vlado_kovac
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.04.2007
- Poena
- 330
Hvala dr. Tiristor, al' da bude razumljiv za sestogodisnjake, jer ima nas koji samo znamo da razlikujemo + i - :wall: :d
hehe, ima nas jos takvih!:S:😀
Hvala dr. Tiristor, al' da bude razumljiv za sestogodisnjake, jer ima nas koji samo znamo da razlikujemo + i - :wall: :d
...Dp = 0,7√Ip = 0,7√0,081 = 0,7 X 0,285 = 0.1995 ≈0,2 mm debljine.
Dakle da rezimiramo : Da bi namotao transformator 9V/2A trebaju ti...
Daj bre, pa gde ćeš jednostavnije od one prve slike koju sam okačio? Nema računanja, vađenja korena, ništa, samo povežeš i radi. Zameniš ventilator jačim, i dalje radi.
:whip:
U pravu si, to je najjednostavnije, i kosta samo 20 dinara, ali nema 7V, a bilo bi lepo i upoznati i razumeti materiju.
mogao bi cesce da gluvaris :dPosto mora da izgluvarim neko vreme evo napisacu vam mali tutorijal iz elektronike
Sve je to lijepo, ali ljudima treba nesto kao vodic kako da na sto jednostavniji nacin smanje obrtaje, (buku), ventilatora, a da ne moraju slusati o fizici i gledati u formule, koristiti diode, anode, tranzistore i potenciometre - kao i ostale komponente.😀
Ima li kakvih pomaka u pravljenju tog vodica??? Niko se ne javlja, vec 15 dana! :S:
Sve je to lijepo, ali ljudima treba nesto kao vodic kako da na sto jednostavniji nacin smanje obrtaje, (buku), ventilatora, a da ne moraju slusati o fizici i gledati u formule, koristiti diode, anode, tranzistore i potenciometre...
ja znam da razlikujem 2a i 3a baterije, prve su deblje a druge tanje :dhehe, ima nas jos takvih!:S:😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari