... meni se krece od 40C - 80C.. sve je to normalno :) tako da uzivaj

Ako hocete da koristite program pisan iskljucivo za laptopove a u pomenute svrhe probajte Mobile Meter. Uzgred, pomenute temperature su sasvim normalne cak i za desktop racunar sa nesto losijim kulerom..

Ciao ragazzi

Ako hocete da koristite program pisan iskljucivo za laptopove a u pomenute svrhe probajte Mobile Meter. Uzgred, pomenute temperature su sasvim normalne cak i za desktop racunar sa nesto losijim kulerom..

Ciao ragazzi

Hvala puno probacu i ovo....ciao

Vrh Dno